Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЧУВЕНА ДОКТОРКА УБИЈЕНА У СТАНУ У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА: Љиљана отворила врата познанику, он је брутално убио - тело пронашла геронтолошка сестра

18.03.2024. 08:26
Пише:
Србија Данас/Блиц
Policija
Полиција / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Džambic/Shutterstock

Десет година је непознаница ко је убио др Љиљану Шуловић Милојевић (76), бившу председницу хуманитарне организације "Коло српских сестара" и специјалисту оториноларингологије у пензији у њеном стану у центру престонице, а рођаци верују да је злочинца познавала и отворила му врата.

Тело у стану у Улици Џорџа Вашингтона, 3. фебруара 2014. године, око 14 сати нашла је геронтолошка сестра која је неколико пута недељно обилазила Љиљану и помагала јој.

ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН У БОРУ: Ђорђе без икаквог повода заклао четворочлану породицу а онда силовао девојчицу (7)! НАЈМОРБИДНИЈИ УБИЦА У СРБИЈИPolicija, mesto zločina

ЈЕЗИВ ЗЛОЧИН У БОРУ: Ђорђе без икаквог повода заклао четворочлану породицу а онда силовао девојчицу (7)! НАЈМОРБИДНИЈИ УБИЦА У СРБИЈИ

ВОДЕЋИ СРПСКИ ТОКСИКОЛОГ О УБИЈЕНОЈ ДЕЦИ У НОВОМ САДУ "Није етично нагађати, али је могуће да је ТО УЗРОК СМРТИ!"Srbija Danas/SaÅ¡a Džambić

ВОДЕЋИ СРПСКИ ТОКСИКОЛОГ О УБИЈЕНОЈ ДЕЦИ У НОВОМ САДУ "Није етично нагађати, али је могуће да је ТО УЗРОК СМРТИ!"

ДЕЧАК-УБИЦА ЈЕ ПРЕ ДОЛАСКА ПОЛИЦИЈЕ ОВО УРАДИО! Страховао да га неко не убије?! Током масакра у Рибникару "мапирао жртве" по узору на једну игрицуDečak ubica

ДЕЧАК-УБИЦА ЈЕ ПРЕ ДОЛАСКА ПОЛИЦИЈЕ ОВО УРАДИО! Страховао да га неко не убије?! Током масакра у Рибникару "мапирао жртве" по узору на једну игрицу

Прво је угледала откључана врата, што ју је изненадило, јер је Љиљана строго водила рачуна о безбедности, посебно откако је на мети пљачкаша. У стану је жена угледала стравичан призор, Љиљана је била у локви крви, а црвена течност била је распрскана по зидовима стана. Ствари су биле испретуране, а поред Љиљаниног тела цвилела је црна пудла, Љиљанин љубимац.

Обдукција је показала да је старица издахнула услед бројних повреда по глави, нанетих тупим предметом. Бејзбол палицом, металном штанглом или неким другим предметом, није прецизирано, а смртоносно оружје није нађено у стану пензионисане докторке. Такође, није установљен ни мотив бесомучног ударања старице, да ли је убица од ње тражио новац, и ако јесте, да ли му је новац дала и колико. Или је можда све исценирано, испретурао ствари да би све изгледало као пљачка, а да је прави разлог злочина сасвим другачије природе.

- Сви смо били у шоку после Љиљаниног убиства. Истражитељи су нам прво казали да ју је вероватно убио неки мигрант, неко тог типа. То је бесмислено! - испричао је раније за "Блиц" рођак убијене старице, који је инсистирао на анонимности.

Објаснио је тада да је његова рођака неколико месеци пре тога опљачкана на улици, те да је након тога строго водила рачуна о својој безбедности.

- Била је преплашена. Водила је рачуна о безбедности, закључавала се. И ја, и сви ми њени рођаци, тврдимо да је била одговорна у вези са тим. И сигурно је да не би отворила врата особи коју не познаје, некоме ко је дошао са улице и тек тако јој позвонио или покуцао на врата. Могла је да отвори само некоме кога је добро познавала. Некоме у кога је имала потпуно поверење и није га се плашила - рекао је раније саговорник Блица.

forenzika
форензика / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Управо ове тврдње да је била уплашена за своју безбедност указују да претпоставке да ју је убио пљачкаш не пију воду. Љиљану је три месеца пре убиства, у по бела дана, док је улазила у зграду напао непознати младић, отео јој ташну и побегао. Касније је приведен, а она га је препознала. Један од праваца истраге био је да је управо он одлучио да јој се освети, али није било доказа који би поткрепили то. Уз то, Љиљана сигурно не би отворила врата некоме ко ју је претходно покрао.

- Једна Љиљанина ћерка живи у иностранству, у Канади, а друга је овде, у Београду. Каже да је нико не обавештава да ли има неких помака у истрази. Искрено, ја сумњам да неко уопште више ради на расветљавању њеног убиства и хапшењу злочинца. Нова убиства бацају у други план старе злочине. Нама који смо је познавали остаје да се надамо да ће испливати неки доказ, јер сумњамо да ће прорадити нечија савест и открити истину - рекао је тада рођак убијене бивше председнице "Кола српских сестара".

Хуманиста

Др Љиљана Шуловић Милојевић била је на челу "Кола српских сестара" од 1993. до 2004. године. Сви који су је познавали описали су је као великог хуманисту. Иако се у почетку причало да је Љиљана убијена јер је наводно код себе чувала новац те хуманитарне организације, те да је убица знао за то, испоставило се да то није истина јер су донације уплаћиване преко рачуна.

Била је удовица

Љиљана је својевремено била у браку са Војином Шуловићем, српским академиком и дугогодишњим председником Српског лекарског друштва. Академик Шуловић је био признати гинеколог, професор Медицинског факултета и директор ГАК-а. Због медицинских заслуга одата му је почаст у неким градовима Србије у којима је изабран за почасног грађанина или су му додељени кључеви града.

- Развели су се, али су остали у пријатељским односима - рекао је тада рођак.

Академик Шуловић је погинуо у саобраћајној несрећи 22. фебруара 2008. у селу Гунцати, код Барајева, где је имао викендицу.

Србија Данас/Блиц/Аутор: Ива Огаревић/Пренео: Н.Ђ.