Utorak 19. mar 2024.

ULAGANJE U BUDUĆNOST – Kompanija Meridian stipendira najbolje studente

Stipendije i praksa za studente završnih godina akademskih studija

Pored činjenice da na preko 30 evropskih i svetskih tržišta uspešno primenjuje inovativna rešenja koja razvijaju mladi stručnjaci iz Srbije, kompanija Meridian poseban prioritet u poslovanju poklanja ulaganju u programe obrazovanja i upošljivosti mladih kadrova.

Imajući u vidu višedecenijsku i sistemsku neusklađenost između obrazovnih programa i potražnje na tržištu rada, Meridian je usred turbulentne 2020. odlučio da pokrene ambicizoni set projekata stipendiranja i programa prakse namenjen studentima završnih godina akademskih studija u Republici Srbiji. 

Prva generacija stipendista kompanije Meridian tako su postali najbolji diplomci sa Univerziteta u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, koji su osnovne akademske studije u prethodnoj godini završili sa prosečnom ocenom 10.00, kako iz društveno – humanističkih, tako i prirodnih i tehničkih nauka. 

Navedene ocene i biografija samo su formalna potvrda impresivnih znanja i veština koje imaju i o kojima će tek čuti čitava Srbija. 

Ono što treba da nas raduje kao zajednicu jeste činjenica da svi stipendisti Meridiana žele da ostanu u Srbiji i u njoj se profesionalno ostvare, i pored toga što su im sa znanjima i veštinama koje već poseduju otvorena brojna vrata Evrope i sveta. 

Meridian već godinama aktivno učestvuje u projektima zapošljavanja mladih, u saradnji sa resornim ministarstvom i visokoškolskim ustanovama Republike Srbije.
 

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd