Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЧЕКА СЕ ЕПИЛОГ КОРОНА ПАРТИЈАЊА У БЕОГРАДУ: Власницима ПРЕТИ ЗАТВОР због ИЛЕГАЛНЕ журке од 700 људи - ево за шта се терете

14.02.2021. 13:35
Пише:
Србија Danas/Telegraf.rs
Policija
Полиција / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Чека се епилог.

Челницима клуба у којем је синоћ одржана илегална журка на којој је било више од 700 људи прети и до три година затвора. С друге стране, грађанима прети даље ширење заразе, уверени су епидемиолози.

БОЈЕ ЛИ СЕ СРБИ БРИТАНСКОГ СОЈА КОРОНА ВИРУСА? Откривен је код осморо грађана, шта знамо о њему и има ли места паници

БОЈЕ ЛИ СЕ СРБИ БРИТАНСКОГ СОЈА КОРОНА ВИРУСА? Откривен је код осморо грађана, шта знамо о њему и има ли места паници

"ТРЕБА ДА ИХ ЈЕ СРАМОТА, НЕ ПОШТУЈУ ЖРТВЕ" Др Грујичић најстрашније осудила "корона журке" у Србији

"ТРЕБА ДА ИХ ЈЕ СРАМОТА, НЕ ПОШТУЈУ ЖРТВЕ" Др Грујичић најстрашније осудила "корона журке" у Србији

НЕ НОСЕ СВИ ХЕРОЈИ ПЛАШТ! ЊИМА СЕ ДИВИ ЦЕО СВЕТ: Како изгледа вакцинација из угла медицинара

НЕ НОСЕ СВИ ХЕРОЈИ ПЛАШТ! ЊИМА СЕ ДИВИ ЦЕО СВЕТ: Како изгледа вакцинација из угла медицинара

Да је неодговорност по питању придржавања мера за сузбијање вируса корона знатно порасла, говоре подаци да је полиција у последња 24 сата растурила више корона журки.

Прва у низу била је журка у клубу на Ташмајдану, где је комунална милиција синоћ затекла више од 700 људи у затвореном простору, као и 30 до 40 људи који су чекали на улазу.

Policija
Полиција / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Начелник Комуналне милиције Иван Дивац рекао је да су приведени власници клуба и организатори журке, али да посетиоци неће да сносе никакве последице.

- Одговорност ће да сносе власници и организатори. Да смо легитимисали и кажњавали 700 људи то би трајало сатима. Био нам је циљ да људи што пре изађу из затвореног простора и да се спречи евентуално даље ширење вируса - каже Дивац.

Након разбијања журке, ухапшени су челници клуба, а задржавање до 48 сати одређено је директору Г. М., власнику Л. Д. и оснивачу овог клуба Ф. А. и у том року ће бити приведени на саслушање у тужилаштво. Они се терете за кривично дело непоступање по здравственим прописима за време епидемије, за које је предвиђена новчана или казна затвора до три године, потврђено је у Тужилаштву.

Policija
Полиција / Извор: Србија Данас

После саслушања тужилаштво ће спровести доказне радње и донети коначну одлуку о овом случају.

Ни дању не поштују мере

Овде није био крај синоћњем весељу по београдским клубовима јер је комунална милиција у једном локалу, који се налази у Булевару Војводе Бојовића, око 10 сати затекла више од 150 људи који не поштују епидемиолошке мере.

Комунална милиција је уз асистенцију полиције наредила да сви људи напусте објекат због непоштовања мера и угрожавања здравља.

Пријављена журка у Каменици

И у једном кафићу у Сремској Каменици синоћ након 22 сата морала је да интервенише полиција.

Policija
Полиција / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Иако је дозвољено радно време угоститељских објеката до 20 сати, кафић у Каменици био је отворен и после тог времена. Полицијска патрола дошла је на на лице места око 22.20, а журка је прекинута.

Није познато да ли су власник кафића и гости кажњени за кршење мера.

"Здравствени радници падају на нос, ово нема смисла"

Професор Бранислав Тиодоровић, епидемиолог и члан Кризног штаба за борбу против корона вируса, је коментаришући синоћњи инцидент код Таша, рекао  да би, да су гости клуба легитимисани, свако од њих ко није имао маску морао да плати казну од 5.000 динара. Он, међутим, истиче да је за њега много важније што су привели власника, јер је одговоран, како напомиње, увек организатор.   

branislav-tiodorovic
бранислав-тиодоровиц / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

-  Клуб треба затворити, а власник треба да добије највећу могућу казну. Здравствени радници почињу да падају на нос. Не могу да издрже, ово је ван свега и више нема нема смисла - рекао је проф. др Тиодоровић за наш портал и додао да ће се ово сигурно одразити на ток епидемије:

- На Београд ће се сигурно одразити - уверен је проф. др Тиодровић. 

Подсетимо, свако ко у време епидемије организује скуп са више од 5 људи ризикује да плати казну од 50.000 до 150.000 динара, док је казна за непоштовање мера у затвореном простору од 5.000 до чак 300.000 динара. Казна до три године затвора или новчана казна запрећена је ономе ко за време епидемије какве опасне заразне болести не поступа по прописима, одлукама или наредбама којима се одређују мере за њено сузбијање или спречавање.

Ana Brnabić
Ана Брнабић / Извор: Танјуг/​Сава Радовановић

Огласила се премијерка

Поводом овог догађаја огласила се и премијерка Србије Ана Брнабић.

- Мени је жао што се овакве ствари дешавају, што људи нису довољно свесни како је ово ризик, не само за њих, они су одлучили да се њему изложе, него за њихове укућане, колеге на послу, које излажу. Видећемо, даћемо све од себе да опет овакве ствари кажњавамо и да држимо живот у Србији колико толико нормалним - рекла је Брнабић и додала да су појачане контроле и у ски центрима.