Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ФИЛМСКЕ ПЉАЧКЕ ЛОПОВА КОЈИ ЈЕ БЕОГРАД ПОДИГАО НА НОГЕ: Бројне звезде биле мета - ево шта је све покрао (ФОТО/ВИДЕО)

04.11.2021. 17:59
Пише:
Србија Данас
Lopov
Лопов / Извор: Фото: Милано полице

Италијанске власти су такође оптужиле Линдлија за пљачку 2009. куће бившег француског фудбалера Патрика Вијере, сада менаџера Кристал паласа.

Европа трага за Алфредом Линдлијем, оптуженим за једну од највећих пљачки у правној историји Енглеске. Како се наводи, Линдли је предводио серију пљачки луксузних кућа три познате личности у децембру 2019. у Лондону, укључујући и ону у дому наследнице Формуле један Тамаре Еклстон од 25 милиона фунти. Верује се да се Линдли налази у Београду.

ЕЛЕКТРИЧНИ АУТОМОБИЛИ доносе револуцију - Не само у аутомобилској индустрији

ЕЛЕКТРИЧНИ АУТОМОБИЛИ доносе револуцију - Не само у аутомобилској индустрији

ТИНА ВРИШТАЛА У ЗАПАЉЕНОМ АУТУ - ИСПЛИВАО НОВИ СНИМАК! "Чули су се снажни врисци, када се аутомобил запалио још увек је била жива" (УЗНЕМИРУЈУЋЕ)

ТИНА ВРИШТАЛА У ЗАПАЉЕНОМ АУТУ - ИСПЛИВАО НОВИ СНИМАК! "Чули су се снажни врисци, када се аутомобил запалио још увек је била жива" (УЗНЕМИРУЈУЋЕ)

ПОСЛЕ ОВОГА ВИШЕ НЕМА СУМЊЕ КО ЈЕ УБИЦА? Сведоци срушили Џонићеву одбрану! Осумњичени за убиство породице Ђокић на НОВОМ САСЛУШАЊУ

ПОСЛЕ ОВОГА ВИШЕ НЕМА СУМЊЕ КО ЈЕ УБИЦА? Сведоци срушили Џонићеву одбрану! Осумњичени за убиство породице Ђокић на НОВОМ САСЛУШАЊУ

Четрдесетогодишњи Перуанац има криминални досије у Италији за преваре и провале под различитим идентитетима, од 1995. године, према судским документима у које је увид имао BBC.

Према тим информацијама, у последњој деценији Линдли је користио најмање 19 лажних имена, укључујући Данијел Вуковић, Љубомир Романов и Љубовим Радосављевић.

Према документима, ти идентитети су у вези са неколико европских градова, попут Београда, Сарајева, Милана и Загреба.

Под именом Љубомир Романов, Линдли се појавио пред судом у Београду 27. августа, у поступку за његово изручење Уједињеном Краљевству.

Случај је водило Специјално одељење за организовани криминал Вишег суда у Београду. Међутим, наводи BBC, српске власти су одбиле да изруче Линдлија, те се верује да је он још у Београду.

Детективи лондонске полиције су навели да је Линдли „тражен у склопу истраге о серији пљачки које су почињене у децембру 2019. у лондонским квартовима Кенсингтону и Челсију.

На мети били Тамара Еклстон, Френк Лампард, покојни бивши власник Лестер Ситија…

Током првих 13 дана децембра 2019, процењено је да су однете драгоцености у вредности од 26 милиона фунти из домова у западном Лондону Тамаре Еклстон, бившег енглеског фудбалера и садашњег тренера Френка Лампарда и покојног бившег власника Лестер Ситија Вишаја Шриваданапрабе.

Упад само у вилу Тамаре Еклстон – у једној од најскупљих улица на свету – сматра се једном од највећих кућних провала у енглеској правној историји.

Већина украденог накита и сатова никад није пронађена.

Раније ове године, четири румунска држављанина су после двомесечног суђења ослобођени да су се организовали да почине провалу.

Италијански држављани Југослав Јовановић (24), Алесандро Донати (44) и Алесандро Малтезе (45) су сви изручени из Италије Уједињеном Краљевству и признали су да су учествовали у провалама.

Њима ће бити изречена казна 15. новембра пред британским судом.

Линдли је, под именом Данијел Вуковић, 30. новембра 2019, заједно са Јовановићем, допутовао на лондонски аеродром Стенстед из Стокхолма, према детаљима прочитаним у повезаном судском случају.

Њих двојица су одсели у хотелу у Орпингтону, у југоисточном Лондону.

Наредног дана, Јовановић је у западном Лондону упао у дом бившег фудбалера Челзија и енглеског репрезентативца Лампарда и његове супруге Кристине док је брачни пар био у изласку.

Украдене су драгоцености у вредности од више од 58.000 евра, између осталих и манжетне Патек Филип од белог злата, Картијеов џепни сат, два женска сата од розе злата и златна огрлица Миа Лиа.

Полиција је за учешће у провали оптужила Линдлија.

Потом, 10. децембра, проваљено је у посед у Најтсбриџу који је припадао породици милијардера и власника Лестер Ситија Шриваданапрабе.

Шриваданапраба је погинуо у паду хеликоптера испред стадиона Кинг Пауер у октобру 2018. године, а његова породица изјавила је да је после његове смрти његов дом остао нетакнут.

Линдли је оптужен да је опљачкао кућу заједно са Јовановићем, Малтезеом и Донатијем.

Поротницима је у новембру прошле године речено да су међу украденим предметима били седам сатова Патек Филип, паметни сат Таг Хеуер и око 400.000 фунти (више од 470.000 евра) готовине.

Наредног дана, група је јела у суши ресторану близу Херодса, где су попили шампањац од 760 фунти (900 евра) и јели сашими.

Коначно, 13. децембра, каже се да је Линдли упао у кућу Тамаре Еклстон, заједно са Малтезеом и Донатијем, док је Јовановић чувао стражу.

У Краљевском суду Ајлворт изложено је да су се они, опремљени шрафцигерима, острвили на велелепни дом преко пута Кенсингтон Паласа коју наследница Формуле 1 дели са мужем Џејем Ратлендом.

Брачни пар је отпутовао на божићни одмор у Лапонију свега неколико сати пре тога.

Кенсингтон Палас Гарденс је најскупља улица на свету, има наоружане чуваре и дом је руских, француских и израелских амбасада, као и власника лондонског фудбалског клуба Челси Романа Абрамовича и султана од Брунеја.

Многе од соба у вили Еклстонових биле су потпуно испражњене од драгоцености.

За само нешто више од сат времена, провалници су отишли са 400 комада накита и великом сумом готовине.

После кратког боравка у „ербиенбију“ у Челсију, Линдли је напустио земљу 18. децембра летом Ер Србије са Хитроа до Београда.

Детективи сматрају да се од тада Линдли није враћао у Велику Британију.

Lopov
Лопов / Извор: Фото: Милано полице

У Италији украли драгоцености вредне више од милион евра

Италијанске власти наводе да је Линдли повезан са више луксузних провала.

Оне тврде да су у септембру 2009. године он и његови саучесници упали у домове фудбалера Патрика Вијерија и Салија Мунтарија.

У тренутку кад је проваљено у њихове домове, двојица везних играча играли су у миланском Интеру, а Мунтзари, који је из Гане, био је и члан Фудбалског клуба Милан.

Према италијанским судским списима, банда је украла сеф са 15.000 евра готовине, накитом и 28 „луксузних сатова“ вредних око 200.000 евра.

Процењена вредност плена из обе провале већа је од милион евра.

Према документима, судски поступак против њега тек треба да буде одржан иако је требало да започне у јуну 2017. године.

У папирима се наводи и да је у новогодишњој ноћи 2010. године, Линдли ухваћен на камерама како улази у милански стан Марије Луизе Гавацени, удовице дизајнера Николе Трусардија.

Пошто су на силу отворили прозор, Линдли и његови саучесници изнели су сеф у коме се налазио накит у вредности од два милиона евра.

За учешће у тој провали он је у затвору провео две године и четири месеца.

Линдли и његови правни заступници нису одговорили кад их је контактирао BBC.