Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЈЕДАН ДЕТАЉ ИЗ ДВОРИШТА КИДА СРЦЕ! Ево шта кажу комшије о породици преминулог дечака од ОПЕКОТИНА: "Био је весео и раздраган"

02.02.2022. 07:43
Пише:
Србија Данас/Блиц
Hitna pomoć
Хитна помоћ / Извор: СД/илустрација

Комшије и пријатељи и даље не могу да се опораве од шока.

"Тихо и скромно" - овако су последњх месеци по речима комшија живели двоипогодишњи Г. С. - који је преминуо 29. јануара, неколико сати након што је га је под још увек званично неразјашњеним околностима у купатилу наводно испрскала врела вода - са мајком Т.С (32) и две сестре старе шест месеци и пет година.

ДАНАС ЈЕ СУЂЕЊЕ БЕЛИВУКОВОМ ИНСПЕКТОРУ: Прослеђивао податке за 500 евра, долази са слободе

ДАНАС ЈЕ СУЂЕЊЕ БЕЛИВУКОВОМ ИНСПЕКТОРУ: Прослеђивао податке за 500 евра, долази са слободе

ЗА ЈОВАНОМ ЈЕ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ТРАГАО ЦЕО НИШ: Његова мајка је сада послала поруку коју сви треба да послушамо

ЗА ЈОВАНОМ ЈЕ ПРОШЛЕ ГОДИНЕ ТРАГАО ЦЕО НИШ: Његова мајка је сада послала поруку коју сви треба да послушамо

УКРАО СЕФ ИЗ ПОШТЕ СА 200.000 ДИНАРА: Ухапшен мушкарац због тешке крађе у Белој Цркви

УКРАО СЕФ ИЗ ПОШТЕ СА 200.000 ДИНАРА: Ухапшен мушкарац због тешке крађе у Белој Цркви

Они су живели од социјалне помоћи у породичној кући у нишком насељу Апеловац, али су их комшије, од када је отац дечака пре око шест месеци ухапшен и притворен, веома ретко виђали. Шта се дешавало иза таквог неприметног живота, унутар породичне куће, засигурно ће бити и део којим ће се бавити истрага која је покренура против Т. С. у Основном јавном тужилаштву у Нишу након смрти дечака.

- Т.С. је живела у комшилуку као подстанар док се није удала за мужа који је таксиста. Стално су боравили ту у породичној кући док јој није ухапшен супруг. Он у једном тренутку дао отказ и сви смо се изненадили када смо једнога дана испред куће видели полицију и сазнали да су на тавану породичне куће наводно пронађене стабљике марихуане, пиштољ и муниција. Т. С. је после тога у комшилуку покушавала да добије некакву правну помоћ за мужа, како би изашао из притвора, вероватно јер јој је било тешко да сама подиже децу. Онда их дуго нисам видео од тада - каже један комшија.

Т. С. је у подизању деце помагала мајка Д. С (53) која има још једну ћерку стару 11 година, и која живи у изнајмљеном стану у Новој железничкој колонији, где су повремено такође боравили. Повремено су долазили и до куће.

- Знамо дечака из периода док су сваког дана били ту у кући, био је весео и раздраган, као и сви малишани његовог узраста. Много ми је тешко када сад видим његову бициклицу у дворишту куће и помислим да је више никада неће возити. Нисмо их дуго видели у кући. Недавно се, кроз прозор са задње стране куће, ипак видео упаљен телевизор, што значи да је неко долазио ту. Са друге стране, овај веш на тераси стоји непокупљен већ доста дуго - каже други комшија.

Hitna pomoć
Хитна помоћ / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Инцидент се десио 28. јануара око 16 сати наводно тако што је дечак сам отишао у купатило, скинуо одећу и пустио врелу воду, у моменту док је мајка хранила шестомесечну бебу а баба облачила њену петогодишњу сестру.

Дечак је након тога лечен у кућним условима без одласка на лекарски преглед. Наиме, Т. С. мајка дечака је купила маст и газу у апотеци а није затражила лекарску помоћ за сина иако је, док му је мазала маст на опекотине, приметила да му се на стомаку љушти кожа.

Исте ноћи, око четири сата иза поноћи, позвала је Хитну помоћ тек када је приметила да дете не дише, али су лекари могли да констатују само смрт малишана.

Мајка Т. С. је након трагичног догађаја ухапшена и осумњичена да је извршила кривична дела запуштање и злостављање малолетног лица, непружање помоћи и кршење породичних обавеза. Након саслушања у тужилаштву, на којем се бранила ћутањем, одређен јој је једномесечни притвор. Баба дечака Д.Т. се сумњичи за кривино дело непружања помоћи а кривична пријава против ње поднета је у редовном поступку.

Опекотине на више од половине тела

Дечак је имао опекотине на више од половини тела, што је могло да изазове смрт с обзиром да се ради о малом детету и да је санирање тако тешких повреда вршено у кућним условима.

Према речима лекара, који су били те ноћи на терену, у питању су биле опекотине трећег степена на рукама, ногама и лицу. На лицу двоипогодишњег дечака Г.С. уочене су наводно и друге повреде, што уз чињеницу да се његова мајка Т. С. (32) на саслушању бранила ћутањем баца додатну сенку сумње на цео случај.

Очекује се да обдукциони налаз пружи информације о каквим се повредама ради - да ли су у питању опекотине, огреботине или модрице, као и да ли су настале кобног дана или раније.

Очекивало се да мајка у тужилаштву објасни све околности под којима је дошло до немилог догађаја, али се она на опште запрепашћење брани ћутањем, што додатно баца сумњу на цео случај. Чудно је и то како је дечак успео да се успава након што је задобио тешке опекотине, што намеће сумњи да је можда добио неко средство за смирење или против болова које није примерено његовом узрасту, мада до окончања истраге остаје и питање да ли већ тада, приликом одласка на спавање, није запао у неко стање шока изазвано опекотинама.

По речима мајке и бабе, у један час иза поноћи последњи пут је био свестан а позив Хитној помоћи упућен је око четири часа иза поноћи када је мајка приметила да дете не дише. Нажалост, лекари су могли да констатују само смрт.