Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СРПСКА ДЕЦА ПРОШЛА КРОЗ ПАКАО НА ЛЕТОВАЊУ У БУДВИ: Најпре их сместили у прљавом хотелу, а онда их у другом ОПЉАЧКАЛИ!

10.07.2023. 06:57
Пише:
Србија Данас/Курир
Budva
Будва / Извор: Профимедиа

Језиво искуство

Тинејџери из Новог Сада, Београда, Врбаса и Зрењанина који су прошле недеље отишли на летовање у Будву преко једне туристичке агенције првобитно је требало да буду смештени у један хотел, где су при доласку затекли језив смештај, те су на инсистирање пребачени у други хотел, где је шесторо деце опљачкано у суботу, када им је из кофера у собама украдено укупно 650 евра!

"ПАНИКА И СТРАХ У САРТИЈУ" Србин чуо ужасну буку и шиштање "Закључујемо да нешто није у реду 3 МЕТРА ОД НАС..."

"ПАНИКА И СТРАХ У САРТИЈУ" Србин чуо ужасну буку и шиштање "Закључујемо да нешто није у реду 3 МЕТРА ОД НАС..."

НИСТЕ НИ ЗНАЛИ ДА РАЗУМЕТЕ ОВАЈ ЈЕЗИК! Сви Словени могу да комуницирају без преводиоца - ПРОВЕРИТЕ ДА ЛИ ГА И ВИ ЗНАТЕ

НИСТЕ НИ ЗНАЛИ ДА РАЗУМЕТЕ ОВАЈ ЈЕЗИК! Сви Словени могу да комуницирају без преводиоца - ПРОВЕРИТЕ ДА ЛИ ГА И ВИ ЗНАТЕ

НЕ КРЕЋИТЕ НА ПУТ АКО НИСТЕ ОВО ПРОВЕРИЛИ! Доносимо вам 10 РАЗЛОГА због којих могу да вас врате са границе!

НЕ КРЕЋИТЕ НА ПУТ АКО НИСТЕ ОВО ПРОВЕРИЛИ! Доносимо вам 10 РАЗЛОГА због којих могу да вас врате са границе!

Према писању Курира, јавио се забринути родитељ чије је дете прошле недеље, у уторак увече, кренуло на своје прво заједничко летовање са другарима.

- Тада нису могли ни да сањају какав их пакао чека. Пре путовања било је договорено да деца буду смештена у један хотел. Превоз и смештај смо платили 260 евра. Међутим, на састанку родитеља са представником агенције речено је да ће одсести у другом хотелу. Када су деца стигла тамо, била су шокирана призором, смештај не само да није био припремљен за децу већ је био и прљав. Деца су то фотографисала и послала родитељима - прича отац, који каже да је био бесан када је видео фотографије:

- На фотографијама се виде прљава туш-кабина, скакавац на тоалет-папиру, буђ на плафону у тоалету. Одмах су инсистирали да добију други смештај и отишли су у други хотел, где је све било у реду, до суботе.

Budva
Будва / Извор: Профимедиа

Родитељ каже и да, иако су деца изгубила први дан летовања због премештања, све је било одлично до пре два дана, када је у Вајбер групи родитеља јављено да се десила пљачка у хотелу.

- Дете ми је рекло да је неко ушао у собе, које су биле закључане, прозори затворени и да је тркељисано по коферима, претурано по стварима и опљачкано шесторо другова и другарица, међу којима и моје дете. Имало је нешто више од сто евра, које више нема. Дакле, није неко узео новац са видљивог места, стола, већ је копао по стварима. Дете је остатак новца сачувало јер га је држало поред себе у кревету, иначе би и то украли - тврди бесни отац.

Истиче и да је дете рекло да су све пријавили полицији и дали изјаву, као и да су опет због тога изгубили време за купање.

- Пратиоци који су одвели децу на море одмах су се понудили да сваком детету дају новца колико је потребно. Али да ту није крај компликацијама, показало се када ми је дете јавило да се селе из хотела у други смештај јер су овде собе биле резервисане.

Đaci
Ђаци / Извор: Профимедиа

Још један дан летовања пропада у селидби. Зато је у Вајбер групи покренута иницијатива да тужимо туристичку агенцију због језивог смештаја, где је требало да буду смештени, а сложило се двадесетак родитеља.

Хотел у којем су деца покрадена: Управа објекта не може одговарати за личне ствари госта

Из управе хотела кажу за Курир следеће:

- О предметној крађи, обавештена је рецепција објекта у којем је смештена група, а од стране те рецепције обавештена је и управа предузећа које газдује наведеним објектом. Одмах након сазнања о причињеној крађи, овлашћено лице предузећа и собарица, која је од стране оштећених осумњичена за наводно причињену крађу, предметни случај су пријавили Центру безбедности Будва. О тврдњама родитеља да је у закључану собу ушла особа, претурала по стварима и украла новац, укупно 650,00 евра, не можемо дати никакав одговор, јер се истражним радњама поводом таквих случаја баве надлежни органи, а не управа објекта.

То, да ли је пријављена крађа извршена од стране једне или више особа, која количина новца, које ствари су неовлашћено отуђене и под којим околностима, управа објекта и предузећа, такође не може да зна - наводи се у одговору и додаје:

cene nekretnina
цене некретнина / Извор: Профимедиа/илустрација

- Овом поводом желимо да укажемо на чињенице које се тичу превентивног деловања управе објекта и особља које ради у истом, а односе се на: Објекат има запосленог радника за ноћно обезбеђење који обиласком унутар круга објекта води рачуна о сигурности и безбедности гостију и имовине, како њихове тако и самог објекта; Објекат поседује видео надзор који је фокусиран на делу испред улаза у објекат; Запослени на рецепцији су представници туристиче агенције и наставници, уосталом као и свим гостима који бораве у објекту, указали на могућност да новац, накит и друге драгоцености могу оставити у сефовима који се налазе на рецепцији; Нико од чланова наведене групе није нашао за сходно да поступи по препоруци; По речима особља које ради у објекту, домаћица и собарице, од самог доласка деца су испољила прилично комотно и раскалашно понашање у смислу исказивања недовољне бриге за своје ствари, а што се огледало у чињеници да су неуобичајено дуго своје торбе и пртљаг држали по ходницима објеката у којима су добили апартмане за смештај;

- Врата од тераса апартмана остављали су отворена за време док нису били у истим, а на потребу да их морају затварати указивало им је особље објекта; Управа објекта и предузећа не може одговарати за личне ствари госта. Уосталом, ниједан објекат не преузима такву врсту одговорности. Одговорност свакако постоји за ствари, новац и драгоцености које гост повери на чување и о томе сачини документ са таксативно наведеним предметима и износом новца који је предат на чување. Исказујемо своје жаљење поводом овог немилог случаја и очекујемо брзо и ефикасно поступање надлежних истражних органа - поручили су из хотела у којем су деца покрадена.

Crna Gora
Црна Гора / Извор: Профимедиа

Пријавили смо пљачку полицији

Једна од особа која је задужена за безбедност деце на летовању потврдила је да је дошло до пљачке у хотелу.

- Лепо смо били смештени, али неко је у суботу откључао собе и из кофера деци узео новац. Пријавили смо све полицији, а како деци ово не би упропастило летовање, понудили смо им новац да не брину. Хоћемо да упозоримо туристе да се овакве ствари дешавају и да буду веома опрезни на летовању, а нарочито они који су са децом - каже извор.