Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Шапић и Ковачевић у обиласку Батајнице: "Изградња водоводне мреже у насељу Шангај готова до краја новембра"

09.11.2023. 14:09
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Šapić i Gavrilo Kovačević
Александар Шапић и Гаврило Ковачевић / Извор: Фото: Град Београд

Тренутно се ради на још неколико пројеката везаних за овај део града, од којих је најважније ново гробље у Батајници, које је у фази завршетка пројектовања.

Кружни токови уместо раскрсница са семафорима градиће се на потезу од Кванташке пијаце до уласка на Пупинов мост, а у циљу убрзања протока саобраћаја и ослобађања "уског грла", најавио је председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић приликом обиласка батајничког насеља Шангај у општини Земун, заједно са председником Градске општине Земун, Гаврилом Ковачевић.

Шапић: За мог мандата од годину дана у Лазаревац уложена огромна средства за капиталне инвестицијеAleksandar Å apić

Шапић: За мог мандата од годину дана у Лазаревац уложена огромна средства за капиталне инвестиције

ТОТАЛНА ПОМЕТЊА НА ОКРЕТНИЦИ У ЗЕМУНУ: Ставио фотељу испред аутобуса, нико не зна шта хоће да уради (ФОТО) namestaj

ТОТАЛНА ПОМЕТЊА НА ОКРЕТНИЦИ У ЗЕМУНУ: Ставио фотељу испред аутобуса, нико не зна шта хоће да уради (ФОТО)

Шапић за СД: "Прошириваћемо улице где год можемо, тражићемо већи број кружних токова и једносмерних улица, посебно у центру града"Aleksandar Å apić

Шапић за СД: "Прошириваћемо улице где год можемо, тражићемо већи број кружних токова и једносмерних улица, посебно у центру града"

 –Ту се на читавом потезу стварају огромни "чепови" због чега се тренутно раде пројекти за кружне токове. Саобраћајно растерећење тог потеза много ће значити становницима општине Земун и људима који живе на левој обали Дунава, насељима Овча, Борча и Крњача, али генерално и свим суграђанима. Општина Земун и овај део Новог Београда су најбољи пример где можемо да покажемо како кружни токови могу квалитетно да побољшају проточност саобраћај у нашем граду – рекао је Шапић који очекује да ће током идуће године бити завршени ти радови.

Он је додао да одавно у Европи постоји такав стандард са кружним токовима.

– То би значајно убрзало саобраћај за читав део тог дела Земуна, а посебно би значајно допринело насељу Батајница, која се налази на крају тог пута, али и за сва пропратна насеља. На овај начин би практично добили неки облик заобилазнице, где би било могуће директно искључење са ауто-пута и бољу повезаност са Новим Београдом и Земуном.

Aleksandar Šapić i Gavrilo Kovačević
Александар Шапић и Гаврило Ковачевић / Извор: Фото: Град Београд

Деоница од Кванташке пијаце до Пупиновог моста није претерано дугачка, али је изузетно фреквентна јер туда пролази велики број људи  и тиме ће се људима на дневном нивоу омогућити знатно квалитетнији живот – рекао је Шапић.

Према његовим речима други пројекат на којем се ради, а је Батајнички друм, од Пупиновог моста ка ауто-путу у дужини од око осам километара.  

Ту нам је идеја да саобраћајница читавом дужином добије по две траке у оба смера, али и да се раскрснице претворе у кружне токове јер су анализе показале да је то могуће - рекао је Шапић.

radovi u batajničkom naselju
радови у батајничком насељу / Извор: Фото: Град Београд

Председник Привременог органа Града Београда обишао је данас радове на изградњи водоводне мреже у батајничком насељу Шангај. Он је истакао да ће на нову мрежу бити прикључено око 1.800 домаћинстава, као и да ће читав посао бити завршен до краја новембра.

Шапић је подсетио да је у фебруару обишао радове, те да је првобитно било планирано да на мрежу буде прикључено око 1.000 домаћинстава, али је на крају тај број готово удвостручен.

Планирано је било да се изгради мрежа за око 1.000 домаћинстава, да би касније било обухваћено додатних 500 до 600, а сада су процене да ће коначна бројка бити око 1.800 домаћинстава. Када је водоводна мрежа у питању посао је практично завршен и преостало је још неких стотинак метара, што би требало да буде завршено до краја месеца. Тренутно су у току радови на прикључењу домаћинстава на мрежу. Изузетно је важно да се послови завршавају у разумним роковима и да се радови не "отежу" јер то нема смисла. Укупна вредност радова на изградњи водоводне мреже је 320 милиона динара – рекао је Шапић.

Он је додао да се тренутно ради на још неколико пројеката везаних за овај део града, од којих је најважније ново гробље у Батајници, које је у фази завршетка пројектовања.

То је иницирала општина Земун, али постоје одређени проблеми са локацијским условима. Ипак, ново гробље у Батајници је неопходно и због тога нећемо одустати, без обзира на административне или друге проблеме. Радови на проширењу гробља у Угриновцима су почели и очекујем да тај посао релативно брзо буде завршен – истакао је Шапић.

batajničko naselje Šangaj
батајничко насеље Шангај / Извор: Фото: Град Београд

}