Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

БЕОГРАДСКИ АНТИВАКСЕР ПРОМЕНИО МИШЉЕЊЕ: "ОТАЦ ВИШЕ НЕМА ПЛУЋА, СИН НИКАД ЗДРАВИЈИ, АЛИ ГО**О"! Цела породица заражена, сви невакцинисани (ФОТО)

23.10.2021. 19:45
Пише:
Србија Данас/Блиц
Korona virus
Корона вирус / Извор: Профимедиа

На друштвеним мрежама има различитих прича на тему вакцинације, али једна са Твитера привукла је нашу пажњу. Наиме, корисник поменуте мреже „извештавао је“ своје пратиоце о породици која је била комплетно невакцинисана. Младић (30) предњачио је у одбојности према вакцини.

Чарли, како се на овој мрежи представља мушкарац из Београда, потврдио је за "Блиц" читаву причу, те је дао и дозволу да се пренесе, без откривања идентитета њених актера.

БЕОГРАЂАНИ ВЕЧЕРАС ИМАЛИ СРЕЋЕ У наградној игри "Узми рачун и победи": Додељена три стана (ФОТО)

БЕОГРАЂАНИ ВЕЧЕРАС ИМАЛИ СРЕЋЕ У наградној игри "Узми рачун и победи": Додељена три стана (ФОТО)

ДА ЛИ КОВИД ПРОПУСНИЦЕ ВЕЋ ДАЈУ РЕЗУЛТАТ? Огромне гужве на Сајму - стотине људи у реду за вакцинацију (ФОТО)

ДА ЛИ КОВИД ПРОПУСНИЦЕ ВЕЋ ДАЈУ РЕЗУЛТАТ? Огромне гужве на Сајму - стотине људи у реду за вакцинацију (ФОТО)

ПРЕКО НОЋИ СЕ СТВОРИЛИ РЕДОВИ ЗА ВАКЦИНУ У СРБИЈИ: Већ почињу да се осећа ефекат увођења ковид пропусница

ПРЕКО НОЋИ СЕ СТВОРИЛИ РЕДОВИ ЗА ВАКЦИНУ У СРБИЈИ: Већ почињу да се осећа ефекат увођења ковид пропусница

- Месецима покушавамо да уразумимо очевог кума (67) и његову породицу, жену (61), сина (30), ћерку (32), и баку (92). Син је мега-антиваксер, сви невакцинисани. Он, срце, шећер. Жена имуни систем. Бака онколошки. Сви корона. Боже, помози им - написао је корисник на Твитеру 7. октобра.

Три дана касније, корисник је написао како иде даље ток болести код ове породице, која се свакако може пресликати и на неке друге приче, мање или више нама познате у окружењу. Да има оваквих прича, нажалост, није ништа ново.

- Сину и даље ништа. Бака и жена немају више температуру и нису више у опасности. Параметри показују оздрављење. Ћерка гура 38 температуру, без упале плућа. Кум је примљен у Батајници, има обострану упалу плућа, сатурација му је на пријему била 82, прикључен је на кисеоник - написао је корисник 10 октобра.

Већ сутрадан, како је објаснио, ситуација се променила, како је већ својствено корони.

- Кум није добро. Нагло је почела да му пада сатурација и поред кисеоника, забрањено му је да прича телефоном и устаје. Пребачен је на полуинтензивну. Жена и бака су ненадано почеле да кашљу и малопре су отишле на снимање плућа. Ћерка се опоравља. Сину и даље ништа - написао је корисник Твитера 11. октобра.

Како даље пише, већ сутрадан човек који се, према његовим речима, налазио у Батајници, бивао је све горе. Жена и ћерка су и даље биле код куће, и полако се опорављале.

- Кум је лоше. Пребачен је на High Flow апарат преко ког прима кисеоник 30Л/мин. То је подигло сатурацију на 95, што даје наду. Жена и бака ипак нису отишле да сниме плућа, код куће су, леже и кашљу. Бака се жали да је ноге не слушају. Ћерка се опоравља. Син је здрав..

