Četvrtak 30. nov 2023.
Viloeta Jošić

DUŠAN ZVERSKI UBIO VIOLETU JER NIJE PODNEO RASKID! Reči koje je rekao njenom ocu lede krv u žilama, u dnevniku zapisao sve

Foto: Facebook Printscreen
Sačekao je bivšu devojku kada se vratila sa posla i kada su otišli u njenu sobu umesto pomirenja započeo je krvavi pir.

Mnogi zločini počinjeni na teritoriji Srbije uznemirili su javnost. Neki od njih su toliko surovi da se i godinama, ali i decenijama kasnije sa jezom govori o njima, a akteri krvavih pirova služe dugogodišnje robije ili su sami presudili sebi. U kategoriji Najjeziviji zločini u Srbiji podsećamo vas na neka monstruozna dela koja su odnela nevine živote i zavila u crno mnoge porodice, ali i cela mesta u kojima su se desili.

Jedan od najmonstruoznijih i najpotresnijih zločina dogodio se 13 oktobra 2019. godine. Dušan Petronijević (34) mučki je iskasapio Violetu Jošić (19) jer nije mogao da podnese raskid. Pre zločina došao je u njenu kuću i sačekao je da se vrati s posla. Zločin se dogodio u selu Batalage kod Koceljeve, a da bude sve još jezivije, monstrum je krvavu i izmasakriranu devojku zajedno sa njenim ocem stavio u auto i odvezao u dom zdravlja, ali nije joj bilo spasa.

MASAKR NA AUTOBUSKOJ STANICI U PANČEVU Pred unukom (13) iskasapio bivšu ženu - prišunjao se i izgovorio joj ove reči

MASAKR NA AUTOBUSKOJ STANICI U PANČEVU Pred unukom (13) iskasapio bivšu ženu - prišunjao se i izgovorio joj ove reči

HOROR KOD ŽITIŠTA! Golim rukama zadavio suprugu, inače majku sedmoro dece - njeno telo policija pronašla u dvorištu

HOROR KOD ŽITIŠTA! Golim rukama zadavio suprugu, inače majku sedmoro dece - njeno telo policija pronašla u dvorištu

BRUTALNO UBISTVO U PANČEVU PRED ĆERKOM I BEBOM: Zario Biljani nož u srce na njen rođendan

BRUTALNO UBISTVO U PANČEVU PRED ĆERKOM I BEBOM: Zario Biljani nož u srce na njen rođendan

Sve se dogodilo oko 7 časova ujutru kada se Violeta vratila iz treće smene, a Dušana je u kuću pustio devojčin otac i maćeha, ne sluteći šta mu je pakleni plan.

- Rekao im je da je tu jer želi da iznenadi Violetu. Kad je došla s posla, ušli su u njenu sobu, a Dušan je tada izvadio nož i počeo besomučno da ubada devojku po glavi i vratu. Kažu da ju je izbo između 15 i 20 puta. Dok ju je mučki ubadao, u sobu je ušao njen otac. Nesrećni čovek je odmah zgrabio krvavu ćerku u naručje, a Dušan je seo s njim u automobil, sa sve nožem u ruci, i krenuli su ka domu zdravlja. Njoj su ruke već padale, klonula je bila - rekao je tada rođak za Kurir i dodao da je Violeta preminula u automobilu, i to ocu na rukama.

Viloeta
Foto: Facebook/Printscreen/Violeta Jošić

Violeta je stravično krvarila, ali je bila živa. Dok sam je u naručju nosio ka bolnici u Koceljevi, osetio sam da je umrla. U tom trenutku, ubica mi je prošao iza leđa i mirno rekao: "Znam ja gde treba nož da zabodem" - vidno potresen ispričao je posle zločina za medije Violetin otac Dragiša.

Da je Dušan bio opsednut Violetom, govori i to što je na Fejsbuku imao čitav album pod nazivom "Moja ljubav". U albumu je čak 176 fotografija na kojima je Violeta sama ili s njim. Samo nekoliko sati pre zločina, on je na ovoj društvenoj mreži okačio Violetinu sliku i pesmu Olivera Dragojevića "Bez tebe".

