Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ХТЕО ДА БУДЕ НАРКО-БОС КАО МАРАШ, АЛИ ПРОП'О! Веља Невоља уложио огроман новац у куповину кокаина из Јужне Америке

23.08.2021. 08:16
Пише:
Србија Данас/Курир
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Профимедиа/Инстаграм/принтсцреен/биковиц

Веља Невоља планирао да се уздигне на лествици кријумчара дроге и да од обичног препродавца и посредника, постане главни у том послу

Вељко Беливук, звани Веља Невоља, који је 4. фебруара ухапшен са припадницима свог злогласног клана, наводно је пре хапшења уложио огроман новац у куповину кокаина из Јужне Америке, а намера му је била да се у нарко бизнису осамостали и постане нарко-бос.

ДЕТАЉИ О СМРТИ ТРУДНИЦЕ (31): Била је невакцинисана, борба трајала ДАНИМА, лекари нису могли спасити мајку ни бебу

ДЕТАЉИ О СМРТИ ТРУДНИЦЕ (31): Била је невакцинисана, борба трајала ДАНИМА, лекари нису могли спасити мајку ни бебу

КОЛАПС НА УЛАЗУ У БЕОГРАД! Ланчани судар направио километарску колону

КОЛАПС НА УЛАЗУ У БЕОГРАД! Ланчани судар направио километарску колону

"НАПАДАО ЈЕ ЖЕНЕ КОЈЕ ЈЕ ЖЕЛЕО ДА ИМА" Бивши друг Марка Месара ОТКРИО језиве детаље из његове прошлости

"НАПАДАО ЈЕ ЖЕНЕ КОЈЕ ЈЕ ЖЕЛЕО ДА ИМА" Бивши друг Марка Месара ОТКРИО језиве детаље из његове прошлости

Према његовим речима, Беливук је са неколико најближих сарадника одлучио да се уздигне на лествици кријумчара дроге и да од обичног препродавца и посредника, постане главни у том послу.

Седам убистава

- Осим за седам убистава, Вељко Беливук се сумњичи и за шверц наркотика, а приликом хапшења његове групе полиција је запленила и извесну количину дроге. Непосредно пре хапшења, Беливук је скупио већу количину новца и од картела из Латинске Америке наручио десетине килограма кокаина. Међутим, планове му је осујетила полиција, која му је пре шест месеци ставила лисице - објашњава извор упознат са случајем.

Како каже, Беливук на нарко-тржишту није важио за кључног играча, али је стремио ка томе да преузме и контролише тржиште дроге, пре свега у Београду, а потом и у Србији.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- Новац који је добио од шефа за обављене егзекуције, али и онај који је добио отимајући од својих жртава, уложио је у наркотике. Међутим, наручена пошиљка није стигла до њега - каже извор. Према његовим речима, две заплене које су се протеклих месеци догодиле, доводе се у везу са Беливуком.

- Најпре је у априлу у хрватској луци Плоче пронађено 500 килограма кокаина у бананама. По дрогу данима нико није долазио, па се посумњало да су наручиоци већ похапшени. Хрватски истражитељи саопштили су да кокаин није био намењен тржишту Хрватске, већ је требало да се дистрибуира у Србију и Босну - подсећа извор и додаје да је интересанто то што је Владе Драганић, ухапшени члан Беливуковог клана, родом баш из хрватског места Плоче.

Извор додаје да је друга заплена наркотика била 12. августа у Перуу и да је била намењена српској мафији.

- Перуанска полиција запленила је две тоне чистог кокаина у товару са кафом. Ни приликом ове заплене нико није ухапшен - каже извор:

Није све његово

- Није сва заплењена дрога припадала Беливуку. Наводно он је финансирао мали део ових пошиљки, а остатак је припадао другим криминалним групама. Како Беливук није имао толику моћ, нити је био финансијки довољно јак да сам искешира велике количине дроге, он је са другим криминалним групама склапао дилове, па су ради јефтинијег транспорта заједно поручивали робу од продаваца. Због тога су пакети са кокаином имали различите ознаке на паковањима, како би, када они стигну у Европу, купци тачно знали који су чији пакети.

Подсетимо, полиција је у криптованим телефонима похапшених чланова Беливукове групе пронашла и фотографије "робе", односно кокаина са утиснутим трибалима и ознакама "КЦК".

Заплена на Азорским острвима

Гаврило Принцип на пакетима

У септембру 2019. на Азорским острвима у Атлантском океану заплењено је 800 килограма кокаина, а на неколико пакета била је слика Гаврила Принципа. Тада је ухапшено неколико држављана Србије због сумње да су учествовали у шверцу. Након што је у фебруару ухапшен Вељко Беливук, открило се да су пакети са ликом Принципа били намењени њему. Иначе, Беливукова криминална група радила је под плаштом навијачке групе Принципи.

Gavrilo Princip
Гаврило Принцип / Извор: Профимедиа

Сведок-сарадник открио

Миљковића занимала само убиства

Бојан Хрватин, члан злогласног клана, који се кандидовао за сведока-сарадника, испричао је наводно да Марка Миљковића, Беливукову десну руку, трибина и дрога нису интересовали, већ само планирање убистава.

Према његовим речима, Месар, како су прозвали Миљковића, је у телефону имао велику колекцију фотографија измасакрираних људи.

- Волео је да слике држи у телефону, не знам из ког разлога, али је волео, и имао је пун телефон тих слика - и онога што ми нисмо радили. Имао је слике које су урадили контра, па су слали нама - испричао је сведок и додао да је Месар био "маг у осмишљавању убистава".