Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДУШАН ЗВЕРСКИ УБИО ВИОЛЕТУ ЈЕР НИЈЕ ПОДНЕО РАСКИД! Речи које је рекао њеном оцу леде крв у жилама, у дневнику записао све

26.09.2023. 11:24
Пише:
Србија Данас
Viloeta Jošić
Вилоета Јошић / Извор: Фото: Facebook Printscreen

Сачекао је бившу девојку када се вратила са посла и када су отишли у њену собу уместо помирења започео је крвави пир.

Многи злочини почињени на територији Србије узнемирили су јавност. Неки од њих су толико сурови да се и годинама, али и деценијама касније са језом говори о њима, а актери крвавих пирова служе дугогодишње робије или су сами пресудили себи. У категорији Најјезивији злочини у Србији подсећамо вас на нека монструозна дела која су однела невине животе и завила у црно многе породице, али и цела места у којима су се десили.

Један од најмонструознијих и најпотреснијих злочина догодио се 13 октобра 2019. године. Душан Петронијевић (34) мучки је искасапио Виолету Јошић (19) јер није могао да поднесе раскид. Пре злочина дошао је у њену кућу и сачекао је да се врати с посла. Злочин се догодио у селу Баталаге код Коцељеве, а да буде све још језивије, монструм је крваву и измасакрирану девојку заједно са њеним оцем ставио у ауто и одвезао у дом здравља, али није јој било спаса.

МАСАКР НА АУТОБУСКОЈ СТАНИЦИ У ПАНЧЕВУ Пред унуком (13) искасапио бившу жену - пришуњао се и изговорио јој ове речи

МАСАКР НА АУТОБУСКОЈ СТАНИЦИ У ПАНЧЕВУ Пред унуком (13) искасапио бившу жену - пришуњао се и изговорио јој ове речи

ХОРОР КОД ЖИТИШТА! Голим рукама задавио супругу, иначе мајку седморо деце - њено тело полиција пронашла у дворишту

ХОРОР КОД ЖИТИШТА! Голим рукама задавио супругу, иначе мајку седморо деце - њено тело полиција пронашла у дворишту

БРУТАЛНО УБИСТВО У ПАНЧЕВУ ПРЕД ЋЕРКОМ И БЕБОМ: Зарио Биљани нож у срце на њен рођендан

БРУТАЛНО УБИСТВО У ПАНЧЕВУ ПРЕД ЋЕРКОМ И БЕБОМ: Зарио Биљани нож у срце на њен рођендан

Све се догодило око 7 часова ујутру када се Виолета вратила из треће смене, а Душана је у кућу пустио девојчин отац и маћеха, не слутећи шта му је паклени план.

- Рекао им је да је ту јер жели да изненади Виолету. Кад је дошла с посла, ушли су у њену собу, а Душан је тада извадио нож и почео бесомучно да убада девојку по глави и врату. Кажу да ју је избо између 15 и 20 пута. Док ју је мучки убадао, у собу је ушао њен отац. Несрећни човек је одмах зграбио крваву ћерку у наручје, а Душан је сео с њим у аутомобил, са све ножем у руци, и кренули су ка дому здравља. Њој су руке већ падале, клонула је била - рекао је тада рођак за Курир и додао да је Виолета преминула у аутомобилу, и то оцу на рукама.

Viloeta
Вилоета / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Violeta Јошић

Виолета је стравично крварила, али је била жива. Док сам је у наручју носио ка болници у Коцељеви, осетио сам да је умрла. У том тренутку, убица ми је прошао иза леђа и мирно рекао: "Знам ја где треба нож да забодем" - видно потресен испричао је после злочина за медије Виолетин отац Драгиша.

Да је Душан био опседнут Виолетом, говори и то што је на Фејсбуку имао читав албум под називом "Моја љубав". У албуму је чак 176 фотографија на којима је Виолета сама или с њим. Само неколико сати пре злочина, он је на овој друштвеној мрежи окачио Виолетину слику и песму Оливера Драгојевића "Без тебе".

