Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МАТЕЈ НИЈЕ ЈЕДИНИ ЗА КОЈИМ СЕ ТРАГА! Сплићанина нема скоро три недеље, а ЊЕГОВ нестанак је мистерија 26 ГОДИНА

12.01.2022. 10:12
Пише:
Србија Danas/24sedam.rs
Matej i Nenad
Матеј и Ненад / Извор: Фото: Shutterstock/Instagram/matejperis/Facebook/Nenad Перис

Отац несталог младића Ненад Периш, од нестанка сина борави у Београду и у сталном је контакту са инспекторима који воде истрагу.

Сплићанин Матеј Периш (27) нестао је у ноћи између 30. и 31. децембра у Београду и потрага за њим улази у трећу недељу.

ЂАЦИ ЖЕЉНО ОЧЕКУЈУ ИСХОД: Одлука о почетку ДРУГОГ полугодишта следеће НЕДЕЉЕ

ЂАЦИ ЖЕЉНО ОЧЕКУЈУ ИСХОД: Одлука о почетку ДРУГОГ полугодишта следеће НЕДЕЉЕ

"ХРВАТСКА ПОЛИЦИЈА ДОШЛА У БЕОГРАД ЈЕР НЕ ВЕРУЈЕ НАШИМ ОРГАНИМА" Истражитељ о случају Периш: Сплићанин је завршио у Сави

"ХРВАТСКА ПОЛИЦИЈА ДОШЛА У БЕОГРАД ЈЕР НЕ ВЕРУЈЕ НАШИМ ОРГАНИМА" Истражитељ о случају Периш: Сплићанин је завршио у Сави

ОВО СУ ТРИ РАЗЛОГА ЗБОГ КОЈИХ МАТЕЈЕВИ ДРУГОВИ ЋУТЕ! Хрватски криминолог открио шта их је подстакло на "ЗАВЕТ"

ОВО СУ ТРИ РАЗЛОГА ЗБОГ КОЈИХ МАТЕЈЕВИ ДРУГОВИ ЋУТЕ! Хрватски криминолог открио шта их је подстакло на "ЗАВЕТ"

Он је са пријатељима дошао у српску престоницу на дочек Нове године и те кобне вечери је био са друштвом у клубу "Готик", да би око три сата после поноћи напустио клуб из непознатих ралога. Након тога, надзорне камере уснимиле су га на неколико локација и од тада му се изгубио сваки траг. 

Према незваничним сазнањима, сигнал Матејевог мобилног телефона, наводно, последњи пут је ухваћен у близини Великог ратног острва на ушћу Саве у Дунав. Верује се да је телефон био у Матејевом џепу када је, како се сумња, ушао у Саву, а последњи сигнал је ухваћен око километар и по низводно.

Претходних дана у медијима су се појавили видео-снимци на којима Матеј на једном зауставља такси, на другом пролази поред групе људи, на трећем трчи Травничком улицом, на петом се спушта низ степенице ка Сави, а на шестом наводо плива.

Међутим, касније је установљено да Матеј није на свим снимцима са камера, а поготово не на оном на коме се види како нешто плута по води, односно реци Сави. Није познато када је тај снимак настао, а Перишев отац демантовао је да је то његов син.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Не губи наду

Отац несталог младића Ненад Периш, од нестанка сина борави у Београду и у сталном је контакту са инспекторима који воде истрагу, а на вези је и са хрватском полицијом, чије екипе су у понедељак стигле у Београд, како би помогли у потрази за Сплићанином.

- Остајем овде док се не реши мистерија и не пронађе се мој син. Нећу да верујем да није жив иако све време настојим да будем објективан. Хоћу да ово буде ружан сан који се дешава, а ја не желим да га прихватим. Надам да ће се десити чудо и да ће се мој син појавити однекуда. Било би страшно да га је однела вода и да је завршио у њој када ју је толико волео и када му је била живот - казао је Ненад Периш.

