Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ЈЕЛЕНА ЈЕ ПРЕЉУБНИЦА КОЈУ ЈЕ УБИО БЕОГРАДСКИ ТАЈКУН" Мистериозне промене у причама о певачици, ово посебно леди крв у жилама

06.10.2023. 21:32
Пише:
Србија Данас/Курир
Zoran Marjanović
Зоран Марјановић / Извор: СД/илустрација

Свекрва јој никада није отишла на гроб

Многи су процес против Зорана Марјановића зазивали суђење века. С великом пажњом пратио се годинама, а јавност је поново напета после пуштања на слободу Зорана Марјановића, који је и даље правоснажно осуђен на 40 година затвора.

Ипак, он је тренутно слободан човек и није му ограничено кретање.

Током година суђења, на рочиштима су се највише пратила управо сведочења најближе породице Зорана Марјановића.

"УПОЗНАЛИ СМО СЕ КАДА САМ ИМАЛА 12 ГОДИНА" Јелена у последњем интервјуу отворила душу о Зорану, ЕВО шта је све открила о односу са њим

"УПОЗНАЛИ СМО СЕ КАДА САМ ИМАЛА 12 ГОДИНА" Јелена у последњем интервјуу отворила душу о Зорану, ЕВО шта је све открила о односу са њим

ЗОРАН МАРЈАНОВИЋ ПОЧИЊЕ НОВИ ЖИВОТ! Више не живи у Борчи, откривено шта ће бити са кућом у којој је живео са Јеленом, али ту се појавио ПРОБЛЕМ

ЗОРАН МАРЈАНОВИЋ ПОЧИЊЕ НОВИ ЖИВОТ! Више не живи у Борчи, откривено шта ће бити са кућом у којој је живео са Јеленом, али ту се појавио ПРОБЛЕМ

АДВОКАТ ТОМА ФИЛА О ПУШТАЊУ МАРЈАНОВИЋА: Открио шта ће се даље дешавати са Зораном

АДВОКАТ ТОМА ФИЛА О ПУШТАЊУ МАРЈАНОВИЋА: Открио шта ће се даље дешавати са Зораном

Током прве године од злочина чланови породице Марјановић неретко су давали изјаве за медије, и неретко су те изјаве биле контрадикторне и мењале су се с временом.

Сви чланови породице Марјановић су и те како били упознати са даном када је Јелена брутално убијена. Вештачења мобилних телефона указивала су да су свега 15, 20 минута од Јелениног убиства били на насипу, те и да су њиме шетали. Данас покојини Зоранов отац Владимир и брат Милош били су прве особе које је Зоран позвао, када је, како тврди, приметио да му нема жене.

Vladimir Marjanović
Владимир Марјановић / Извор: Фото: Facebook/Vladimir Марјановиц/Србија Данас

У вези с тим, Владимир је много пута, до хапшења Зорана Марјановића, иступао у медијима, давао изјаве о својој покојној снаји, а онда је након што му је син ухапшен изјавио да је "Јелена прељубница коју је убио београдски тајкун". Након тога, Владимир и сви остали Марјановићи су занемели. У медијима се више нису појављивали, одбијали су да дају било какву изјаву, ангажовали су адвокате који су говорили уместо њих, а од самог почетка истраге сумњало се да свако од њих зна много више него што се чини.

У октобру 2018. године они су позвани да дају исказ у Вишем јавном тужилаштву и испричају све што знају о дану када је Јелена, наводно, мистериозно нестала, а затим убијена. Међутим, сви они - отац Владимир, брат Милош, мајка Зорица и син Урош - искористили су своје законско право и одбили да сведоче.

Све је почело када је 2. априла Зоран Марјановић пријавио да је његова супруга Јелена нестала. Он је тада рекао да су он и ћеркица полако ходали за Јеленом на насипу поред Дунава у Борчи док је она трчала испред њих. С обзиром на то да је та стаза дуга неколико километара, говорио је да је Јелена одмакла од њих далеко и да је брзо нестала из видокруга.

- Ми долазимо овде скоро сваки дан како би онда трчала. Ауто паркирамо на првој рампи у Црвеники, Јелена трчи до следеће рампе и врати се назад. Данас смо ми ишли према њој, али у једном моменту смо је изгубили из вида и после је више није било - рекао је 2. априла 2016. њен супруг.

Међутим, након што је приведен и саслушан Зоран Марјановић је тврдио да су он и ћеркица Јана остали на пољани да се играју, док је Јелена отишла да трчи.

- Неколико минута касније када сам подигао поглед видео сам да Јелене нигде нема - причао је потом Марјановић.

