Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДОШЛИ НА БАБИНЕ КОД ЗВИЦЕРА, ПА ОСТАЛИ И НА СЛАВИ: Беливук и Миљковић испричали детаље о путовању у Црну Гору

10.08.2021. 18:24
Пише:
Србија Danas/Vijesti.me
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV Pink/detective-info.com.ua

Беливук и Миљковић, који су саслушани као сведоци оштећени, испричали су да не знају никога од екипе која је планирала њихово убиство.

Ти лагано, ка’ да није твој посао, на 5-6 метара, па онда у два скока му приђеш, метак у главу и пуни спринт на ауто, пун гас... Ту нико неће имати времена од тренутка пуцања док истрчиш напоље да потегне пиштољ. Обавезно панцир обуци, па и њега запали - порука је коју је наводно Јанко Вукадиновић (31) написао заштићеном сведоку Каменку Кучу, када су планирали убиство Београђанина Вељка Беливука, званог Веља Невоља.

ДЕБЕЛИ ШРАФ САКРИВЕН ИЗА ПОЛИЦЕ ОТВАРА БЕТОНСКА ВРАТА: До детаља откривено како се улази у Вељину КЛАНИЦУ (ФОТО)

ДЕБЕЛИ ШРАФ САКРИВЕН ИЗА ПОЛИЦЕ ОТВАРА БЕТОНСКА ВРАТА: До детаља откривено како се улази у Вељину КЛАНИЦУ (ФОТО)

ПРЉАВ НОВАЦ ВЕЉЕ НЕВОЉЕ ДОШАО НА РЕД: Како су Беливук и екипа са 60.000 ДИНАРА куповали "ролекс", виле, станове?

ПРЉАВ НОВАЦ ВЕЉЕ НЕВОЉЕ ДОШАО НА РЕД: Како су Беливук и екипа са 60.000 ДИНАРА куповали "ролекс", виле, станове?

ВЕЉА НЕВОЉА ИЛИ САМО ПАРАНОЈА? Беливук из страха да не буде ЛИКВИДИРАН ишао и убијао редом - "овај ме наместио, иде у КЛАНИЦУ"

ВЕЉА НЕВОЉА ИЛИ САМО ПАРАНОЈА? Беливук из страха да не буде ЛИКВИДИРАН ишао и убијао редом - "овај ме наместио, иде у КЛАНИЦУ"

Та порука део је списа Специјалног државног тужилаштва (СДТ) које је почетком јула Вишем суду доставило на оцену и потврђивање оптужнице против вишечлане криминалне групе коју су наводно формирали Вукадиновић и једна још неидентификована особа.

Вукадиновић, Миле Јовановић (34), Радован Станишић (35), Алмира Мујахоџић (21), Момчило Милић (40) и Душан Ивановић (41) оптужени су за покушај убиства Беливука, његовог сарадника Марка Миљковића и наводног шефа кавачког криминалног клана Слободана Кашћелана.

"Нећемо ти заборавити фамилију"

Све три ликвидације хапшењем осумњичениих спречили су инспектори доскорашњег Сектора за борбу против организованог криминала и корупције.

У оптужници пише да је Вукадиновић заштићеном сведоку рекао и да је убиство "непријатеља" на тиватском аеродрому опасан посао, али да неће заборавити ни њега ни његову фамилију након што то изврши.

- Вукадиновић наводи да је цифра за то пола милиона евра у кешу, плус роба и разне комбинације. На наведене поруке Каменко пита ко је возач, да ли је сигуран и да му треба нешто новца унапред да би оставио породици, те саопштава Вукадиновићу да му још нико није доносио оружје. Вукадиновић одговара да све разуме, да је чудо одрадити убиство и да неће оставити ни њега ни његову фамилију. Такође, Вукадиновић наводи да је то понуда и да стоје иза њега, те да Каменко то може одрадити лагано - пише у оптужници.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Profimedia/Printscreen/Wikipedia

Наводно, тај Подгоричанин рекао му је и да ће, ако падне, његовој кући однети од 500.000 до 700.000 евра.

- А да ће за време боравка у затвору доћи код њега у собу, а ако не падне, да ће га пребацити у Јужну Америку да ради са "кокосом", односно кокаином.

Заштићени сведок је, наводи се у тим списима, након хапшења посумњао да прича о сигурном склањању из Црне Горе није тачна, и да је екипа за коју је радио планирала да га убије, а потом његов тело уништи живим кречом.

Наводно, то је требало да ураде на Јазу, где је требало да се сакрије 24 сата након ликвидације Беливука и Миљковића.

Radoje Zvicer
Радоје Звицер / Извор: Фото: detective-info.com.ua

Беливук и Миљковић, који су саслушани као сведоци оштећени, испричали су да не знају никога од екипе која је планирала њихово убиство. Рекли су да су у Црну Гору дошли на бабине код Радоја Звицера, а потом продужили пар дана како би остали да са њим прославе и славу.

Тужиоцима су саопштили да не знају ко би их и због чега убио, али да су, када су чули за хапшење у Тивту померили повратак у Београд.

Иако у оптужници наводе да је ликвидација Беливука требало да буде плаћена 700.000 евра, а Миљковића, који није био приоритетна мета 300.000 евра, у изјавама оптужених више пута се наводи да су узимали по 20, 50 или 100 евра. Наводно, нису имали да плате шлепу када су морали да превезу мотоцикл који је требало да користе у убиству, па је Хасан Турковић од неког у Толошима узео 20 евра.

Веља дошао на ред кад су одустали од Кашћелана

Турковић, који је сведок сарадник, тужиоцима је испричао да је Беливук "дошао на ред" када се одустало од ликвидације Кашћелана.

Тврдио је и да је Вукадиновић свима слао фотографије тог Которанина, јер га је неко пратио:

- А Јанко му је рекао да Кашћелана прати више група, и да ће јавити тачно време доласка на цетињске семафоре.

Од убиства Кашћелана експлозивом јаке разорне моћи одустало се јер је суђење том Которанину одложено.

Заштићени сведок, Јовановић и Станишић ухапшени су 22. јануара у Тивту.

Slobodan Kašćelan
Слободан Кашћелан / Извор: Фото: ТВ Прва/Принтсцреен