Већ 13. октобра уследиле су нове вести.

- Куму се стање погоршало. Проток кисеоника је повећан на 60, сатурација му пада. Жена чека на пријем, ноћас је отежано дисала, вероватно има упалу плућа. Баку је ноћас одвела Хитна помоћ. Ћерка је добро. Син је здрав, написао је корисник.

Ипак, како је додао, његова кума срећом нема упалу плућа, добила је лекове, нагласио је да је и бака код куће, да је ћерка добро, као и син.

Након тога, уследио је трачак наде за опоравак кума.

- Кум се на протоку од 80Л/мин у току ноћи стабилизовао, повећао је и одржава сатурацију на 95. За сада неће ићи на интензивну. Жена и бака се лече и ок су. Ћерка је ок. Син је здрав.

Два дана након тога, како је написано, човек који је у болници је стабилно, болесни код куће се опорављају, међутим већ 16. октобра уследила је нова информација да човек који се налази у болници, како су им рекли лекари, „нема плућа“.

- Кум је стабилно. Стабилан је већ више од 30 сати. Данас је чак и причао телефоном са женом. Први пут у последњих 5-6 дана лекари су показали умерени оптимизам. Жена и бака су ок. Лагано се опорављају. Ћерка је практично здрава. Син је физички никад здравији, али го**о.

Нажалост, ускоро су уследиле поражавајуће вести.

- Иако се стање кумово води као стабилно на 80Л/мин. преко High Flow машине и сатурацијом 90, добили смо информацију да је његова општа клиничка слика јако, јако лоша и да, цитирам: „он више нема плућа.“ Остали чланови породице су ок. Син је... знате већ шта.

Пре три дана, 18. октобра, уследила је нова објава у којој је наведено да је и куми почела да пада сатурација. Нажалост, и куму је почело да се погоршава стање.

-Немам добре вести. Куму се у току дана стање нагло погоршало. Хипоксичан је, дезоријентисан и животно угрожен. Жени му је после неколико сасвим добрих дана, сатурација са 98 нагло пала на 90-, а притисак је почео да варира. Добила је налог да сутра сними плућа.

У уторак, 19. октобра, његовом куму је стављена маска за дисање преко целог лица.

-Кум је пребачен на Неинвазивну механичку вентилацију са маском преко целог лица, што је последњи корак и практично увертира за интубацију и респиратор. Његов живот је на клацкалици.

Јуче је уследио нови статус, који описује како се корона „игра“ и којом брзином може угасити један живот.

- Кум је у току дана у критичном стању пребачен на одељење интензивне неге, лековима успаван, интубиран и стављен на респиратор. Има јаку аритмију и тахикардију, константну дијареју и поремећено мокрење. Жена и ћерка су у паници. Син је одлучио да се вакцинише.

Нажалост, истога дана, уследила је још једна објава у којој се овај Београђанин опроситио од свог кума, који је премионио.

- Путуј, добри куме. Нека твоја узалудна жртва и ово сведочење буду светло и путоказ свима који лутају, страхом и заблудама заслепљени. Нека макар један што ове речи чита спаси себе и неће бити узалуд. Волим те и нећу те заборавити.

Вакцинишите се, стоји у објави корисника Твитера.

Ова прича сведочи о времену у коме се налазимо, када противници вакцинације губе животе, док је решење на дохват руке. С друге стране, неки се „опамете“ тек онда када изгубе неког блиског, те је и овај младић, према речима корисника пристао да се вакцинише, тек након што се његов отац озбиљно разболео, а за две недеље и изгубио живот.

Овај случај има идентичан призвук многима које смо чули од лекара са прве линије фронта или у исповестима људи који су једва добили битку са короном. Порука је јасна, вакцинишите се, како због себе тако и због својих ближњих.