Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"РЕЦИ, ЦУРО, КАКО СЕ СВИЊА ЗОВЕ!" ВЕДРАНА РУДАН ПОСЛАЛА ПОРУКУ ЗЛОСТАВЉАНИМ ЖЕНАМА: Постаните Милена Радуловић!

20.01.2021. 17:26
Пише:
Србија Данас
Vedrana Rudan
Ведрана Рудан / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Реаговала је и позната хрватска књижевница Ведрана Рудан, која је објавила текст под називом "Све ми нисмо Милена Радуловић"

Србија, али и цео регион, данима су у шоку након што је позната глумица Милена Радуловић, заједно са још неколико девојака, оптужиле власника школе глуме Мирослава Мику Алексића за сексуално злостављање.

ЧУДО ОД ДЕТЕТА, ЦЕЛА СРБИЈА АПЛАУДИРА! Одушевићете се када видите како барата машином са свега 20 месеци (ВИДЕО)

ЧУДО ОД ДЕТЕТА, ЦЕЛА СРБИЈА АПЛАУДИРА! Одушевићете се када видите како барата машином са свега 20 месеци (ВИДЕО)

И БОЛТ БИ МУ ПОЗАВИДЕО! КАДА НЕШТО ЗНАШ, ОНДА ЗНАШ: Алекса оборио рекорд у Слагалици, а "да није ни трепнуо" (ВИДЕО)

И БОЛТ БИ МУ ПОЗАВИДЕО! КАДА НЕШТО ЗНАШ, ОНДА ЗНАШ: Алекса оборио рекорд у Слагалици, а "да није ни трепнуо" (ВИДЕО)

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ МЕЂУ МЕДИЦИНАРИМА: Почела вакцинација у Пиротском округу

ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ МЕЂУ МЕДИЦИНАРИМА: Почела вакцинација у Пиротском округу

Реаговала је и позната хрватска књижевница Ведрана Рудан, која је објавила текст под називом "Све ми нисмо Милена Радуловић".

Mika Aleksić
Мика Алексић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Studio Б

Преносимо њен текст у целини:

- У Србији се открило да у Београду живи "угледни" професор глуме Мирослав Мика Алексић који је, док ово пишем, оптужен за осам силовања. "Угледник" је притворен, полиција моли да се јаве и жртве које још ћуте. Србија је на ногама. "Господин" ће, ако му се докаже кривица, одлежати између пет и петнаест година.

- У Хрватској би такав један, кад би га се открило и доказала му се кривица одлежао између нула и нула година. Жене које би га пријавиле морале би ставити под хипотеку родитељску кућу да би тако платите одштету због увреде и клевете. У Хрватској угледни професори, лекари и остали моћници не силују. Кад их нека од жена и оптужи за тако нешто јако се брзо покаже да је жена "к****" и да је на коленима молила професора, доктора и све остале... Образовани људи овде знају да је највећи хрватски књижевник свих времена Мирослав Крлежа рекао како је читао да "жене за време силовања доживе најснажнији оргазам".

- Зато силоване Хрватице, за разлику од Српкиња, ћуте. Не ћуте? И оне су се ових дана јавиле? Јесу, али како. Ја сам силована, и ја сам силована, и ја сам силована, и ја, и ја, и ја, и јааааааааааааа… А онда се јавила некаква деканица која упућује апел силованима које се још нису јавиле, јавите се, силоване, "анонимност вам је загарантована".

- О чему се овде ради? Шта силовање чини жени зна свака од нас јер је свака од нас била силована. Једна у школи глуме, друга у грму, трећа на шефовом радном столу, милиони осталих код куће. Није нека фора признати да си била силована, ј***ш то, реци, цуро, КО те силовао. Реци, цуро, како се свиња зове. Е ту су Хрватице јако суздржане. Њих је силовао Непознат Неко.

- Је ли тугаљиво наклапање након силовања прави начин како се изборити за достојанство?  Тако нећемо далеко стићи, драге моје. Ј***ш кукњаву. Цуре, изађите с именима злочинаца. "Загарантована анонимност" је само позив силоватељима...

- Да не мислите да вас не капирам испричаћу ћу вам ријечку причу. У нашем КБЦ-у ради хирург који је силовао докторицу, морала је напустити земљу. Медицинској сестри је за време визите у болесничкој соби "узнемиравао", пријавила га је, чак је и добила интерни "спор", данас ради у Немачкој....

...Име му се вукло по новинама и порталима, није изгубио посао ни углед јер је "одличан хирург". По мени, пресудило је то што живи у Хрватској. Наравно да такве приче из хрватског живота обесхрабрују, али једном морате кренути. Ви, ја више нисам у игри. Једино што ја могу, то и чиним, свакога дана унуци говорим истину о мушкарцима.

- Имена, цуре, изговорите имена злочинаца. Мислите да је српској глумици Милени Радуловић било лако прије него се одлучила изрећи оно што је одавно било познато?

Хрватице! Постаните Милена Радуловић! - написала је Ведрана Рудан.

Milena Radulović
Милена Радуловић / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен/Милена Радуловић

Да подсетимо, Виши суд у Београду одредио је притвор до 30 дана власнику школе глуме у Београду Мирославу Мики Алексићу (68) осумњиченом за силовања и сексуално узнемиравање.

Одлуком судије за претходни поступак притвор му је одређен да не би утицао на сведоке и оштећене, да не понови кривично дело, као и због узнемирења јавности, рекла је Танјугу портпаролка суда Татјана Тешић.

Милена Рдауловић саслушана је данас, док ће млада глумица Ива Илинчић, која је након Милене јавно иступила и оптужила Алексића за сексуално узнемиравање, бити саслушана сутра.