Али је на рочишту 2019. рекао је другачије:

- Периферним видом видео сам како се Јелена пење на насип и одлази - рекао је тада Марјановић, а потом је набрајао кога је све приметио на насипу - жену с козама, човека са штапом и, како тврди, "велики број људи које полиција није идентификовала." Он је рекао да је све било "уобичајено, док није схватио да је прошло доста времена, а да његове супруге нема на видику".

ВЕРНОСТ

Zoran Marjanović
Зоран Марјановић / Извор: Фото: Facebook

Зоран и његова породица често су наглашавали да је Јелена била верна свом супругу, да се није одвајала од њега. Спекулације које су се појавиле након њеног убиства, да ју је можда убио љубавник они су тада оштро демантовали.

- Врло мало смо излазили, само када су њени наступи. Буквално у свему смо били заједно - казао је Зоран у свом првом интервјуу који је давао за медије. То је често наглашавао и његов покојни отац Владимир.

Међутим, након што је Зоран 15. септембра 2018. ухапшен, Владимир Марјановић одмах је рекао да његов син није крив и да је "Јелена била у вези са тајкуном из Борче, који ју је и убио".

СВАЂЕ

Породица Марјановић првих месеци тврдила је да се Зоран и Јелена никада нису свађали, а онда је испитивањем бројних сведока (Јеленине сестре Теодоре, фризерке и тд) утврђено да ситуација баш и није била таква.

Сви они су испричали да Јелена без Зорана нигде није смела да оде, као и да ју је често понижавао, говорио јој да је дебела и да мора да смрша. Јелена се пријатељима жалила да не може више то да издржи, као и да је она једина која ради по кући и да се због тога осећа јако лоше.

Марјановић је прекјуче рекао да се ипак "јесу свађали", али, како је нагласио, "као и сви парови око ситница везаних за гардеробу и одабир песама".

ПРЕТЊЕ НА ФЕЈСБУКУ

Неколико сати пошто је Јелена нестала, на насипу у Црвенки новинари су присуствовали потрази за њом. Зоран Марјановић рекао је тада: "Јелена је на Фејсу имала доста неких обожавалаца, примала разне претње, 'прелепа си', 'украшћу те', мада можда на то не треба да се обраћа пажња".

Jelena Marjanović
Јелена Марјановић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Masan Лекиц Official/Grand Коктел Тв Гранд

Међутим, након тога и он и његов отац Владимир почели су да врте другу плочу - говорили су да је Јелени неко можда и претио, али да она то никада није хтела да им каже.

"НИСАМ СИЛАЗИО СА НАСИПА"

Зоран Марјановић је одмах након Јелениног нестанка тврдио да никада није ни прилазио шибљу и каналу у ком је пронађено Јеленино тело. Међутим месецима касније вештачењем трагова на његовим панталонама, у којима је био када је полиција дошла на насип након пријављивања певачициног нестанка, утврђено је да је блато на његовим панталонама индентичког састава као и блато у каналу на месту где је пронађено Јеленино тело. Иначе, молекуларни састав блата је другачији на сваки метар.

Међутим, Марјановић је у новембру 2019. судији рекао да има објашњење како се то блато нашло на његовим панталонама. Иако је увек тврдио да није силазио до канала, тада је испричао да је јутро након Јелениног нестанка ипак био на насипу.

- Пред зору сам поново отишао на насип и по шибљу сам с породицом претраживао у нади да ћу нешто пронаћи - рекао је Марјановић.

ЗОРАНОВА МАЈКА

Зоранова мајка Зорица, која се бавила надрилекарством, увек је била најконтроверзнији члан породице Марјановић. Током прве три године она никада није давала изјаве за медије, а многима је "боло очи" то што никада није отишла Јелени на гроб, нити ни на један помен, па чак ни на сахрану. Њен супруг Владимир неколико пута је рекао да она "тамо не сме да оде због посла којим се бави, јер је на гробљу веома лоша енергија".

Такође "због енергије" коју поседује, Зорица је два пута одбила да буде подвргнута полиграфу. Тако да никада није утврђено да ли она нешто о убиству зна. Она је умрла у марту 2022.

Она никада није отишла ни у затвор да посети сина који је месеце провео иза решетака због овог злочина. Због свега овога увек је остало питање да ли Зорица скрива неку тајну?

У мистериозном писму, које је 2019. стигло у суд, непознати аутор је њу чак означио као наручиоца Јелениног убиства.

ОПТУЖНИЦА

Марјановић је оптужен за кривично дело тешко убиство. Њему је је 2019. суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето после смрти супруге.