Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИМАЛИ НИЗ ОПРАВДАЊА! Скакали им по глави, тукли и након што су пали у несвест - ево како су се бранили за брутално насиље

07.03.2022. 21:34
Пише:
Србија Данас/Блиц
Novi Sad tuča
Нови Сад туча / Извор: Фото: Twitter Printscreen/@Kineskikolacic

Суђење за покушај убиства и наношења тешких телесних повреда младићима Д. М. и Н. Ш. у бруталној тучи која се догодила 20. фебруара прошле године испред кафича у Улици Лазе Телечког у Новом Саду почело је у петак у Вишем суду у овом граду, а младићи окривљени за брутално насиље које су снимиле сигурносне камере, изнели су срамне одбране и низ оправдања.

Првоокривљени у овом случају, Бојан Дарабашић, Лазар Марковић и Божић Немања изнели су срамне одбране у којима су упорно тврдили да је алкохол био узрок насилничког панашања и покушаја убиства младића.

Поред њих, на оптуженичкој клупи ће се наћи и Марко Момић, Михајло Миљеновић, Владимир Симић, Дејан Недимић и Бојан Медић, који се оптужницом терете за кривично дело наношење тешких телесних повреда.

"АКО ЈЕ УБИО МОЈЕ ДЕТЕ - УБИЋЕ И НЕКО ДРУГО" Оптужени за убиство на Ади Хуји није дошао на суђење - познат разлог

"АКО ЈЕ УБИО МОЈЕ ДЕТЕ - УБИЋЕ И НЕКО ДРУГО" Оптужени за убиство на Ади Хуји није дошао на суђење - познат разлог

УЛОЖИЛИ ЖАЛБУ! Тужилаштво тражи максималну казну за убиство Стефана Филића - ево шта кажу адвокати осуђених

УЛОЖИЛИ ЖАЛБУ! Тужилаштво тражи максималну казну за убиство Стефана Филића - ево шта кажу адвокати осуђених

"ОНА МИ НИЈЕ МАЈКА ВЕЋ МОНСТРУМ" Син Јасмине из Лазаревца открио досад непознате детаље: Позајмљивала је новац пре убиства

"ОНА МИ НИЈЕ МАЈКА ВЕЋ МОНСТРУМ" Син Јасмине из Лазаревца открио досад непознате детаље: Позајмљивала је новац пре убиства

Подсетимо, они су оптужени да су брутално тукли младиће испред кафића, да су им скакали по глави, убадали их ножем док су лежали на земљи, а цео напад снимила је сигурносна камера!

"Био сам јако пијан, попио сам око литар вискија"

Како су испичали, окривљени су вече започели на прослави рођендана окривљеног Марка Миљеновића у стану, а онда су прешли у кафић где су имали резервисан сепаре и барски сто.

- Целе вечери сам стајао на истом месту леђима окренут столу за којим су седели оштећени, био сам јако пијан попио сам око литар вискија и пет, шест гуарана - овим речима је одбрану започео Бојан Дарабашић, а онда је описао како је сукоб започео и како је сазнао за то шта се догађало када је посвађане групе младића обезбеђење избацило:

- Осетио сам да ме неко гура, када сам изашао напоље неко ме је ударио иза уха, пао сам и након тога се ничег не сећам. Сазнао сам са снимака који су објављени на друштвеним мрежама и порталима шта се десило.

Он је, као и остали окривљени, рекао да се каје и да је алкохол узрок таквог његовог поступања.

- Никад се то не би десило да сам био трезан. Иначе нисам насилан, живим нормалним животом, имам девојку, запослен сам у кухињи једног ресторана - изнео је.

Novi Sad tuča
Нови Сад туча / Извор: Фото: Twitter Printscreen/@Kineskikolacic

"Молио сам да нас обезбеђење избаци"

И Лазар Марковић је узрок свог понашања објаснио прекомерном комнзумацијом алкохола.

