Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАКОН ПОВРЕДЕ ТОКОМ ПОРОЂАЈА, КСЕНИЈА СВЕ ФИЗИОЛОШКЕ ПОТРЕБЕ ВРШИ ПРЕКО ВАГИНЕ: Није ни слутила да ће из болнице изаћи у оваковом стању

13.05.2022. 18:38
Пише:
Србија Danas/Jugmedia.rs
bebe
бебе / Извор: Профимедиа/илустрација

Уместо да после првог порођаја ужива са супругом у плачу и рефлексним осмесима своје бебе, Ксенија Филиповић из Медвеђе постала је скоро инвалид, а најбизарније што је могло да је снађе то је и да велику нужду од 22. марта, када се породила, обавља преко вагине.

То је због тога што је јој је гинколог, који је порађао у Општој болници Лесковац, преко ректума, како тврди, пробио зид између тог дела и вагине.

Прича ове жене, која нам је доставила отпусну листу из лесковачке болнице, Клинике за гинекологију и Клинике за хирургију у КЦ Ниш, изазива језу.

- Када ми је пукао водењак, санитетом сам пребачена из Медвеђе до Лебана са двема бабицама у Лесковац. Примљена сам у гинеколошкој амбуланти у лесковачкој болници, укључили су ми ЦТГ и тако сам скоро сат времена била сама у соби са лудачким боловима, док није дошао гинеколог, млађи, негде између 40 и 43 године - започиње жена причу о паклу кроз који је прошла.

ВЕДРАНА РУДАН ДИГЛА РЕГИОН НА НОГЕ! "Посвађала сам се са таксистом због Констракте, она је ФЕНОМЕНАЛНА жена"

ВЕДРАНА РУДАН ДИГЛА РЕГИОН НА НОГЕ! "Посвађала сам се са таксистом због Констракте, она је ФЕНОМЕНАЛНА жена"

Једна ноћ преокренула је Момчилов живот, а онда је све кренуло наопако: Он сада има само једну жељу - да му помогнемо (ФОТО)

Једна ноћ преокренула је Момчилов живот, а онда је све кренуло наопако: Он сада има само једну жељу - да му помогнемо (ФОТО)

СУТРА ПРОСЛАВЉАМО НАЈВЕЋЕГ СРПСКОГ ПРОРОКА: Никако немојте радити ОВО, како не бисте НАВУКЛИ ЗЛО

СУТРА ПРОСЛАВЉАМО НАЈВЕЋЕГ СРПСКОГ ПРОРОКА: Никако немојте радити ОВО, како не бисте НАВУКЛИ ЗЛО

Доктор, који је пре годину дана завршио специјализацију гинекологије и чије име је познато редакцији али га не објављујемо јер нисмо с њим разговарали пошто је директор болнице задужен за изјаве, је ручно прегледао жену, раскрварио је и наредио да се одмах пребаци у салу са порођај.

- Ставили су ме у колица и одвезли у породилиште. Успут сам се унередила, али он је пре него што ће кренути да ме порађа руком ушао у мој анални отвор уз објашњење да имам затвор и да је касно за клистирање, мада нисам имала затвор. Тог момента осетила сам страховито јак бол, тада нисам знала о чему се ради - наставља девојка за Југмеди

Порођај је протекао без проблема, али крварење је било обимно. Испоставило се да је пробијен зид између ректума и вагине.

Гинеколог је у помоћ позвао хирурге. Према њеном сећању било их је троје.

- Погледали су и саветовали да се крварење заустави тампонима и да гинеколг ушије тај поцепани део, а одмах после тога су ме пребацили на Гинеколошку па затим на Хирушку клинику у Ниш. Пре тога чула сам гинеколога који ме је поцепао и породио како је рекао - ово нам није требало“.

У Нишу су лекари, наставља, били запањени и не бираним речима говорили и нестручности лесковачких лекара.

"Рекли су да овако нешто нису видели"

Извршена је операција. Каже да је реконструисана цела вагина и да се интервенисало и на ректуму, те да је поново ушивен отвор.

Од тада је прошло доста времена, бебица напредује добро, али она велику нужду врши на вагини.

- Лекар из Ниша, код кога идем редовно на контроле каже да чека да се једна рупа затвори сама од себе, природно, а ако се не затвори онда ме поново чека операција и то не баш једноставна - прича Ксенија Филиповић из Медвеђе, која је о целом случају писала директору лесковачке болнице Небојши Димитријевићу.

Он каже да је упознат са тим случајем и да је њен допси проследио правној служби.

Иако су овакви случајеви ретки, јуче се још код једне породиље десио исти случај и одмах је пребачена у Ниш. Овде није познато да ли је до пуцаја зида дошло спонтано, што се је могуће, или је направљена иста грешка.

- Међутим, реч је о врло комплексном случају. Требају нам и подаци и мишљења лекара из Ниша. Ја нисам по струци гинеколог, али оно што знам то је да се догађа да тај зид понекада и пукне сам под притиском бебе. Не тврдим ништа, само кажем - прича Димитријевић.

Он моли Ксенију да дође код њега са свом могућом документацијом.

- Онда ћемо покренути поступак. Ја и иначе не желим да кријем ничије грешке, па ако се установи да је лекар направио грешку радиће инспекција - додаје.

Ксенија није тужила лекара из два разлога, каже.

"Први је што немам новац јер муж и ја живимо са 35.000 динара његове плате, друго, што сам се наслушала прича како се лекари међусобно штите"

Од вредне и физички јаке жене, скоро је постала инвалид. „Једва се крећем, полако, као инвалид, теже од кашике не могу да дижем, а своју бебу нисам још подигла. Очајна сам“, јада се мајка.

Иначе, колеге доктора који је породио Ксенију кажу да су упознати са тим случајем, а о самом лекару имају позитивно мишљење. „Марљив је и посвећен. Жао ми је што се то десило“, каже искуснији колега гинеколога чије је име познато Југмедии.