Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАТЕЈ ЈЕ НЕСТАО ТАЧНО НА ОВОМ МЕСТУ: Све тачке кретања се УКРШТАЈУ НА КОПНУ - освануо најновији детаљ из потраге за Сплићанином

23.04.2022. 09:27
Пише:
Србија Данас
Matej i Nenad Periš
Матеј и Ненад Периш / Извор: фото shutterstock,MUP РХ,принтсцреен инстаграм мој_бео_град,фацебоок Ненад Перис

Браца је, како је рекао, претпоставио да је Матеј баш на том месту изашао из воде и наставио до тачке која је приказана на Рамиксовој мапи…

Нестанак младог Сплићанина Матеја Периша још увек је под велом мистерије, већ више од 3 месеца.

За Матејем Перишом трагају екипе речне полиције, коришћени су рониоци и жандармерија, сонари и дронови, али његово тело још није пронађено.

Детектив Браца Здравковић одлучио је да контактира ведског астролога из Тузле Рамикса Псајмастера који је анализирао како су Матеју биле наклоњене планете кобне вечери, као и шта је тачно радио.

"ВИДИШ ДА НИСИ ОСЛЕПЕО, И СХВАТИШ ДА СИ ЖИВ" Исповест преживелих са РТС-а након 23. године - њихове речи и данас боле (ВИДЕО)

"ВИДИШ ДА НИСИ ОСЛЕПЕО, И СХВАТИШ ДА СИ ЖИВ" Исповест преживелих са РТС-а након 23. године - њихове речи и данас боле (ВИДЕО)

ДА ЛИ ЈЕ СРБИЈА СЛЕДЕЋА НА УДАРУ ЗЕМЉОТРЕСА? Метеоролог УПОЗОРАВА - ево шта нас чека

ДА ЛИ ЈЕ СРБИЈА СЛЕДЕЋА НА УДАРУ ЗЕМЉОТРЕСА? Метеоролог УПОЗОРАВА - ево шта нас чека

НАЈНОВИЈА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА! Данас облачно и са кишом, а онда следи ОБРТ - ево какво нас време очекује

НАЈНОВИЈА ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА! Данас облачно и са кишом, а онда следи ОБРТ - ево какво нас време очекује

- Овде имамо његов животни циклус кобне ноћи: Венера, Раху, Јупитер, Сатурн-Сатурн. Он је био у примарном циклусу Венере који траје 20 година, затим секундарни Раху период, онда терцијални Јупитер период, а од 28. децембра до 4. јануара закачио га је Сатурн-Сатурн период. Тос представља животни циклус уживања у животу, грађења неке своје репутације, сталног боравка напољу – Венера. Затим период путовања изван хрватске – Раху и Јупитер, и на крају у Сатурн – Сатурн везан за воду, ваздух, маглу и животни тест - почиње причу ведски астролог.

Даље је анализирао комплетно Матејево кретање и понашање у ноћи између 30. и 31. децембра прошле године које је повезао са коришћењем опијата и наркотика.

- Те ноћи вдимо да је изашао да трчи, а трчао је триста посто по неку врсту опијума или накротика. Врста тог наркотика била је везана за осећај слободе, нешто од чега имаш осећај да летиш. Затим, пред Савановом налеће на Сатурн-Сатурн комбинацију која представља тест, страх, ауторитет, врло често и полицјиу. У тој ситуацији он на одређен начин улази у модус. Ову ситуацију могу решити само преко реке, а ако је само телефон бачен у Саву онда њега под катанцем и у затвореној просторији држи неко ко представља власт, ауторитет, закон, неко ко људима успоставља ред на основу страха. У том виду треба истражити све могуће патроле око Саванова ресторана те ноћи јер уколико је налетео на полицију он је из страха скочио у реку, а ако није у реци онда га држи полиција или нека врло ауторитативна особа. Како год окренем, Раху опсесија га је одвела у нестанак - прича Рамикс и додаје:

- Он је трчао у властити амбис а да тога није ни био свестан. Кључна ствар је била што није слушао друге да направи разлику између опсесије и рупе. Није се освртао ни на једну упућену критику, савет, анализу. Брз живот, велика жеља за доказивањем у једном јеку само се пресече. Лекција не трчи без потребе поготово за наркотицима и опијумима јер управо тамо те чека анђео смрти. Значи, само полако без свађе, борбе, журбе и све ће доћи на своје. Свако ко живи брз живот тај га брзо и заврши - рекао је он.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Познати ведски астролог направио је 4 могуће верзије шта се и због чега догодило Матеју Перишу кобне вечери. Како је напоменуо, постоји више сценарија зато што Сатурн представља много тога.

Прва верзија: Пред Савановом добија наркотике, нелеће на полицију (Сатурн- власт-ауторитет страх) и одлучује да преплива Саву до друге обале.

Друга верзија: Опклада са друштвом пошто је волео улогу “главног баје” да оде по наркотике преполива Саву и врати се преко Бранковог моста у Готик.

Трећа верзија: Изјава његовог друга да Матеја држе у подруму, по мени тај лик зна све али због страха неће да испича истину. Уколико постоје неки подруми у одређеном клубу то би требало проверити, у том бару, сигуран сам да су укључене неке окултистичке радње које се изводе на тајним локацијама.

Четврта верзија: Када сам убацио његове податке унутар мапе Београда добио сам врло занимљив резултат. Наиме, све његове енергетске линије се секу мало изнад Панчевачког моста, а не около Бранковог моста.

По свему судећи он јесте заиста завршио у Сави, међутим, Сава га је одвукла у Дунав, а линија његовог Сатурна (смеђа линија означена на мапи) сече место изнад објекта “Коноба код Србе”. Тамо је Крњача, а на супротној страни је приобални део једне фирме.”, испричао је ведски астролог из Тузле.

Детектив Браца Здравковић је пратећи координате астролога отишао до Крњаче и спустио се до обале код поменутог ресторана. На обали поред воде срео је старијег рибара који је скупљао грање.

Овај човек је цео свој радни век провео као лађар, по одласку у пензију он се бавио рибарењем.

- Некада је то било другачије, овде је била обала, ту су се сви купали - рекао је рибар.

Рекао је да није приметио ништа иако је сваког дана скоро тамо. Поведе псе да му праве друштво и увек нешто скупља поред обале, каже да му је Дунав најбољи друг. Он је, како Браца каже, лично учествовао у проналажењу и спашавању десетак људи који су се утопили у Дунаву.

На питање да ли је могуиће да неко ту исплива или да се појави риболовац је одговорио:

- Не, не. Овде је Дунав сувише брз пошто је доле све ужи, тако да су мало кога ту спасили. Сава гура јако у Дуван, а сад, да ли га пребаци на ову страну или на другу страну обале то је све знак питања. Пре би га избацила негде пре овог места, јер Сава јака река, да га баци баш одмах код моста тешко - казао је риболовац који веома добро познаје Дунав.

Браца је, како је рекао, претпоставио да је Матеј баш на том месту изашао из воде и наставио до тачке која је приказана на Рамиксовој мапи. Та тачка се иначе налази на копну, а Браца се као предан детектив упутио од обале ка кључној тачки.

Подсетимо, Матеј Периш је нестао у ноћи између 30. и 31. децембра прошле године када је напустио београдски клуб “Готик”. Пре него што је изашао напоље платио је конобару флашу вискија. Његови пријатељи и полицији и Ненаду су рекли да су мислили да се Матеј запричао са неким. Тек када су видели да је оставио јакну уплашили су се за њега.

Досадашња истрага је утврдила да Матеј није био у сукобу ни са ким. Међутим, нико са сигурношћу није могао да потврди да је он упао у Саву.

Такође, 24. марта у београдској општини Чукарица, на Умци, пронађен мушки леш у фази распадања. Тело је пронађемо закачено за један сплав који се налази на реци Сави.

У медијима су се појавиле спекулације да се ради о несталом Матеју, међутим, недељу дана касније стигли су резултати обдукције пронађеног леша када је утврђено да није реч Перишу.

Ту информацију је потврдио и Ненад Периш, отац несталог Матеја, који је у контакту са нашом полицијом.