Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ЈА САМ ГА САМО РАСКОМАДАО" Нове фотографије и језиве поруке Беливука и његовог клана (ФОТО)

20.08.2021. 21:41
Пише:
Србија Данас/Република
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Србија Данас/Профимедиа/Естоцк-Милос Рафаиловиц

Лазар Вукићевић убијен јер је планирано уништење "шкаљараца", Здравко Радојевић ликвидиран да би му Веља Невоља и екипа отели аутомобиле.

После кривичне пријаве у Црној Гори против Вељка Беливука, Марка Миљковића и Небојше Јанковића, којима се с још неколицином Црногораца на душу стављају најмање још два убиства, Дамира Хоџића и Адиса Спахића и отмица Милета Радуловића, јасно је да тамошња полиција, као и МУП Србије, наставља истрагу најтежих злочина Беливукове екипе, као огранка "кавачког клана". Готово сваког дана испливавају нови детаљи монструозних ликвидација, отмица и других недела, које је починила 30-члана група у Србији, али и региону.

БРАВО СРБИЈО: Бошко иде на лечење, Меридиан купио заставу са потписима олимпијаца!

БРАВО СРБИЈО: Бошко иде на лечење, Меридиан купио заставу са потписима олимпијаца!

"РИТОПЕК" И КОД СПУЖА, А ПОЛИЦИЈА ИХ ШТИТИЛА? Паника завладала после открића да су Беливук и Миљковић убијали и по Црној Гори

"РИТОПЕК" И КОД СПУЖА, А ПОЛИЦИЈА ИХ ШТИТИЛА? Паника завладала после открића да су Беливук и Миљковић убијали и по Црној Гори

ВЕЉА НЕВОЉА ИЗДАЈЕ ИНСТРУКЦИЈЕ, А ДРАГАНИЋ НОСИ МОТОРНУ ТЕСТЕРУ: Откривено како се Беливуков клан понашао ПРЕ И ПОСЛЕ УБИСТВА ПУКИЈА

ВЕЉА НЕВОЉА ИЗДАЈЕ ИНСТРУКЦИЈЕ, А ДРАГАНИЋ НОСИ МОТОРНУ ТЕСТЕРУ: Откривено како се Беливуков клан понашао ПРЕ И ПОСЛЕ УБИСТВА ПУКИЈА

Нека питања још чекају одговор. Али већ досад је на основу сведочења и пресретнутих декодираних разговора чланова ове банде с апликације скај видљиво да су српска полиција и тужилаштво прибавили доказе за пет убистава у кући смрти у Ритопеку, које је тешко оборити.

Кодна имена

Вељко Беливук - Сопрано, Соп

Марко Миљковић - Кратос, Леон

Милош Будимир - Арес

Марко Будимир - Кантона

Бојан Хрватин - Лео Луца, Анакин

Срђан Лалић - Бари Мајлс

Немања Ђурић - Тајсон

Небојша Јанковић - Хел

Владе Драганић - Брале

Дејан Тешић - Флеш

Милован Тадић - Микса

Надимци жртава

Александар Глигоријевић - Ронин

Горан Величковић Гокси - Жути

Лазар Вукићевић - Друг 2Л

Здравко Радојевић - Каниђа

Милан Љепоја - Звонце

У прецизним транскриптима њихових разговора наводи се датум и сатница, ко с ким комуницира. Види се, такође, ко је и зашто убијен. Неке ликвидације су биле повезане с обрачуном са "шкаљарским кланом", у другима је реч о сукобу са супротстављеном навијачком групом на Партизановом стадиону. И класична пљачка и отимачина је била мотив за убиство. То је случај са Здравком Радојевићем, којем је екипа хтела да отме аутомобиле које је поседовао пошто им је припретио кад су прекречили мурал с ликом његовог брата, навијача Звезде.

Лазар Вукићевић, такође није убијен зато што је навијач Звезде, већ зато што је требало сатрти "шкаљарце" у Београду. Уз њега је из истог разлога требало убити Александра Шарца. Вукићевић је насео на намештени телефонски позив, Шарац није. Шарца су потом ипак убили у Тржном центру "Ушће" после неколико дана.

Није чудно што су адвокати окривљених повели борбу да пониште део доказа скинутих с телефонске скај апликације, тако што већина није одговорила на оптужницу. Они сад покушавају да нађу формално-правну рупу у одлуци француског суда да откључа телефоне с доказима и да их омогући српској полицији и правосуђу. Ако је то у Француској урађено нелегално, нелегални су и докази, покушаће да докаже одбрана.

