Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ХОРОР НА ВРАЧАРУ! Полиција пронашла тело осмомесечне бебе замотано у најлон кесу - за све крива мајка (ФОТО)

09.06.2023. 11:37
Пише:
Србија Данас/ А.Ј.
Tatjana Lakić Mahud
Татјана Лакић Махуд / Извор: Facebook

Крајем септембра 2015. године Србија је занемела - овакав случај чедоморства никог није оставио равнодушним.

Многи злочини почињени на територије Србије узнемирили су јавност. Неки од њих су толико сурови да се и годинама, али и деценијама касније са језом говори о њима, а актери крвавих пирова служе дугогодишње робије или су сами пресудили себи. У категорији Најјезивији злочини у Србији подсећамо вас на нека монструозна дела која су однела невине животе и завила у црно многе породице, али и цела места у којима су се десили.

Вест је потресла целу Србију - полиција је на тераси стана у Београду, тачније на Јужном булевару, пронашла тело осмомесечне девојчице замотано у најлон кесу. По стању у ком је пронађено тело могло се закључити само једно - мала Ања је ту провела неколико дана.

ДАНИЈЕЛА ЋЕРКУ (3) БАЦИЛА КРОЗ ПРОЗОР, А ОНДА СКОЧИЛА У СМРТ! Хорор на Бежанији: Девојчица изгледала као да спава (ВИДЕО)

ДАНИЈЕЛА ЋЕРКУ (3) БАЦИЛА КРОЗ ПРОЗОР, А ОНДА СКОЧИЛА У СМРТ! Хорор на Бежанији: Девојчица изгледала као да спава (ВИДЕО)

ПЕНЗИОНЕР ИСПАЛИО СЕДАМ МЕТАКА У ЧУВЕНОГ ДОКТОРА ЛУКИЋА Мотив све оставио без текста - бизарно!

ПЕНЗИОНЕР ИСПАЛИО СЕДАМ МЕТАКА У ЧУВЕНОГ ДОКТОРА ЛУКИЋА Мотив све оставио без текста - бизарно!

ЗЛОЧИН ЗБОГ КОГ ЈЕ СРБИЈА ПЛАКАЛА Ево шта ради у затвору монструм који је силовао малу Кају (3) док је њена МАЈКА ГЛЕДАЛА

ЗЛОЧИН ЗБОГ КОГ ЈЕ СРБИЈА ПЛАКАЛА Ево шта ради у затвору монструм који је силовао малу Кају (3) док је њена МАЈКА ГЛЕДАЛА

Како је истрага утврдила, Татјана Лакић Махуд, мајка мале Ање, беби је дала метадон, а кад је преминула - тело је ставила на терасу, у кесу за ђубре, а себи исекла вене. Токсиколошка анализа је потврдила све. У телу осмомесечног детета била је смртоносна количина метадона, а Тања је покушала да изврши самоубиство предозирањем и резањем вена.

Све се открило кад је Татјанина мајка назвала полицију. Несрећна жена је била забринута јер јој се ћерка није данима јављала. Оно што се десило шокирало је све. Беба је била обучена у пелене и бенкицу, увијена у пешкир и стољњак, те је тако обучена и увијена била стављена у три пластичне кесе и остављена на тераси.

Тања Лакић Махуд је након злочина смештена у болницу "Лаза Лазаревић". Како су тада преносили медији, Лакићева код тужиоца није могла да прича о догађају, а онда је у клиници данима дозивала своје мртво дете.

Више тужилаштво у Београду оптужило је Тању Лакић Махуд за убиство своје осмомесечне бебе - оптужницом се теретила за кривично дело тешко убиство, за које је запрећена казна од најмање 10 до 40 година затвора.

Јавност је згрожено пратила суђење овој жени. Оно што је свима запало за око јесте да је Тања пре говорила своју исповест о лошим односима са партнером и бебиним оцем него што је говорила о убиству.

Tatjana Lakić Mahud
Татјана Лакић Махуд / Извор: Фото: Информер

Кобног дана сам набавила додатне дозе метадона, веће од оних које су ми биле преписане, као и хероин, спид и антидепресиве. Дрогу сам набавила од дилера Наташе и Кикија с Карабурме, код којих сам тог дана и оставила Ању да је причувају. Било ми је лоше од хероина, пала сам у несвест, а следеће чега се сећам је како моја мајка виче: "Шта си то урадила", као и одласка у болницу - причала је Лакићева на суђењу, изнова понављајући да она никад не би наудила својој беби, али ни старијој ћерки коју има из првог брака, а коју је суд раније доделио оцу.

Онда је уследио нови шок. Тања је за смрт своје ћерке оптужила - другарицу Наташу Календровић. Њих две су се чак и суочиле у суђењу, а једва је спречен њихов физички обрачун.

- Дете ти мртво осам дана, а ти напишеш да је код мене! Нисам ти ја убила бебу, ти си је убила, будало! - тврдила је повишеним тоном Наташа.

На сваком рочишту, Лакић је тражила само једно - да јој се укине притвор и да јој се омогући да га замени кућним притвором. То се и догодило у јулу 2017. године. Судско веће Вишег суда у Београду одлуку је образложило тиме да се Махудова у притвору до сада налазила због великог узнемирења јавности након злочина, али да, с обзиром на то да је од тада прошло скоро две године, оно више не постоји.

Вештак Бранимир Александрић истакао је да је вештачењем утврђено да је малена Ања смртоносу дозу метадона примила одједном. Он је то образложио тврдњом да "је у бебиним органима нађен висок ниво лека, а мали део његових метаболита". Он је објаснио да то доказује како је у питању била једна доза, јер би разлика била знатно мања да је беби више пута даван метадон. Др Александрић апсолутно је искључио могућност да је беба сама могла да попије метадон. Такође је наглашено да је једини пронађени ДНК трагови мајке.

Иако је од почетка тврдила да она није убила сопствену бебу, преокрет се десио на самом крају суђења. Тања Лакић Махуд је признала убиство -  својој беби је дала метадон јер је "мислила да кризира".

- Могуће је да сам јој дала метадон јер је плакала, па сам милслила да је у кризи, али то не значи да сам хтела да је убијем. Ја сам добра мајка - говорила је она, али се на њеном лицу није видела грижа савести.

Крајем децембра 2017. године овај случај коначно добија свој епилог. Чедоморка је осуђена на 15 година затвора. Изречена јој је и обавезна мера лечења од дроге. Тања Лакић Махуд плакала је током изрицања пресуде. Судија Вишег суда Бојан Мишић је дао кратко образложење пресуде: при одређивању висине казне имао је у виду да је Лакићева дело починила при смањеној урачунљивости јер је дугогодишњи наркоман.