Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НИКАКО НЕ КУПУЈТЕ ОВУ РИБУ! Др Велебит упозорава да за потрошаче важи ОВО ПРАВИЛО

07.12.2020. 08:40
Пише:
Србија Danas/Mondo.rs
Velebit
Велебит / Извор: Фото: Printscreen/RTS

Риба је здрава , али каквог је квалитета она која се налази на нашем тржишту?

Месо рибе није претерано заступљена намирница у нашој земљи, али његова конзумација повећана је у време посних слава.

НА ПУЛМОЛОГИЈИ ВИШЕ НЕМА МЕСТА! Др Вучинић: Пацијенти свих узраста морају на кисеоник

НА ПУЛМОЛОГИЈИ ВИШЕ НЕМА МЕСТА! Др Вучинић: Пацијенти свих узраста морају на кисеоник

НЕМА РАЗЛОГА ЗА СТРАХ! Када ће грађани Србије добити дуго чекану заштиту против корона вируса?

НЕМА РАЗЛОГА ЗА СТРАХ! Када ће грађани Србије добити дуго чекану заштиту против корона вируса?

ПОЧЕТАК ВАКЦИНАЦИЈЕ ОЧЕКУЈЕ СЕ ЗА ДВЕ ДО ТРИ НЕДЕЉЕ! Др Аџић: Вакцина, чиста вода и хигијена су спасиле свет

ПОЧЕТАК ВАКЦИНАЦИЈЕ ОЧЕКУЈЕ СЕ ЗА ДВЕ ДО ТРИ НЕДЕЉЕ! Др Аџић: Вакцина, чиста вода и хигијена су спасиле свет

Доктор Бранко Велебит са Института за хигијену и технологију рибе каже да се паразитолошка и микробилошка испитивања ове намирнице свакодневно врше.

Др Велебит упозорава да за потрошаче важи правило да купују рибу у објектима који су регистровани за промет рибе и који су под надзором ветеринарске инспекције. То су познате рибарнице на пијацама, познати добављачи или малопродајни ланци.

- За здравље потрошача од највећег ризика је промет рибе која се дистрибуира ван контроле, од нерегистрованих аласа, то је продаја из гепека када било какав вид контроле не постоји - каже стручњак и објашњава како да обични потрошачи увек знају да ли је риба коју купују свежа:

- Риба мора бити покривена са слузи неутралног мириса, крљушти морају бити црвене и крваве, очи морају да буду стакласте и испупчене, уколико су удубљене риба није свежа, а најједноставније је притиснути трбушни део рибе, уколико се врати мишићно ткиво риба је доброг квалитета - каже Бранко Велебит.

}