Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

АГОНИЈА И ДАЉЕ ТРАЈЕ! Огласио се Џонићев син и тврди само ЈЕДНО - појавила се једна НОВОСТ, суд упорно враћа оптужницу

09.06.2022. 11:40
Пише:
Србија Данас/Курир
Porodica Đokić
Породица Ђокић / Извор: Фото: Shutterstock/Ilustracija/Facebook

"Мој брат и ја смо невини"

Милан Џонић, син првоосумњиченог за убиство породице Ђокић у Алексинцу, пуштен је из притвора у Нишу пре два месеца, док је његов брат Стефан и даље иза решетака иако, обојица имају алиби за ту ноћ 27. септембра када је у Моравцу убијена трочлана породица.

"ДА ЈЕ БЛИЖЕ ПРИШЛА, МОРАЛИ БИСМО ДА ЈЕ УБИЈЕМО" Шок детаљи из истраге против Беливуковог клана - комшиница их затекла док СПАЉУЈУ жртву?!

"ДА ЈЕ БЛИЖЕ ПРИШЛА, МОРАЛИ БИСМО ДА ЈЕ УБИЈЕМО" Шок детаљи из истраге против Беливуковог клана - комшиница их затекла док СПАЉУЈУ жртву?!

"АКО МЕ УБИЈЕ..." Лидија пре само две године предвидела своју смрт? Речи које је изговорила уливају ЈЕЗУ

"АКО МЕ УБИЈЕ..." Лидија пре само две године предвидела своју смрт? Речи које је изговорила уливају ЈЕЗУ

ЈУРИЛЕ ГА СПЕЦИЈАЛНЕ СНАГЕ, ПОДИГНУТ И ХЕЛИКОПТЕР: Детаљи масакра у Италији, полиција у Златановом ауту пронашла БОМБЕ (ВИДЕО)

ЈУРИЛЕ ГА СПЕЦИЈАЛНЕ СНАГЕ, ПОДИГНУТ И ХЕЛИКОПТЕР: Детаљи масакра у Италији, полиција у Златановом ауту пронашла БОМБЕ (ВИДЕО)

Њих двојицу није директно, али на неки начин "иза решетака" сместио отац Горан Џонић, првоосумњичени за овај злочин.

Он их је умешао тако што је приликом првог испитивања на питање "ко је ископао рупу где је смештен део новца из аутомобила Ђокића": рекао "можда сам ја, можда су моји синови, можда...". То је била реченица која је тужилаштву дала сигнал у евентуалну умешаност Милана и Стефана, али касније извођење доказа је показало да ови момци немају везе са тим.

Џонић и даље пред судом негира да је пуцао па запалио породицу свог брата од тетке. На новцу (око 43.000 евра) нађен је касније биолошки материјал Горана Џонића као и на пиштољу којим је могуће да се изврши убиство, а снимљен је и на камерама како вози "пасат" покојног Горана Ђокића. Упркос свему томе, он до данас одбија да призна да је егзекутор већ да је само пратио њихово кретање и да је то јављао браћи Милошевић из истог села. Притом касније, на препознавању у полицијској станици у Нишу, није препознао ову браћу!?

Троструко убиство породице Ђокић из Алексинца је чини се у судском поступку запало у ћорсокак јер је истрага завршена после шест месеци, а од хапшења Горана Џонића до данас је протекло седам и по месеци. Тужилаштво је подигло оптужницу коју би Виши суд требало да верификује.

На другој страни, суд је враћао оптужницу на дораду пар пута и сада није познато докле се са тим стигло. Једина новост је да је пре два дана, адвокат Милана и Стефана Џонића уложио приговор на останак Стефана Џонића у притвору што није одобрено.

- Брата још држе у притвору. Ја сам био четири и по месеца, њему је сигурно још теже. Поготову што и он и ја знамо да смо невини, да ништа нисмо скривили. Тешко је. У глави је увек на првом месту породица. Деца су била на првом месту. Ваљда ће суд и тужилаштво да уради свој посао како треба да изађе на видело права истина, како је и шта је... Тешко је, у једном тренутку сам се питао да не буде нешто против мене, а знам да ништа нисам крив. Та агонија заправо и даље траје, нисам осолобођен скроз. Не знам колико ће то дуго да траје. Очекујем да се то убрзо заврши. Ово је печат свим нашим животима. То све је једна велика трагедија. Сада сам на одмору, али вратио сам се на посао. За оца стварно баш ништа не могу да вам кажем - рекао је Милан Џонић.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Његова мајка Сузана страхује да ће син Стефан бити на удару суда, иако је познато да је те ноћи био у Копненој зони безбедности где је обављао радне задатке.

- Деца су ми стварно невина. Један је био четири и по месеца, други ево већ седам и по месеци... Не знам шта да кажем. Имам утисак да све ово траје у недоглед. Важно ми је да се деца ослободе, а све остало ћемо да видимо. То је нешто страшно што се десило. То је печат вечити нашој породици. Мени је много битан Стефан, није видео дете осам месеци. Он јесте разведен, али много му је тешко. Тугује, мука. Онда када ниси крив мораш да седиш, лежиш, како каже, сваки дан је година - прича Сузана Џонић.

Адвокат Домазет не прогнозира да ће судски процес ускоро да почне.

- Сматрам да је притвор Стефану апсолутно непотребан и да је подигнута оптужница неприхватљива што се тиче Стефана јер нема никаквих доказа. Притвор у старту није био основан за Стефана као и оптужница против њега. На жалост мора да истрпи и даљи останак у притвору. Видећемо, очекујем да Виши суд ускоро одлучи о поднетој оптужници, али не верујем да ће толико брзо кренути судски процес. Надам се да ће суд озбиљно размотрити све чињенице и да Стефан неће бити обухваћен оптужницом - каже Домазет.ђ

У Моравцу смо пре два дана затекли бака Стојанку, мајку убијеног Горана Ђокића у дворишту.

- Шта да причам, шта да кажем. Како сам? Тугујем сваки дан за мојом Ликом, за сином, снајом. Мени суд неће врати најмилије - рекла је кратко и ушла у кућу.

Ђокићи су тог дана били на ручку код бака Стојанке и снаје Верице. Пошли су око поноћи за Алексинац. Ту им се губи сваки траг. Постоје претпоставке да их је убица познавао и да их је потерао да их повезе. Онда их је пиштољем приморао да оду до места Дудине баре поред Мораве. Ђокићи, Горан (57), Гордана (56) и Лидија (25) су тамо нађени упуцани и запаљени. Горан Џонић им је био на сахрани, а откривен је двадесетак дана касније.