Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НЕКАДА ХЕРОИНСКИ ЗАВИСНИК И ДИЛЕР, ДАНАС СВЕШТЕНИК У РУМИ: Драго је поносни отац петоро деце и живи доказ да сваки порок може да се победи! (ФОТО)

09.11.2021. 17:32
Пише:
Србија Данас/Павле Ивковић
Drago Pejić
Драго Пејић / Извор: Фото: Србија Данас/Приватна архива

Као дете упао је у "канџе" наркоманије, почевши од лаких дрога завршио је на најтежој - хероину. После девет година лажне среће и мноштво проблема, одлучио је да се врати нормалном животу. Драго Пејић (41) из Руме, данас је поносни отац петоро деце и свештеник цркве у Руми.

За портал Србија Данас Драго открива свој живот од леглу наркоманије, до поштованог свештеника и породичног човека.

Алкохол и лепак, били су само почетак једног 13-годишњака!

- Мој почетак уласка у живот наркоманије почео је кад сам имао 13 година. Потичем из породице разведених родитеља. Под смањеном родитељском контролом, мој живот полази у нежељеном и доста лошем правцу. У лошем друштву и окружењу, почињем експерименте са дрогом.

- У почетку је то био лепак и злоупотреба лекова за смирење у комбинацији са алкохолом. Касније долази марихуана и разни лекови против болова. Почињем полако да се проналазим и уживам у таквом стилу живота, мислећи у заблуди да сам открио нешто посебно и да због таквог стила живота ми је боље него другим људима који живе уобичајене животе. Све је ишло неприметно, степеницу по степеницу, тако да нисам био свестан, нити сам осетио у какву замку и опасност улазим - почиње причу Драго за наш портал.

ДАНАС СЛАВИМО ЗАШТИТНИЦУ ЖЕНА! Уколико сте у невољи, једну ствар ОБАВЕЗНО морате урадити и спас ће стићи

ДАНАС СЛАВИМО ЗАШТИТНИЦУ ЖЕНА! Уколико сте у невољи, једну ствар ОБАВЕЗНО морате урадити и спас ће стићи

КОРОНА ЈЕ БИЛА ЈАЧА ОД ИВАНЕ: Млада докторка још једна од жртава опаког вируса, колеге утучене

КОРОНА ЈЕ БИЛА ЈАЧА ОД ИВАНЕ: Млада докторка још једна од жртава опаког вируса, колеге утучене

КАДА ВАМ У ЗГРАДУ ДОЛАЗИ ПРОФЕСИОНАЛНИ УПРАВНИК? Ево и колико је минимална наплата за њихове УСЛУГЕ

КАДА ВАМ У ЗГРАДУ ДОЛАЗИ ПРОФЕСИОНАЛНИ УПРАВНИК? Ево и колико је минимална наплата за њихове УСЛУГЕ

Није ни био свестан у какву замку упада

Каже да је једног једног дана на његова врата закуцао пријатељ који је донео хероин.

- Тад сам имао 18 година. Наравно, пробао сам га без предомишљања! Тај осећај који сам доживео ме је обузео. Имао сам осећај као да је неко скинуо све моје бриге и терете са леђа. У томе и јесте била највећа замка и опасност! После првог коришћења, уследило је питање; ”Где може да се набаву још!”

Од конзумента до дилера - линија је танка!

- И даље наводно уживам у таквом животу. Али како године пролазе полако почињем откривати другу страну медаље ове пошасти и проблема. Моје моралне вредности се потпуно срозавају и почињем да радим и чиним оно што никада нисам сањао да ћу чинити, све са само једним циљем! Доћи до новца и набавити хероин. Почињем да крадем, варам и уништавам све око себе. Понајвише страда моја породица, мајка, сестра и бака са којима сам живео. Улазим у ланац диловања разних дрога, како би обезбедио дрогу за себе. Она илузија о било каквом уживању је нестала. Остаје само она друга страна медаље, криза, хаос, безнађе и губитак наде да овај проблем могу победити, сећа се Пејићев не тако сјајне прошлости.

Зачарани круг из којег није могао сам да изађе

- Покушавам да се "скинем" више пута и на разне начине. Сопственом изолацијом, болничким лечењем, почињем терапије разним седативима и антидепресивима који су ми преписани, али ништа од тога не решава мој проблем. Пре или касније, враћам се пороку  све поново креће. Схватам да ме вежу ланци које сам не могу покидати.

Наводи да је игром случаја чуо за једну хришћанску организацију по имену "Раскршће" из Новог Сада.

- Одлазим тамо да чујем приче и искуства бивших зависника који су пронашли излаз. Када сам отишао тамо причао сам са групом људи ни не слутећи да су то бивши зависници од најтежих дрога. Ћаскамо о разним стварима, они људи скроз нормални са осмехом на лицу - присећа се Драго.

Drago Pejić sa porodicom
Драго Пејић са породицом / Извор: Фото: Србија Данас

Нашао је излаз из безнађа

Како каже Драго, у једном тренутку поставио је само једно питање: Кад ће доћи ти бивши наркомани да могу да чујем њихово искуство и причу?

- Један ми дечко тад рече, па то смо ми! Управо причаш са нама. Био сам шокиран! Никада нисам срео тако рехабилитоване људе, поново пуне живота. Након тог сазнања, појавила се једна мисао у мојој глави. Хоћу ово у мом животу! Излаз постоји, и ови људи су доказ за то! Са 22 године улазим у рехабилитациони програм који траје 18 месеци. Тамо се упознајем са Хришћанским животом и почињем да живим по Хришћанским вредностима. Управо, вера у Бога ми доноси слободу и живот који данас живим - поносно прича Драго.

"Ништа не бих мењао"

- После рехабилитације одлазим у Теолошку школу настављам даље школовање. Недуго затим упознајем своју данашњу супругу. Данас после 18 година супруга  и ја имамо петоро деце. Живим и радим у Руми, граду у којем сам одрастао. Радим и служим као свештеник у Цркви Божијој У Руми. Поред осталих послова којима се бавим, имам своју “малу мисију”, како својим искуством помоћи људима који су у проблему и не виде излаз - каже он.

Данас живи живот који ни за шта не би мењао. Никада се не би вратио назад на стари пут који води у суноврат.

Важна порука за све!

- Данас, управо причам отворено о овим стварима јер врло добро знам ко сам и где сам био, али такође, врло добро знам где сам сад. Живим Слободан живот! Имамо порук за родитеље, особе или породице које су уништене овим проблемом.

- Немојте се предавати, излаз постоји! Проблем је огроман, али можете повратити своје животе који су вам узети преваром у коју смо сви ми упали - завршава своју невероватну животну причу за Србија Данас Драго Пејић.

}