Кључни човек у потрази за Матејем

Matej Periš
Матеј Периш / Извор: Фото: Нестали Србија

Све информације о томе шта је учињено претходног дана у потази за Матејем Перишом и шта ће бити урађено наредног дана свако јутро на свом столу има Васо Кобац, који је на челу Одељења за потраге београдске полиције.

Ненад Периш потврдио је да се састао с њим, пишу медији.  Васо Кобац водио је озбиљне истраге у каријери.

Између осталог, истраживао је убиство Ивана Стамболића о чему је сведочио 9. јуна 2005. на Специјалном суду. Кобац је у свом сведочењу навео да је полицију до локације где је било закопано тело некадашњег председника Председништва Србије, на Фрушкој гори одвео припадник Специјалне антитерористичке јединице Ненад Шаре, сведок сарадник у поступку за Стамболићево убиство и некадашњи телохранитељ Милорада Улемека Легије.

Кобац је у београдској полицији саслушавао припаднике Јединице за специјалне операције након убиства премијера Зорана Ђинђића 2003.

Пет година од нестанка

Од нестанка девојчице Барбаре Витез (15) из Сенте прошло је пет година.

Барбара је нестала 25. новембра 2016. када се враћала са рођендана, а наводно тада је пала у реку с моста у Сенти, што никада није званично потврђено.

Рониоци су данима претраживали реку, али њено тело није нађено.

Барбарини родитељи су за ових пет година добијали разне информације о томе где би њихова ћерка наводно могла да буде - да је отета, да се удала, да је продата у бело робље... Међутим, званичних потврда оваквих информација никада није било, па се верује да су све биле лажне.

На дан нестанка, пре пет година, двојица њених другара испричала су полицајцима да се она саплела на мосту на Тиси и упала у реку.

Brbara Vitez
Брбара Витез / Извор: Фото: Нестали Србија

Међутим, њени родитељи не верују у то.

- Последњи пут виђена је у сенћанској робној кући када су је снимиле камере, у 21 час и 41 минут. На снимку се не види да ли је наша ћерка са том двојицом дечака кренула ка мосту или на другу страну - рекао је својевремено отац нестале девојчице Ендре Витез.

Тису су у то време неколико пута претраживали припадници српске и мађарске ронилачке полицијске јединице, заједно са псима.

У потрази, која је трајала месец и по дана, тело нестале Барбаре није пронађено.

Нестао пре 26 година

Смрт певача Душана Костића, извођача познате песме "Сачувај тајну, љубави моја", обавијена је велом тајни већ 26 година.

О његовој смрти постојало је неколико верзија, али ниједна није званично потврђена, будући да Костићево тело никада није пронађено.

Како се сумња, кобног дана скочио је са Панчевачког моста у Дунав 1996. године и тако извршио самоубиство!

- Било је то 13. маја 1996. године око 18:50 часова - писало је у кратком извештају полиције.

Наводно, очевидац га је видео како скаче преко ограде Панчевачког моста између стубова 39 и 41, али није могао да потврди да ли је то био Костић.

На месту несреће пронађена је певачева торбица са личним документима.

Мистериозно писмо

Како су тада писали медији, неколико дана након трагедије на адресу Душанове супруге Невенке наводно је стигло писмо, као и на адресу његових родитеља, али и жене са којом је провео последње дане, у ком је писало следеће: "Много вас волим, опростите ми".

Међутим, писмо је стигло без печата и потписа на коверти.

Душанова супруга је својевремено изјавила, како у целом случају постоји доста контроверзи.

Очевидац је био радник ЖТП Саша Вељковић, који је рекао полицији да није сигуран да је човек који је тог дана извршио самоубиство Душан Костић.

Према другој верзији, спекулисало се, да је Душан наводно убијен, а његово самоубиство исценирано како би се прикрио злочин.

Такође, било је и оних који су веровали да је певач био у депресији, пошто није могао да врати стару славу, па се сумњало да је због тога дигао руку на себе.

Према трећој верзији, причало се да је исценирао самоубиство, након чега је побегао у иностранство због огромних дугова.

}