Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ХТЕЛИ ДА БАЦЕ ДЕТЕ (3) СА ТЕРАСЕ! МЕШТАНИ СТАРЧЕВА У СТРАХУ ОД ВЕЉИНЕ ЕКИПЕ: Раде шта хоће, отимају, туку, прете

30.01.2021. 21:22
Пише:
Србија Данас/Курир
Veljko Belivuk
Вељко Беливук / Извор: Танјуг/​Раде Прелић

После убиства младића у Старчеву код Панчева, грађани тврде да су жртве терора навијачке и криминалне групе, на чијем је челу наводно Вељко Беливук, звани Веља Невоља

Плашимо се за наше животе. Они овде већ дуже време раде шта хоће, отимају, туку, прете, зеленаше. Нико не зна како да им се стане на пут. А убиство момка, мештанина, говори да се ради о опасној навијачкој и криминалној групи. И јавна је тајна да је на њеном челу Вељко Беливук.

Овако говоре мештани Старчева и околних насеља, али и Панчевци после убиства суграђанина Тимотија Стојановића Џимија (24), навијача Партизанове групе Принципи.

УЛАГАЊЕ У БУДУЋНОСТ – Компанија Меридиан стипендира најбоље студенте

УЛАГАЊЕ У БУДУЋНОСТ – Компанија Меридиан стипендира најбоље студенте

КО ЈЕ ДЕСНА РУКА ВЕЉЕ НЕВОЉЕ? Миљковић већ привођен са Беливуком због оптужбе за убиство рођеног кума

КО ЈЕ ДЕСНА РУКА ВЕЉЕ НЕВОЉЕ? Миљковић већ привођен са Беливуком због оптужбе за убиство рођеног кума

УБИСТВО КОЈЕ ВЕЋ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ТРЕСЕ СРПСКО ПОДЗЕМЉЕ! Како је Арканово убиство отворило Пандорину кутију ужаса

УБИСТВО КОЈЕ ВЕЋ ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ТРЕСЕ СРПСКО ПОДЗЕМЉЕ! Како је Арканово убиство отворило Пандорину кутију ужаса

- Очајни смо, не можемо им ништа. Тај Беливук се наводно преселио из Београда у Панчево, а како смо сазнали, формирао је навијачку групу Принципи, чији су наводно чланови и локални момци. Они већ дуже време тероришу читав крај. Познати су по кривичним делима која се односе на изнуде, зеленашење, крађе, туче. Толико су били бахати да су све жртве остављали у страху - причају забринуто становници овог краја.

Да је група којој је наводно припадао и убијени Стојановић озлоглашена, рекли су и многи Панчевци, који из страха, у већини случајева, нису ни пријављивали полицији та злодела.

Два пута приведен, па пуштен

Везе с "кавчанима" и Дијаном, мета атентатора

Вељко Беливук пажњу јавности ових дана привукао је не само привођењем у Котору него и у петак, када је приведен и на београдском аеродрому након повратка из Црне Горе, па пуштен после саслушања у полицији. Беливук се доводи у везу с црногорским кавачким кланом. Он важи за безбедносно интересантну особу и помиње се као човек од поверења бивше државне секретарке МУП Србије Дијане Хркаловић, чију је заштиту наводно уживао док је била на високом положају у полицији, а испитиван је о планираном атентату на њега, који је 22. јануара спречила црногорска полиција.

- О њиховој насилности сведочи један случај у коме су наводно упали човеку у кућу и тражили новац. Несрећном човеку су запретили тако што су му трогодишње дете ухватили за ногу и држали га на тераси уз претњу да ће да га баце. Дете је вриштало, а мучени човек... Шта је могао друго, него да им да сав новац који има у кући. Ко зна колико је дао новца, и за то се зна, али нико није смео да их пријави. Чињеница је да су сејали страх за собом - прича један Панчевац.

Други кажу да се група толико осилила да су отимали људима станове и аутомобиле.

- Било је ситуација да оду код човека који се бави грађевином и натерају га силом да препише стан на неко име. Тако су претукли једног човека и његовог сина да им препишу стан. Једном су човеку отели аутомобил BMW. Био у кафићу, један из те озлоглашене групе му је пришао и питао га за ауто. Хвалио га и тражио му да га проба. Сео је у аутомобил и отишао. Касније је видео свој ауто с другим таблицама, али када је сазнао с ким има посла, не знам да ли је то уопште пријавио полицији. Људи су страховали за своје животе, ти клинци немају никаквог осећаја. Ето, то доказују и тиме што се тако олако убијају. Пуцају на погрешан поглед - прича огорчени човек.

Беливуков пут

Беливук је своју "навијачку каријеру" почео на трибини ФК Рад на Бањици у Јунајтед форсима. Са неколико другара прелази на јужну трибину стадиона Партизан.

Беливук с покојним Александром Станковићем оснива навијачку подгрупу Јањичари, која дословно преузима југ. Међутим, након Станковићевог убиства 2016, Беливук постаје његова замена - каже извор. Беливук тада реформише Јањичаре.

Прави нову навијачку групу Принципи, с којом креће у "чишћење" јужне трибине - објашњава извор.

 Мештани Старчева се надају да ће ово убиство да освести надлежне да се у овом крају догађају многе криминалне радње.

- У месту влада криминал. Жао ми је младог детета, али свашта та екипа ради по селу. Тероришу народ, краду месо, обијају трафике, пресрећу људе на улици, краду, ма, ужас. Не знамо како да се заштитимо, свако ко има мало више пара, проклиње себе. Све узеше! Од машина, пара, кола и све што узму данас, мало је. Ето их сутра опет - каже забринути становник села.