Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"РЕКЛА МИ ЈЕ ДА УНИШТИМ ДОКУМЕНТА И ОБРИШЕМ СВЕ СА РАЧУНАРА" Брутална исповест полицајца - испричао шта је све нашао у Дијаниним списима (ВИДЕО)

29.11.2021. 08:08
Пише:
Србија Данас/Информер
Dijana i Aleksandar
Дијана и Александар / Извор: Фото: Profimedia/SD/YoutubePrintscreen/Novo јутро/Информер

Дијана Хркаловић је од Љубичића, само неколико дана након што је ступио на позицију заменика начелника Одељења за трхничку подршку, тражила да уништи све документе које су се налазили у њеном кабинету.

Полицајац Александар Љубичић, који је тренутно на позицији криминалистичког инспектора у Служби за ратне злочине, одбио је да изврши усмено наређење некадашње државне секретарке Дијане Хракаловић које је гласило - Уништи сва документа из мог кабинета!

НИЈЕ БИЛО НИКАКВЕ ШАНСЕ ДА ПРЕЖИВИ ТО ЈУТРО! Морали су да га преполове - а сада се откривају нови детаљи (ФОТО)

НИЈЕ БИЛО НИКАКВЕ ШАНСЕ ДА ПРЕЖИВИ ТО ЈУТРО! Морали су да га преполове - а сада се откривају нови детаљи (ФОТО)

ТРЕСЕ СЕ ЕСТРАДА! Полиција открила нове преписке Беливука и Месара, Вујачић: Ускоро ће бити ухапшени

ТРЕСЕ СЕ ЕСТРАДА! Полиција открила нове преписке Беливука и Месара, Вујачић: Ускоро ће бити ухапшени

"СИГУРНИ СМО ДА ТЕ ЈЕ ЏОНИ ДОЧЕКАО И ДА СТЕ СЕ РАСПРИЧАЛИ" Писмо Луке Бојовића - убијени су скоро сви које је волео

"СИГУРНИ СМО ДА ТЕ ЈЕ ЏОНИ ДОЧЕКАО И ДА СТЕ СЕ РАСПРИЧАЛИ" Писмо Луке Бојовића - убијени су скоро сви које је волео

Александар Љубичић каже да су његове сумње, не само у способности већ и у искрене намере државне секретарке (која је 2014. године, када му је била nadrežnna била на позицији заменика шефа кабинета министра полиције Небојше Стефановића) када је реч о вођењу најутицајнијег министарства у земљи, почеле су већ те 2014 године, у децембру.

Наиме, Дијана Хркаловић је од Љубичића, само неколико дана након што је ступио на позицију заменика начелника Одељења за техничку подршку, тражила да уништи све документе које су се налазили у њеном кабинету!

Тражила је уништим сва докумената из њеног кабинета, оне у плакарима и паралелно са тим да обришем хард диск њеног рачуна који је користила. Рекла ми је да иде на пут, мислим да је ишла на Сицилију. Да неће бити ту неко време, да не зна на које радно место ће се вратити, али да поштујем њену жељу, наређење... Она је отишла, ја сам са секретарицом ушао у кабинет, у којем се налазило неколико кеса, врећа, црних џакова, у које је секретарица паковала документа, фасцикле, папире, ЦД-ове... Није вршила увид у то. Нити ја, нити она. Сео сам за Дијанин рачунар, видео сам да има много података и у том тренутку сам одлучио да то не уништим, већ да пребацим на УСБ. Искључиво из професионалних разлога само то урадио јер сам научен да се одређени подаци не уништавају тек тако, да прво треба да се преиспита све... - прича Љубичић.

Овај храбри полицајац објашњава да је сачекао крај радног времена како би из зграде изнео вреће са документацијом, која је сачувана до дан данас.

Документа нису уништена. У складу са безбедносним принципима ја сам их правовремено обезбедио. Дијана Хракаловић ме је касније позвала и само питала јесам ли урадио оно што је рекла, ја сам рекао да јесам и прекинула је везу - открива Љубичић, који каже да је све из Дијаниног кабинета сачувао због своје прве сумње у њене намере, односно када му је наредила да уради негативне безбедносне провере за обезбеђење Андреја Вучића, брата Александра Вучића!

Четири физичка лица су поднела захтев надлежним полицијским станицама за ношење оружја, а Хракаловићева је тражила да те провере не буду заведене и да се све исфингира, да пишем да је провера за њих негативна! Прво сам питао ко су та лица, она је рекла да није битно ко су, већ да је битно да само све провере буду негативне, да се измисли ако треба. Контрирао сам и рекао да могу да урадим само објективну, тачну и веродостојну проверу. Она ми је на то рекла: 'Добро! Ја ћу се постарати да моји људи ураде то на начин на који сам ја рекла. Изађи напоље!'. Имала је такав став, ви не можете да разгварате са таквим особама нормално. После сат, два, сам погледао и закључио да се ради о физичким лицима која су ангажована као физичко обезбеђење рођеног брата председника републике Србије, тада премијера Александра Вучића. То је прво што ме је забринуло, тада сам озбиљно посумњао да нешто није у реду са њеним начином рада - сећа се Љубичић, који је после извесног времена коначно отворио УСБ са подацима из компјутера Дијане Хркаловић.

Тада је видео фотографију Андреја и Данила Вучића, сина председника Србије, као и мапу неког пута и све повезао.

Као полицајац могу да вам кажем, из искуства, да када видите у истом фолдеру фотографију брата председника републике и његовог сина, када видите неку мапу са путањом кретања у истом том фолдеру, када видите списак одређених службених возила, па онда списак техничке опреме, камера и сличних ствари... Апсолутно можете да закључите да је предмет неке врсте обраде био председник и његова најућа породица - тврди Љубичић, који је на месту заменика начелника одељења за техничку подршку био само 11 дана!