Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ЏОНИЋЕВА ЖЕНА КЛЕЧЕЋИ РИДА НА ГРОБУ УБИЈЕНИХ ЂОКИЋА! Пре тога била у полицији у Нишу - тражила је ОВО

27.10.2021. 20:21
Пише:
Србија Данас/Српски телеграф
Porodica Đokić
Породица Ђокић / Извор: Фото: Приватна Архива/фацебоок/Горан Дзониц

Очајна Сузана Џонић плакала над хумкама Горана, Гордане и Лидије, не мирећи се с трагедијом коју је режирао њен супруг Горан.

Сузана Џонић (57), супруга пензионисаног ватрогасца Горана Џонића (59), првоосумњиченог за убиство власника мењачнице у Алексинцу Горана Ђокића (57), његове жене Гордане (56) и њихове ћерке Лидије (25), прекјуче је виђена уз хумку на породичној гробници породице Ђокић у Житковцу, где је сатима ридала, клечећи на земљи и тражећи опроштај од Горана, Гордане и њихове ћерке Лидије.

ЏОНИЋ УХВАЋЕН У НОВОЈ ЛАЖИ На дан нестанка и убиства породице Ђокић био у близини места где је СПАЉЕН ГОРАНОВ "ПАСАТ"

ЏОНИЋ УХВАЋЕН У НОВОЈ ЛАЖИ На дан нестанка и убиства породице Ђокић био у близини места где је СПАЉЕН ГОРАНОВ "ПАСАТ"

Исповест младића који је возио убицу Ђокића из Тешице уочи убиства: "Ништа нисам слутио!"

Исповест младића који је возио убицу Ђокића из Тешице уочи убиства: "Ништа нисам слутио!"

"УХАПШЕНИ ЏОНИЋ ЛАЖЕ, РЕДОВНО ЧИТАО ШТА СЕ ДЕШАВА У МЕДИЈИМА" Поступци осумњиченог Горана били предвидиви - огласили се стручњаци

"УХАПШЕНИ ЏОНИЋ ЛАЖЕ, РЕДОВНО ЧИТАО ШТА СЕ ДЕШАВА У МЕДИЈИМА" Поступци осумњиченог Горана били предвидиви - огласили се стручњаци

- Ишла сам на гроб своје мајке и запањила сам се када сам видела Сузану на гробу Ђокића. У неверици сам пришла још ближе да се уверим да је то стварно она, али није ме приметила јер је била одсутна у свом болу. Клечала је на коленима и спуштала се до земље и гласно плакала, сва црвена у лицу. Причала је нешто и кукала, али нисам могла да разазнам речи иако сам сигурна да је тражила да њој и њеној деци бог и убијени опросте што су у сродству с Гораном, убицом Ђокића - испричала је једна старија жена из Моравца за Српски телеграф.

Она даље тврди да је Сузана веома добра жена коју комшије цене и да је изузетно свима жао због њене судбине и што је доживела да у њу упиру прстом јер је супруга монструозног убице који је из користољубља убио брата од стрица у другом колену, његову супругу и ћерку.

Жена Горана Џонића више од три сата провела је на саслушању када је он ухапшен и том приликом је у полицији плакала јер није знала шта је задесило, а када су је инспектори вратили кући, Сузана је била видно исцрпљена и кратко рекла:

- Истрага је у току, полиција и суд ће рећи све.

С друге стране, Џонићева мајка Мила је у исповести у којој је рекла да јој се не живи због синовљевог злочина испричала и да је њена снајка ван себе због бриге за синовима Миланом и Стефаном, који су такође ухапшени због убиства Ђокића, као и двојица мештана Костадин и Александар Милошевић.

Сузана је пре два дана ишла у полицију и тужилаштво у Нишу и предала је допис у којем моли да се њени синови пусте из притвора јер су у списе предмета приложили доказе да су у ноћи злочина били на радним задацима.

Džonić
Џонић / Извор: Фото: Facebook Printscreenv

Против Горана Џонића, како истрага одмиче, нижу се и докази да је управо он извршилац монструозног злочина који је запањио Србију и регион. С надзорних камера објеката у селу скинути су снимци на којима се види да је Џонић управљао пасатом убијеног Горана Џонића након што је извршио троструко убиство, и то на путу ка месту где је спалио аутомобил. Снимљен је како се жутим скутером враћа на место паљевине, те се претпоставља да је пре дефинитивног одласка кући након зверског чина хтео да се увери да су тела убијених догорела, као и њихов ауто, а све у циљу прикривања злочина.

Неспорни докази против Џонића јесу пронађени ДНК трагови на пиштољу 9mm, пронађеном у стану Џонићеве супруге у Алексинцу, и на 43.000 евра који су нађени закопани с признаницом на име убијеног Горана, на имању Џонићевог сина Стефана. Биолошких трагова има и на још неколико предмета из злочина који су вештачени и пронађени на имању Џонића. Такође, доказ да је он убица полиција је добила из сведочења мајстора који се сам јавио полицији после злочина када је схватио да је Џонићу заправо направио пригушивач за пиштољ, преваривши се да је у питању неки машински део.

Горан Џонић је у свом последњем исказу, који је пре тога мењао чак два пута, а који је налик филмском сценарију, испричао да је његова улога била да "само" намести рођака убици, којег је означио као једног од браће Милошевић, коју у селу зову Јојке. У злочину су, навео је он, учествовали и други брат Јојке и још један мушкарац. Све више је оних, међутим, који верују да је искусни ватрогасац све обавио сам.

Полиција и даље све проверава. Потерница за Деспотом П. због учествовања у овом злочину и даље је на снази.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Милошевићи спокојни у притвору

Младен Магделинић, адвокат браће Милошевић, јуче их је посетио у притворској јединици у Нишукаже да су његови клијенти све више у чуду што бораве у притвору кад, како тврде, немају апсолутно никакве везе са злочином, те им није јасно како само на основу болесне оптужбе неког појединца могу да буду у притвору.

- Костадин и Александар су релаксирани, ако се тако може рећи за то стање кад знају да нису криви и да ће се то доказати, али није им свеједно што су притворени на основу филма који је Џонић, који је дефинитивно починио злочин, смислио у својој глави. Надам се да ће све бити јасније када буду изведени докази и да ће Милошевићи брзо кући. Од понедељка почињу саслушања сведока, који ће расветлити случај уз изведене доказе - рекао је Магделинић, наводећи да су његови клијенти породични људи и да неправду, осим њих, трпе и њихова деца и други чланови породице.

Костадина оптужио да је пуцао у Ђокиће

Српски телеграф открива да је Џонић као убицу означио Костадина Милошевића, док је његовог рођеног брата навео као помагача у спаљивању тела убијених Ђокића и саучесника у прерасподели новца. Према Џонићевим речима, Костадин је претио Гордани пре него што је убио њу и њене најмилије.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Није имао паре да врати позајмицу

Мештани из Моравца причају да је Горан Џонић својевремено позајмио 10.000 евра од Горана Ђокића да би заташкао саобраћајну несрећу коју је направио његов млађи син Стефан. Наиме, новац му је требао да га да породици детета које је у саобраћајки повређено кривицом његовог сина.

- Џонић је схватио да не може да врати дуг брату и одлучио се да га ликвидира. Није искључено и да се Џонићев дуг знатно увећао будући да је убијени Ђокић био зеленаш - испричао је један Моравчанин.

Насупрот томе, постоје и они који кажу да нема говора о дугу јер је и Џонић један од имућнијих људи у селу, као син брачног пара који је пензију стекао у иностранству.