Ови докази, међутим, нису једини, а према сведочењу српских стручњака, у Француској је све урађено по закону.

Радојевића натерали да остави отиске на мецима

Zdravko Radojević
Здравко Радојевић / Извор: Фото: Друштвене мреже

Беливукова група је размењивала поруке у којима је договарала план за прикривање убиства Здравка Радојевића наводним његовим бекством после изрежиране пуцњаве на кућу Милоша Будимира. Требало је Радојевића натерати да остави отиске прстију на мецима и пиштољу. На то су га присилили на спрату куће у Ритопеку и потом убили у бункеру смрти у приземљу, пише "Република".

24. 11. 2020.

Милош Будимир шаље поруку Н. Н. лицу и каже да су убили дечка који је пуцао на Кантону, "мртав је већ неколико дана". Нешто касније шаље му и фотографију на којој је Здравко Радојевић везан на најлону.

6. 12. 2020.

Беливук на групу шаље слику како Здравко пуни оквир пиштоља у Ритопеку и коментарише:

- Ево Каниђа каже да пуни утоку, креће на Ареса.

Миљковић:

- Дај ту слику да имамо.

Милош Будимир шаље слику везаног Здравка на најлону, с траком преко уста уз коментар:

- Саплео се Каниђа.

Zdravko Radojević
Здравко Радојевић / Извор: Фото: Printscreen

Срђан Лалић:

- Царски.

Беливук шаље слику са Радојевићем како седи с маском на лицу:

- И маску је спремио.

10. 12. 2020.

Н. Н. лице:

- Зајебан је био Каниђа у своје време.

Zdravko Radojević
Здравко Радојевић / Извор: Фото: Printscreen

Милош Будимир:

- Ја сам га само раскомадао.

Марко Будимир:

- Ја му шамар нисам лупио.

Милош Будимир:

- Ја сам га набадао мало. Морао сам да га понизим да схвати да је испод нас... пошто је у једном тренутку почео да се курчи... Баш је био болестан у главу, а и сви остали органи нису били баш нешто.

БЕЛИВУК: НЕ МОГУ ДА ДОЧЕКАМ ДА ГА УДАВИМ

13. 6. 2020.

Александар Глигоријевић им је, према оптужници, засметао јер су Беливук и екипа чули да планира да убије Беливука снајпером. Смислили су да га намаме причом о повољној цени марихуане коју су му понудили и да му тако ставе до знања да га неће убити због издаје.

Беливук телефоном објашњава Н. Н. лицу колико је бесан и најављује ликвидацију Глигоријевића:

- Брате, овај ми наместио... ако све буде ОК, за неколико дана иде у кланицу... ево је пушка, сад ми донео Ронин... овај из Оџака... Схватио о коме се ради, тј. где треба да нас ради и решио да нам прода причу за 100 сома и да убијем овог Весковића и он је сигуран... Псето ми донело пушку на ноге и тапше ме по рамену... Договорио сам да иду у уторак Ронин и један наш да нам Ронин покаже где је Весковић и онда кланица... Каже Хел да је цев одлична... Видећемо кад га спакујемо, шта да радим... даће шифру скаја, па лагано... Дао сам им озвучен ауто синоћ, не могу да дочекам да га удавим...

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

МИЉКОВИЋ: НЕКА ГА ТАЈСОН УХВАТИ ОДМАХ

14. 10. 2020.

Лазар Вукићевић је убијен јер је био у вези са супротстављеним "шкаљарским кланом". Како су установили Беливук и екипа, Лазар је био на вези са Милетом Радуловићем званим Капетан, баш као и Александар Шарац. Отмица Милета Радуловића је изведена да би преко њега, уз претњу смрћу, слали лажне поруке "шкаљараца" Вукићевићу и Шарцу и тако их намамили и ликвидирали.

Ликвидација Вукићевића била је такође пажљиво припремљена.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Марко Миљковић:

- Скочите на њега, нека га Тајсон ухвати одмах да нема прангију, мада не верујем...

Бојан Хрватин:

- Испланирали смо, брате, значи кад крене да излази... да га Тајсон шчепа и то је то... значи кад га ухвати за крагну, ови ће да притрче... четири човека има, шчепаће га сигурно...