Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПОНОС БЕОГРАДА! Отворена ПАЛИЛУЛСКА ПИЈАЦА, прављена по угледу на тржнице у Барселони и Фиренци, закупци задовољни (ФОТО/ВИДЕО)

30.12.2019. 12:10
Пише:
Србија Данас
Palilulska pijaca
Палилулска пијаца / Извор: Фото:Србија Данас/Саша Џамбић

Београд је данас поносан јер може да се похвали најмодернијом пијацом у југоисточној Европи

Први пут Београд има модерну, вишеспратну пијацу опремљену свим логистичким и техничким капацитетима потребним за функционисање пијаце 21. века, изграђену према угледу на пијаце у Мадриду, Барселони, Копенхагену и Лондону, рекао је данас заменик градоначелника Горан Весић отварајући Палилулску пијацу.

Водећи рачуна о интересима закупаца и грађана, објекат је пројектован и изведен тако да задовољава највише стандарде у погледу рада и функционалности, са развијеном логистиком и паметним решењима.

- Ми пратимо трендове, градимо, идемо у корак са временом, унапређујемо услуге и радимо све да би нашим суграђанима било лепше и боље у њиховом граду - истакао је Весић отварајући нову Палилулску пијацу.

Објекат се простире на више од 12.000 квадрата и грађанима пружа све што очекују од пијаце, али и много више од тога, јер оно што ову пијацу разликује од других су концепт рада и понуда. Поред куповине воћа и поврћа, које истог јутра стиже са њива на тезге, али и других свежих прехрамбених намирница, грађани ће моћи да користе и друге садржаје и уживају у пријатном амбијенту.

- Пре скоро 70 година на месту где се данас налази Палилуска пијаца сељаци су почели да продају своју робу са малих дрвених тезги. У складу са технолошким развојем и променама начина живота, мењала се и Палилуска пијаца, па данас имамо ово модерно и несвакидашње здање - додао је Весић.

Пијаце имају, како је подвукао Весић, важну улогу у нашем друштву и зато је битно да традиционални дух буде сачуван јер пијаце су увек биле и остале места окупљања великог броја људи који са радошћу долазе у набавку јер знају да их тамо чекају срдачни продавци са свежим производима.

Бројна дешавања на пијацама и специфична атмосфера спадају у један од најважнијих градских садржаја који даје посебан квалитет свакодневном животу у граду. То је једино место на ком вам бука не смета јер динамична пијачна атмосфера свима прија. Право лице једног града види на пијацама и зато су оне привлачне туристима који све више посећују Београд.

- На сликама се види како је изгледала Палилуска пијаца пре реконструкције, а како изгледа данас. Баш у томе се види разлика између нас и наших претходника. Ми градимо европски Београд, а они ни тезге нису знали да поправе. То је данас једна модерна тржница која ће омогућити да пијаце преживе конкуренцију супермаркета - додао је Весић.

Палилулска пијаца није једина која ће имати ново рухо, следеће за реконструкцију су Каленић пијаца, Бајлонијева, пијаца на Сењаку и на Видиковцу, додао је заменик градоначелника. 

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Новоизграђена пијаца Палилула простире се на 12.000 квадрата, има четири нивоа. На првом су млечна хала, мењачница, занатски део и магацински простор. Поседује паркинг за посетиоце, а пијачни плато је смештен у нивоу приземља.

Биће постављено 50 тезги, 36 расхладних витрина и 72 модуларна бокса за продају мешовите робе. Биће отворени и угоститељски објекти, кафетерија, посластичарница, цвећаре и винарија, супермаркет.

Весић се у изјави за медије осврнуо на инфраструктурне пројекте на општини Палилула у последњих пет година. 

- Овај крај је битно измењен у односу на то како је изгледао пре пет година. Реконструисане су улице Рузвелтова и 27. марта, Краљице Марије, затим, Пета гимназија, стадион Ташмајдан. Овај део града и сам Београд доста се променио последњих пет година. Као што видите много улажемо у инфраструктуру, казао је Весић непосредно пре обиласка нових тезги на Палилулској пијаци. 

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ НАЈАВИО: Велики новац ћемо уложити у спортску инфраструктуру

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ НАЈАВИО: Велики новац ћемо уложити у спортску инфраструктуру

Брнабић најавила: Плате ће расти и у наредним годинама, минимална цена рада треба још много да расте (ВИДЕО)

Брнабић најавила: Плате ће расти и у наредним годинама, минимална цена рада треба још много да расте (ВИДЕО)

ВУЧИЋ ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ: Обећавам, просечна плата 2025. године биће 900 ЕВРА!

ВУЧИЋ ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ: Обећавам, просечна плата 2025. године биће 900 ЕВРА!

ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ЗА ГРАЂАНЕ - Просечна плата 55.065 динара, реално већа за 9,2 одсто

ОДЛИЧНЕ ВЕСТИ ЗА ГРАЂАНЕ - Просечна плата 55.065 динара, реално већа за 9,2 одсто

Министарство продаје заплењене тартуфе - ЕВО о којој количини је реч

Министарство продаје заплењене тартуфе - ЕВО о којој количини је реч