Skip to main content
Beograd

NOVOGODIŠNJE MANIFESTACIJE U BEOGRADU: Sve spremno za ulazak u Novu 2017. godinu! (FOTO)

Foto: Srbija Danas
U Beogradu će od 15. decembra nizom programa biti obeležen početak Nove godine, a centralni događaj manifestacije ''Beogradska zima" je doček 2017. godine kada će ispred Doma Narodne skupštine pevati Bajaga i instruktori i Plavi orkestar.

Kako je saopštila Turistička organizacija Beograda od 1. decembra do 1. februara biće otvoren "Trg otvorenog srca", a postavka drvenih kućica na Trgu Republike činiće centralni praznični kutak gde će se prodavati suveniri, novogodišnji nakit, ukrasi, igračake, topli napici, slatkiši...

Plavi orkestar i Bajaga sa Beograđanima za Novu godinu

Svake subote i nedelje u decembru Dečji kulturni centar će izvoditi predstave i programe za decu, uz velike pevačke i zabavljačke zvezde.

Beograd
Foto: Srbija Danas

Na "Trgu otvorenog srca" biće organizovana i humanitarna prodaja novogodišnjih šolja, dok će Nacionalna alijansa za lokalni razvoj (NALED) organizovati izložbenu postavku autentičnih proizvoda Srbije sa fokusom na tradicionalne rukotvorine, a biće organizovane i izložbe starih umetničkih zanata i rukotvorina.

VOZILI SMO AUTO-PUTEM KROZ BG U VREME NAJGOREG ŠPICA: Evo zašto je GUŽVA! (VIDEO/FOTO)

U saopštenju je navedeno i da će zimski festival ''[email protected]Š'' biti organizovan od 15. decembra do 15. februara.

Klizalište na Tašmajdanu će u određenim terminima biti besplatno, uz prateći muzički program svakoga dana, prazničnu rasvetu, predstave za decu, nastupe mađioničara, a svakog petka održavaće se ''Retro party night'' - sa tematskom muzikom iz pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Kao poseban deo programa, u Tašmajdanskom parku biće izvođene bajke za decu i konstruisan muzički zamak.

Beograd
Foto: Srbija Danas

Tokom ''Beogradske zime'' od 15. decembra do 15. januara biće organizovan i trg bajki kada će na platou ispred Ustanove kulture ''Vuk Stefanović Karadžić'' biti postavljena Kuća bajki, u kojoj će se svakodnevno igrati srpske narodne bajke i bajke Braće Grin.

Na trgu će biti postavljene i tezge na kojima će biti predstavljeni stari srpski zanati i rukotvorine, kao i malo lutkarsko pozorište. Iz TOB-a navode i da će na Trgu Nikole Pašića biti postavljeno klizalište od 15. decembar do 1. februara koje će raditi svakodnevno sa dnevnim umetničkim programima, sportskim događajima i nastupima muzičkih bendova i di-džej-eva.

OD PROKOPA DO VUKOVOG SPOMENIKA: Da li je brže kolima ili vozom? (FOTO)

Na Savskoj promenadi od 16. decembra do 15. februara biće organizovani raznovrsni programi za decu i odrasle - koncerti, humanitarne akcije, vatrometi, takmičenja i podela paketića, koji će učiniti ovaj deo grada mestom praznične idile.

Manifestacija će imati i humanitarni karakter, a od ove godine ''Beograd na vodi'' će se uključiti u akciju ''Ulica otvorenog srca'', te će Sava promenada u nedelju, 1. januara postati ''Promenada otvorenog srca''.

Na Beogradskom sajmu će se svakodnevno održavati besplatni programi za decu, a među 39 planiranih programa je 11 pozorišnih predstava za decu gradskih dečjih pozorišta, 18 muzičko-scenskih programa, od čega devet sa novogodišnjim predstavom, osam gala novogodišnjih programa sa nastupima glumaca, voditelja, pevača, horova, orkestara i baleta, kao i dva ekskluzivna programa sa poznatim glumcima i pevačima, učesnicima DKCB-ovog festivala Dečje beogradsko proleće 2016.

U saopštenju je najavljeno i da će 25. decembra biti organizovana Trka Deda Mrazeva u Ulici kralja Milana.

Pod sloganom ''Deda Mrazevi daruju život'' biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi, a trku će pratiti muzičko-zabavni program na bini kod Terazijske česme, gde će nastupiti poznati umetnici, kao i veliki broj javnih ličnosti iz sveta kulture i sporta.

Beograd
Foto: Srbija Danas

I ove godine biće organizovan doček Nove godine, pa će tako 30. decembra ispred Doma Narodne skupštine nastupit Bijelo dugme i Aca Lukas, a 31. decembra Bajaga i instruktori i Plavi orkestar.

Iz TOB-a navode i da će 1. janura, tradicionalno, biti organizovana Ulica otvorenog srca.

Manifestacija humanitarnog karaktera posvećena mališanima, odvijaće se na potezu od Svetogorske do Ulice Strahinjića Bana. Manifestacija će se organizovati i u najvećem broju drugih gradskih opština do sada - Čukarica, Rakovica, Surčin, Mladenovac, Obrenovac i Savski venac. U saopštenju se navodi i da će 7. januara biti organizovano tradicionalno lomljenje česnice, dok će 13. janura biti organizovana proslava pravoslavne Nove godine.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Slaba kiša
9 Beograd