Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ХРКАЛОВИЋКА ОПСЕДНУТА КРИМИНАЛЦИМА: Тестови личности открили мрачне тајне бивше државне секретарке

23.02.2021. 22:06
Пише:
Србија Данас/Курир
Dijana Hrkalović
Дијана Хркаловић / Извор: Фото: Профимедиа/е-стоцк/Милос Rafailovic/Youtube/MUP Србије

Резултати тестова које је радила приликом пријема у безбедносне структуре земље показали да је бивша државна секретарка МУП фанатична и фасцинирана криминалом, а да се криминалцима диви

Према писању "Курира", бивша државна секретарка у МУП Дијана Хркаловић, пре уласка у безбедносне структуре, прошла је кроз обавезно психолошко тестирање и тест личности, а поред резултата који су били на високом нивоу, шокантне су ставке које је комисија уочила и навела у извештају, попут те да је реч о особи која има "преопсесивне нагоне за контролом".

Кардиолог др Апостоловић препоручује: Ово је најбољи начин за РЕГУЛИСАЊЕ НИВОА ХОЛЕСТЕРОЛА у крви!

Кардиолог др Апостоловић препоручује: Ово је најбољи начин за РЕГУЛИСАЊЕ НИВОА ХОЛЕСТЕРОЛА у крви!

ОВО ЈЕ МУШКАРАЦ КОЈЕМ ЈЕ ПРЕСЕЧЕНА АРТЕРИЈА НОЖЕМ ЗБОГ ПАРКИНГ МЕСТА: Вратио се из Норвешке у Крушевац па избоден

ОВО ЈЕ МУШКАРАЦ КОЈЕМ ЈЕ ПРЕСЕЧЕНА АРТЕРИЈА НОЖЕМ ЗБОГ ПАРКИНГ МЕСТА: Вратио се из Норвешке у Крушевац па избоден

УХАПШЕН МУШКАРАЦ У КРЊАЧИ: Ножем убо у стомак младића (28)

УХАПШЕН МУШКАРАЦ У КРЊАЧИ: Ножем убо у стомак младића (28)

Стручњаци су проценили да је "превише опсесивна и фанатична", што, како оцењују наши саговорници, може да буде мач са две оштрице, те да такве особе лако могу да изгубе компас.

Опасно

- Психо-тест и тест личности су обавезна процедура приликом уласка у безбедносни сектор. Хркаловићка је, као и сви други кандидати који се запошљавају на таквим функцијама у БИА и МУП, обавила те тестове. Они су указивали да се ради о високоинтелигентној особи, али је постојало неколико ставки које су показале и опасан део њене личности. Тестови су показали да бивша државна секретарка има преопсесивне нагоне за контролом, да с много страсти гледа на криминалне приче и да је претанка граница између тога да ли криминалце презире и загрижена је за борбу против мафије или им се диви. У тим ставкама је показала исувише јака осећања и то је указивало на то да је реч о фанатичној личности која може да оде у сасвим другу страну, и то у крајност, те да би њено деловање могло да буде фатално - наводи извор.

Међутим, пресудиле су остале референце које је поседовала, наводи наш саговорник, па је и отпочела каријеру у служби.

Бивши шеф београдске полиције Марко Ницовић каже да приликом запошљавања сваки кандидат пролази опсежне провере, практично кроз психолошка скенирања.

МУТНЕ РАДЊЕ

ДЕА снимила Хркаловићку с "кавчанима" и кокаином

Америчка Агенција за борбу против дроге ДЕА је у мају 2019, током састанка са високим функционером МУП, презентовала видео-материјал на којем је Дијана Хркаловић, у том тренутку државна секретарка МУП, с људима блиским озлоглашеном кавачком клану, а на ком се види и кокаин. Представнику српске полиције је речено да под таквим околностима неће бити никакве сарадње између две полиције. Управо након тога Хркаловићка је склоњена из МУП, а у саопштењу које је достављено медијима 29. маја наведено је да „државна секретарка Дијана Хркаловић од сутра више неће обављати функцију због других обавеза које ће преузети у наредном периоду“.

Подсетимо, Хркаловићка је доведена у везу са нелегалним прислушкивањем председника Србије Александра Вучића, али и са повезаношћу с вођама криминалних кланова.

Такође, наводи се и да је пре одласка из МУП Хркаловићева бушилицом уништила дискове и хард-дискове са прислушкиваним разговорима, а реч је о пуном џаку материјала.

- Имали смо комисију од пет људи и ја сам био председник. Сваког кандидата смо решетали свим могућим питањима да видимо како реагује на збуњеност, на непријатност, понижење. То су менталне лекције и могу да открију профил личности и да ли је спремна да издржи оптерећење рада. Дијана Хркаловић је неспорно интелигентна особа, али је фасцинирана криминалом и криминалцима и тиме да буде блиска с њима. То су проценили и они, па су је употребили у своју сврху. Она је мислила да контролише, а у ствари су они контролисали њу. Први пут кад направите услугу мафији, онда више нисте полицајац. То зближавање с криминалцима ју је коштало - закључује Ницовић.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Профимедиа

Пропусти

Криминолог Добривоје Радовановић каже да особе са опсесивним карактером нису погодне за поједине послове.

- Није лако анализирати без довољно података, али ако је неко опсесивног карактера, погодан је за неке врсте послова, али за неке није. Погодан је за послове који траже висок степен ангажованости у неким креативним пословима, али није погодан за политичке функције или стручне послове у државним органима. Из простог разлога што ће некада инсистирати на ситницама које могу да спутавају, а некада ће пропуштати ситнице и гледати само интересе које та опсесивност диктира - наводи Радовановић.