Zvanične informacije bile su još gore - Petronijević je Violetu ubadao čak 39 puta, od kojih je 29 imala po vratu, glavi i leđima. Presekao joj je arteriju. Brojne posekotine na rukama potvrdile su da se branila od pomahnitalih nasrtaja bivšeg momka.

- Ušli su u sobu i ubrzo se začuo krik: "Nemoj, Dušane, molim te". Supruga Ljiljana, Violetina maćeha, prva je uletela u sobu i videla kako Dušan sedi na mojoj jedinici i silovito u nju zabada nož. On je unezvereno pogledao Ljiljanu i krenuo ka njoj, ali je ona izletela iz sobe i počela da me doziva. Odmah sam utrčao u sobu i video da krv šiklja iz moje Violete. Izgubio sam razum. Podigao sam je sa poda i otrčao do automobila. Stavio sam je na prednje sedište, na zadnje je sela Ljiljana, a sa njom i Dušan, koji je držao nož u ruci. Da me sad pitate kako se on našao tu, ja zaista ne bih znao da vam kažem - ispričao je trenutke užasa Violetin otac Dragiša.

Viloeta
Foto: Facebook/Printscreen/Violeta Jošić

Šta je za to vreme radio monstrum? Kad je shvatio da je Violeta mrtva, mirno je odšetao svojoj kući. Nož je sve vreme bio sa njim, ali sebi nije naudio. Uhapšen je sa istim nožem kojim je izvršio krvoproliće u svojoj kući.

A onda je u napuštenoj kući pokojnog ujaka otkriven i njegov dnevnik. U njemu je napisao da će se ubiti jer ne može da živi bez Violete, ali je u poslednjem trenutku promenio plan. Pored tog dnevnika ostavio je Violetine stvari i naveo da joj njegovi rođaci to vrate. Takođe, ostavio je i nešto novca, za koji je tražio da ga predaju Violeti posle njegove smrti, da joj se nađe. Naglasio je da on mora da okonča svoj život, pošto ne može da je preboli. Ujutru se predomislio.

Na saslušanju Petronijević je kazao da se ne seća da je ubio Violetu, a pojedini mediji naveli su da je kazao da se seća nje sa krvavim ranama, ali ne i trenutka kada je ubada. Određen mu je pritvor do 30 dana.

- Ne sećam se detalja. Ne znam da li sam ja ubio Violetu. Sećam se da sam je video kako krvari, bila je izbodena nožem. Tačno je da sam sa njenim ocem išao do bolnice u Koceljevi, ali u vezi sa ostalim događajima imam prekid filma - rekao je Petronijević, a preneo "Informer".

Suđenje

Prema rečima Violetinog tate, Dušan Petronijević je bio na suđenju jednako hladnokrvan kao i kada je počinio zverstvo.

Dušan
Foto: Facebook

26. juna 2021. godine Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Šapcu kojom je Dušan osuđen na 40 godina zatvora zato što je na svirep i podmukao način ubio devetnaestogodišnju devojku. On je osuđen na maksimalnu kaznu za teško ubistvo po članu 114. Krivičnog zakonika, koja je bila predviđena u vreme izvršenja krivičnog dela, a nešto kasnije izmenjena u doživotnu robiju.

- Suđenje nije bilo javno, to je sve trebalo televizija da snima da se vidi kako se on ponašao. Ponašao se kao da je došao na neku slavu! Ništa ne reaguje, sagnuo glavu, sedi i ćuti. Šta god da je upitan njegov branilac odgovara umesto njega, on samo sedi i ćuti. Tako se ponašao i kad se izricala presuda i nije ništa reagovao, verovatno je i očekivao to, bio je hladnokrvan! Takav je bio i kad je počinio zločin. Posle ubistva je imao sve moguće preglede, a zamislite pritisak mu je bio 130 sa 80, sve najnormalnije, a ubio dete. Kad neko zakolje prase pa ima nekakvu reakciju, a on ništa. Znači da je monstruozni zločinac - zaključio je Dragiša Jošić.

Na dan kada je potvrđeno da će Dušan u zatvoru dočekati duboku starost preminuo je Dragišin otac, a Violetin deka.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd