Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ГДЕ ЈЕ БИЛА ЋЕРКА ДОК ЈЕ ЗОРАН УБИЈАО ЈЕЛЕНУ? Марјановићев адвокат тврди: Све је лаж, ови транскрипти ће показати истину (ВИДЕО)

23.07.2022. 12:43
Пише:
Србија Danas/Telegraf.rs
Zoran Marjanović
Зоран Марјановић / Извор: Фото: Србија Данас/Милана Павковић

Зоран Марјановић јуче је добио казну од 40 година затвора за убиство супруге Јелене Марјановић, а један од његових адвоката Стефан Јокић каже да ће у току следеће недеље свим медијима послати транскрипте у којима се, како он каже, види да је мноштво наведених ствари у обраложењу неистина.

- Дао сам да се ископирају транскрипти које ћу поделити свим медијима, јер све што је речено у образложењу је лаж, не постоји никаква јакна, нема крви на њој. Тај сведок је рекао да то није Зоран Марјановић. За то имам транскрип и даћу га! Потом, када је реч о Јани, хоћемо да питамо сви где је Јана била за то време? - рекао је Стефан Јокић. 

Подсетимо, он је јуче након доношења пресуде дао интервју у којем је рекао следеће:

МИСТЕРИОЗНО ПИСМО ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ! У њему до детаља описано убиство певачице - наведено име починиоца, ШОК!

МИСТЕРИОЗНО ПИСМО ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ! У њему до детаља описано убиство певачице - наведено име починиоца, ШОК!

ОТКРИВЕНО: Овако је Зоран Марјановић провео прву ноћ у затвору, ево шта је прво урадио

ОТКРИВЕНО: Овако је Зоран Марјановић провео прву ноћ у затвору, ево шта је прво урадио

ОГЛАСИЛА СЕ СЕСТРА ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ! Кратко је прокоментарисала пресуду - откривено и ГДЕ ЋЕ МАРЈАНОВИЋ ОДСЛУЖИТИ КАЗНУ

ОГЛАСИЛА СЕ СЕСТРА ЈЕЛЕНЕ МАРЈАНОВИЋ! Кратко је прокоментарисала пресуду - откривено и ГДЕ ЋЕ МАРЈАНОВИЋ ОДСЛУЖИТИ КАЗНУ

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Ја ћу да пробам да убедим јавност Србије да Марјановић није крив. Ми ћемо уложити жалбу на пресуду, чим добијемо писмени отправак пресуде. Не постоји ниједна чињеница да смо изгубили ентузијазам. Обећавамо борбу до краја, ово је тек прво полувреме.

Јокић је, коментаришући земљу која је пронађена на Зорановим панталонама, а за коју се сматра да је иста као она из канала, рекао да је на његово питање да ли је познат хемијски минерални састав земљишта на дан када се догодило кривично дело, каже да нису могли да му одговоре на то питање.

- Имамо доказе да на траговима блата са панталонама, нема карактеристика које би га могле повезати са извршењем кривичног дела, да се ради само о истом типу земљишта - рекао је Јокић.

Он истиче да од тачке А до тачке Б има 1.700 метара. Како каже, Марјановић је рекао да је силазио и да је тражиио супругу на том терену.

- Није тачно да је само он имао блато, било је још људи који су га имали на својим панталонама - рекао је Јокић.

Додао је да је тада био април, да је тамо на насипу било много лица, играла се утакмица на терену који је био врло близу.

- Није то било блато у мери у којој је наведено. Састав блата је свуда исти на том поднебљу - рекао је Јокић.

Јокић каже да су многи докази спорни, као што је, на пример, крв на јакни. Додаје да, ако је крви било на јакни, морало би је бити и на панталонама, и поставио питање за које сматра да је јако битно: Где је Јана била сво то време?

Адвокат додаје да је Марјановић ишао и на полиграф, што је, како додаје, исто јако битно.

- Слажем се да је одмах требало упутити патролу, али опет, онај који је дошао тамо на лице места, видео би ваљда блатњавог и крвавог човека, па би им било ваљда јасно о чему се ради - рекао је.

Zoran Marjanović
Зоран Марјановић / Извор: Србија Данас/Милана Павковић

Истакао је да постоји вештачење које показује да је Јелена убијена у каналу, да није ту донета.

- Убица би морао имати трагове крви на гардероби, а Зоран је није имао! Апсолутно није било трагова крви, па ми није јасно како је могао бити крив за то на било који начин - додао је адвокат.

Јокић је рекао да Зоран није имао никакве повреду на себи у тренутку хапшења.

- Станковић је рекао да у време вештачења није било ДНК анализа које су рађене од стране тужиоца, али је, међутим, могуће да је на телу, односно да су се на рукама повредиоца морало наћи крви - каже Јокић и објашњава да то значи да је на рукама убице заправо морало бити трагова крви.

Он је додао да је утврђено да је могуће да су постојала два предмета геометријског облика.

- То су нагађања од стране вештака, али не може да се зна - рекао је Јокић и додао да су као узрок смрти утврђени ударци у главу.

На констатације да је у пресуди наведено да је Зоран намамио Јелену у канал, Јокић је питао где се налазила њихова ћерка Јана.

- Вештаци ВЈТ у Београду обавили су психолошку експертизу детета. Они су рекли да малолетна Јана Марјановић отворена, да има лакоћу остваривања комуникације, да је душевно, интелектуално и емотивно зрелија чак и од свог узраста. Она је пристала да сведочи, да је способна за сведочење по процени вештака. Није регистровано постојање никаквог утицања на њено понашање - рекао је Јокић.

Како каже, жели да сви знају ово, да му се одговори на сва ова питања, и да жели да докаже да Марјановић није крив, што ће, додаје, и да докаже.

Јокић је објаснио да је сведок који тврди да је видео Јелену и Зорана који силазе низ насип, рекао да не може да каже да је то био Зоран Марјановић. Он је у питао зашто, ако је за неке полиграф доказ, за Зорана Марјановића није и додао да је над Марјановићем спровођена мера тајног надзора два пута по три месеца.

- Одбрана није знала за спровођење тајног надзора до половине поступка. Да је том мером указано на нешто, о томе би постојали предметни списи, а њих нема - истакао је Јокић.

Како објашњава, рок за улагање жалбе је 15 дана, а одлука Апелационог суда највероватније ће да се чека два до шест месеци.

- Ово је тест за праводуђе. Не можемо ми по имену некоме на челу да цртамо мету. Не може овако да се заврши - објаснио је.

Ускоковић: Задовољни смо донетом пресудом

Никола Ускоковић, заменик јавног тужиоца, рекао је да су задовољни што је данас донета пресуда. - Прихваћени су сви чињенични наводи из поднете оптужнице. Поред тога ВЈТ је задовољно висином изречене казне - рекао је Ускоковић. Како каже, задовољни су и што је Суд, ценећи све околности, прихватио да казна буде одмерена на начин како је то предложило ВЈТ у Београду. Веће је, додаје, једногласно донело одлуку.

БОНУС ВИДЕО: Интервентна одводи Зорана Марјановића