Званичне информације биле су још горе - Петронијевић је Виолету убадао чак 39 пута, од којих је 29 имала по врату, глави и леђима. Пресекао јој је артерију. Бројне посекотине на рукама потврдиле су да се бранила од помахниталих насртаја бившег момка.

- Ушли су у собу и убрзо се зачуо крик: "Немој, Душане, молим те". Супруга Љиљана, Виолетина маћеха, прва је улетела у собу и видела како Душан седи на мојој јединици и силовито у њу забада нож. Он је унезверено погледао Љиљану и кренуо ка њој, али је она излетела из собе и почела да ме дозива. Одмах сам утрчао у собу и видео да крв шикља из моје Виолете. Изгубио сам разум. Подигао сам је са пода и отрчао до аутомобила. Ставио сам је на предње седиште, на задње је села Љиљана, а са њом и Душан, који је држао нож у руци. Да ме сад питате како се он нашао ту, ја заиста не бих знао да вам кажем - испричао је тренутке ужаса Виолетин отац Драгиша.

Viloeta
Вилоета / Извор: Фото: Facebook/Printscreen/Violeta Јошић

Шта је за то време радио монструм? Кад је схватио да је Виолета мртва, мирно је одшетао својој кући. Нож је све време био са њим, али себи није наудио. Ухапшен је са истим ножем којим је извршио крвопролиће у својој кући.

А онда је у напуштеној кући покојног ујака откривен и његов дневник. У њему је написао да ће се убити јер не може да живи без Виолете, али је у последњем тренутку променио план. Поред тог дневника оставио је Виолетине ствари и навео да јој његови рођаци то врате. Такође, оставио је и нешто новца, за који је тражио да га предају Виолети после његове смрти, да јој се нађе. Нагласио је да он мора да оконча свој живот, пошто не може да је преболи. Ујутру се предомислио.

На саслушању Петронијевић је казао да се не сећа да је убио Виолету, а поједини медији навели су да је казао да се сећа ње са крвавим ранама, али не и тренутка када је убада. Одређен му је притвор до 30 дана.

- Не сећам се детаља. Не знам да ли сам ја убио Виолету. Сећам се да сам је видео како крвари, била је избодена ножем. Тачно је да сам са њеним оцем ишао до болнице у Коцељеви, али у вези са осталим догађајима имам прекид филма - рекао је Петронијевић, а пренео "Информер".

Суђење

Према речима Виолетиног тате, Душан Петронијевић је био на суђењу једнако хладнокрван као и када је починио зверство.

Dušan
Душан / Извор: Фото: Facebook

26. јуна 2021. године Апелациони суд у Новом Саду потврдио је првостепену пресуду Вишег суда у Шапцу којом је Душан осуђен на 40 година затвора зато што је на свиреп и подмукао начин убио деветнаестогодишњу девојку. Он је осуђен на максималну казну за тешко убиство по члану 114. Кривичног законика, која је била предвиђена у време извршења кривичног дела, а нешто касније измењена у доживотну робију.

- Суђење није било јавно, то је све требало телевизија да снима да се види како се он понашао. Понашао се као да је дошао на неку славу! Ништа не реагује, сагнуо главу, седи и ћути. Шта год да је упитан његов бранилац одговара уместо њега, он само седи и ћути. Тако се понашао и кад се изрицала пресуда и није ништа реаговао, вероватно је и очекивао то, био је хладнокрван! Такав је био и кад је починио злочин. После убиства је имао све могуће прегледе, а замислите притисак му је био 130 са 80, све најнормалније, а убио дете. Кад неко закоље прасе па има некакву реакцију, а он ништа. Значи да је монструозни злочинац - закључио је Драгиша Јошић.

На дан када је потврђено да ће Душан у затвору дочекати дубоку старост преминуо је Драгишин отац, а Виолетин дека.