Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ОН МИ ЈЕ ТРАЖИО ДА УБИЈЕМ ЋУРУВИЈУ" Шокантне тврдње Стојадиновића: Мира и Слоба су се клели у њега, у затвору је са Луком Бојовићем

16.06.2021. 00:35
Пише:
Србија Danas/Mondo.rs
Goran Stojadinović Kreza
Горан Стојадиновић Креза / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Goli Зивот ТВ HAPPY/FondacijaSlavkoĆuruvija

"Он је био кућни пријатељ Слободана Милошевића. И Мира и Слоба су се клели у њега".

- Синиша Петрић Зеница је сада у затвору са Луком Бојовићем. Био је најмлађи код Жељка Ражнатовића Аркана у гарди. Заједно смо јели исти хлеб када смо били на Косову. Наш задатак је био да албанске терористе који су били у КП Забела да их надгледамо. Командири нису могли ништа много да ураде са њима јер их је било мало.

НОВИ ЦИКЛУС НИС-ОВОГ ПРОГРАМА ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО: У еколошке пројекте у локалним самоуправама НИС улаже 107,5 милиона динара

НОВИ ЦИКЛУС НИС-ОВОГ ПРОГРАМА ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО: У еколошке пројекте у локалним самоуправама НИС улаже 107,5 милиона динара

ОВО МАЛО ЉУДИ ЗНА: Били су муж и жена у серији, али Тика Шпиц и Жаке су се волели и у приватном животу

ОВО МАЛО ЉУДИ ЗНА: Били су муж и жена у серији, али Тика Шпиц и Жаке су се волели и у приватном животу

"ПОЗИВАО СТУДЕНТКИЊЕ У СТАН, ХВАТАО ОКО СТРУКА, ЗАТЕЗАО БРУС" Пет пријава за сексуално узнемиравање против професора са ФДУ

"ПОЗИВАО СТУДЕНТКИЊЕ У СТАН, ХВАТАО ОКО СТРУКА, ЗАТЕЗАО БРУС" Пет пријава за сексуално узнемиравање против професора са ФДУ

Овако сведочи Горан Стојадиновић Креза, човек од кога су тражили да убије новинара Славка Ћурувију. Али кренимо редом...

Како каже Стојадиновић, у КП дому нису сви албански затвореници били уједно и терористи.

- Било је оних што узме пиштољ, опали у ваздух, а они га ухапсе као терористу. Али било је доста и њих, међу њима је било и деце која су секла српске главе. Био је један мали од 12 година који је ухапшен са дедом. Ја сам се нагледао свега, али када су ми показали слике шта је тај мали урадио, оно је било страхота - испричао је Стојадиновић.

У Забели је за такве био резервисан Седми и пети павиљон.

Goran Stojanović Kreza
Горан Стојановић Креза / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Goli Зивот ТВ HAPPY

- Када је почело бомбардовање управник затвора и начелник затвора су рекли да изађемо сви ми који смо Срби јер имају информације да ће можда затвор бити бомбардован. Изашли смо напоље и добили наоружање да би могли да се бранимо јер су око затвора све били терористи - рекао је Стојадиновић за ТВ Happy.

Како истиче, управник затвора им је рекао да могу слободно да пробају да побегну али да треба да знају да су око затвора све били терористи.

- Обећавали су нам куле и градове да ће нам смањити казне, да ће нас пустити на годишње одморе и викенде. Требало је да ми пребацимо заробљене ОВК терористе на тероторију Србије током НАТО бомбардовања. Било их је много, око хиљаду и нешто. У једном тренутку је испао проблем јер је неко развалио сеф у КП дому и однео новац. Долазио је Милорад Улемек Легија у затвор, али не кажем да је он то урадио. Знам само да Албанци то нису могли да ураде, то је само могао неко од Срба - испричао је Стојадиновић.

Нагласио је да су албански терористи имали велики страх од Срба.

- Кад смо улазили унутра они су морали да гледају у земљу, нису могли да гледају ни лево ни десно - испричао је Стојадиновић.

Slavko Ćuruvija
Славко Ћурувија / Извор: Профимедиа

О тајним акцијама које је радио за Државну безбедност није хтео много да прича, али открива да су га врбовали да убије Славка Ћурувију.

- Радиша Јовић звани Сеља је дошао код мене у затвор да ми каже да ће ме пустити да изађем напоље да ликвидирам Славка Ћурувију. Требало је да то одрадим са Зораном и Драганом Фишкал. План је био да се Државна безбедност повуче и да се то онда заврши. Ја сам то одбио, а Јовић ми је рекао да ћу зажалити због тога - испричао је Стојадиновић.

Каже како не може да зна да ли су браћа Фишкал убила Ћурувију. 

- Радиша Јовић је био начелник Браничевског округа. Шта он каже тако је морало да буде. Он је био кућни пријатељ Слободана Милошевића. И Мира и Милошевић су се клели у Радишу Јовића. Марко Милошевић је могао да ради шта хоће у Пожаревцу јер је Јовић био главни тамо - рекао је Стојадиновић.

Vladan Batić
Владан Батић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/DHSSTV

Присетио се он и свог сусрета са Владаном Батићем у КП дому када је дошао у посету као министар правде.

- Владан Батић ми је био адвокат у пресуди у којој сам осуђен. Зно сам и њега и његову породицу. Кад је као министар правде дошао у КП Сремска Митровица ја му кажем:

- Дођи овамо, шта је бре ово?

- Фрка брате, сад министарство морамо да чекамо.

- Шта да чекамо, вади ме одавде.

- Могу једино да те пустим одавде па онда ватај друм, не враћај се, бежи, рекао ми је тада Батић - испричао је Стојадиновић.