- Кренуло је неко кошкање са момцима који су седели за суседним столом. Звао сам конобара молећи га да позове обезбеђење које нас је све избацило из локала - рекао је, а затим је испричао како је текао сутрашњи дан, када су ухапшени:

- Нисам имао намеру никога да повредим, јако се кајем због свега. Био сам пијан и јако забринут за безбедност своје сестре С. Жао ми је што сам уопште долазио на тај рођендан и што сам се нашао у ситуацији у којој нисам могао да замислим да бих могао да се нађем - правдао се он.

"Говорио сам по указу полиције, не по сећању"

Немања Божић је навео да је исказ дао према указима које му је предочила полиција, а не према свом сећању на то вече. Рекао је и да је конзумирао алкохол, који му је строго забрањен због здравствених проблема и који код њега изазива узнемиреност.

- На претходном записнику сам био збуњен и уплашен и нисам давао исказ по сећању већ према указима из оптужнице коју су ми полицајци износили - рекао је и истакао да се каје због свега што се догодило.

Судија одбила да их пусти из притвора

Судија Ивана Јосифовић је одбила предлог бранилаца окривљене тројице да им се притвор замени наногицом, а наредно рочиште је заказано је за 7. март.

Брутално их тукли и убадали

Осморица окривљених су, према оптужници, били свесни дела које чине и способни да управљају својим поступцима. Како је наведено, након што су ушли у расправу са другом групом момака и физички се сукобили, обезбеђење их је избацило из локала, они су изашли први и сачекали испред врата Д. М, Н. Ш и М. П.

- Када је Д. М. изашао Миљеновић га је шутнуо у пределу грудног коша, а затим су га рукама ударали Медић, Момић, Марковић и Божић. Притрчали су и остали и сви су га тукли у пределу главе и тела - наводи се у документу Тужилаштва.

Тада је, како пише, наишао М. П, друг оштећеног, аког су нападачи ударали док није пао, а онда је Дарабашић узео неки оштар предмет и убо га са задње стране врата.

- Када је наишао Н. Ш. и видео да туку његове познанике, с леђа је ударио Медића који му је био најближи - наводи Тужилаштво и објашњава да онда је уследило његово пребијање.

Тужилаштво: Знао је да тако може да га убије, то је и хтео

За то време, стоји у докумнету, Д. М. успео да се придигне и мало удаљи, али га је Марковић сустигао и више пута ударио песницом у главу.

- Рукама га је ухватио око струка, одигао га и бацио главом према тлу, при чему је био свестан да то може довести до смртног исхода и да га може лишити живота, што је и хтео - наводи се у документу Тужилаштва.

Младић је тада, пише, изгубио свест, а они су наставили да га шутирају док је лежао на поду. Божић га је, наводи се, шутнуо седам пута, а Дарабашић га је убо оштрим предметом.

- Тада се Дарабашић окренуо и убо оштећеног М. П. у пределу уха, а онда је још једном убо у пределу десне стране грудног коша Д. М. Божић се затрчао и са обе ноге оштећеном Д, М, који је и даље лежао без свести, скочио на лице."

Ошрећени Н. Ш. је успео да се удаљи са лица места, али су га нападачи сустигли и претукли рукама и ногама.

- Дарабашић га је убо два пута са десне стране грудног коша - наводи се у оптужници.

Оштећеним Д. М. и Н. Ш. су том приликом у у збирном дејству нанели тешке телесне повреде.

- Д. М. је задобио отворени прелом доње вилице, нагњечење левог чеоног дела главе, подливе на оба ока и усне и више убодних рана, а Н. Ш. убодне ране на десној страни грудног коша и слабинског дела и нагњечење лакта.

М. П. је лакше повређен, такође са убодним ранама иза уха и са задње стране врата и са нагњечењима колена и поглавине.

Снимак туче згрозио јавност

Снимак ове бруталне туче објављен је на друштвеним мрежама и у свим медијима. Снимак је узнемирујући и види се брутални обрачун.

Најдебљи крај у овом окршају извукла су двојица младића коју су брутално пребијени. Са нападима нису престајали ни када су завршили на земљи. Једног од њих су немилице шутирали док је лежао и није пружао никакав отпор, па чак и газили.