Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЈЕЗИВИ ДЕТАЉИ ИЗ ИСТРАГЕ ДАРКА ШАРИЋА: Сазнао да га поткрадају па наредио ПОЛИГРАФ, уследила је и ЛИКВИДАЦИЈА

18.04.2022. 07:46
Пише:
Србија Данас/Информер
Darko Šarić
Дарко Шарић / Извор: Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Мафијашки бос Дарко Шарић, који је ухапшен у четвртак у својој вили на Дедињу, где је био у кућном притвору, наредио је да се ликвидира Милан Миловац Цигла када је сазнао да га овај поткрада.

Наиме, како се наводи, Шарић је 2020. године открио да му у два контејнера која су стигла из Еквадора недостаје око 40 килограма кокаина, па је интерном истрагом утврдио да је Миловац ту дрогу намерно утоварио на погрешан брод и препродао другој екипи.

До ових доказа полиција је дошла на основу анализе порука које су, преко заштићене мобилне апликације Скај, размењивали мафијаши Дарка Шарића.

КЛУПКО СЕ ОДМОТАВА! Ево ко је ухапшени Александар Б. - до танчина откривен план: Николашевићу под ауто поставити бомбу (ФОТО)

КЛУПКО СЕ ОДМОТАВА! Ево ко је ухапшени Александар Б. - до танчина откривен план: Николашевићу под ауто поставити бомбу (ФОТО)

ДЕТАЉИ НАЈНОВИЈЕГ ХАПШЕЊА У СЛУЧАЈУ ШАРИЋ: Александар Б. приведен јер има везе са бомбом

ДЕТАЉИ НАЈНОВИЈЕГ ХАПШЕЊА У СЛУЧАЈУ ШАРИЋ: Александар Б. приведен јер има везе са бомбом

"ИСКОЧИО ЈЕ ИЗ АУТОМОБИЛА И ПОБЕГАО" Шарићев полицајац шмугнуо колегама из Црне Горе и то на граници са Албанијом

"ИСКОЧИО ЈЕ ИЗ АУТОМОБИЛА И ПОБЕГАО" Шарићев полицајац шмугнуо колегама из Црне Горе и то на граници са Албанијом

Полиграфско испитивање

Како сазнајемо од извора из истраге, Оливер Чокара, који је сада ухапшен у Хрватској, у једној преписци се надређенима пожалио се да му у два контејнера пристигла из Еквадора недостаје укупно 40 килограма кокаина, односно из једног 25, а из другог 15.

- Он је рекао да не може тако да ради, па је преко Скаја послао поруке посредницима и од њих тражио да о крађи обавесте Дарка Шарића. Када је Шарић, који је у то време био у затвору, сазнао за поткрадања, побеснео је и наредио да се полиграфски испитају сви који су учествовали у кријумчарењу коке из Еквадора у Европу! - каже  саговорник и додаје:

- Из криптованих порука које је Пљевљак затим добио од својих сарадника види се да су сви били на полиграфу. Даљом интерном истрагом утврђено је да је Милан Миловац звани Цигла дрогу намерно утоварио на погрешан брод како би кокаин послао другој екипи и од ње узео новац.

То је очигледно била кап која је прелила чашу, па је Дарко Шарић лично преко апликације Скај наредио Петру Ћосићу Шарцу да се у Еквадору убије Милан Миловац Цигла јер је постао непослушан и отргао се контроли. Он је Шарцу написао:

- Сумњам у Чупавог (Миловац, прим. аут). Тај се отео контроли и мислим да му је сада крај. Не желим да размишљам хоће ли нам наместити неког. Тај смрад ће сад добити своје. Ја сам покушао све јер смо блиски. Упркос свему, он не мења понашање. Завршићемо га. Све сам бежао од тога, мислио уразумиће се.

Пружао логистику Мишићу

Александар Бошковић, који се сумњичи да је био припадник организоване криминалне групе Дарка Шарића, након вишедневног бекства ухапшен је у суботу у Београду. Он је саслушан у Специјалном тужилаштву, након чега му је одређен притвор до 30 дана.

Како је рекао извор из истраге, Бошковић је пружао логистику Урошу Мишићу (сада Радовановићу) када је 8. августа 2020. године у Ваљеву запалио џип Г. Н. (52), који је био сведок у поступку против Дарка Шарића.

- Бошковић је био задужен да набави аутомобиле са којима се Мишић довезао у Ваљево и одвезао из њега. Такође, он је обезбедио "штек" станове у којима се крио Мишић након што је запалио џип - рекао је он.

Шарац је затим у новембру 2020. наложио Мануелу Вулићу да организује убице, које су у Еквадору Миловцу направиле заседу, са два мотора га пресреле на улици и изрешетале, али је ипак неким чудом преживео напад.

Кад је Шарић у затвору чуо за то, одмах је преко Скаја наредио Шарцу да се Миловац докрајчи у болници па, ако је неопходно, да се ликвидирају чак и еквадорски полицајци који га чувају!

За тај посао ангажоване су убице из Колумбије и њима је обећао 50.000 долара ако докрајче Миловца у болници, и још 20.000 ако том приликом буду морали да убију и полицајце. Међутим, један убица је ухапшен током припреме ликвидације, па је акција осујећена. Ипак 11. јануара 2021. Миловац је преминуо у болници.

Darko Šarić
Дарко Шарић / Извор: Профимедиа

Шесторо у бекству

Подсетимо, након што су прикупљени бројни чврсти докази, 14. априла уследило је синхронизовано хапшење Шарића и његових сарадника у Србији и Хрватској. У нашој земљи су иза решетака завршили и адвокат Дејан Лазаревић, затим осуђивани хулиган Црвене звезде Урош Мишић (сада Радовановић), као и Шарићев телохранитељ Данило Одовић и бивши полицајац Душко Мирковић. Након саслушања у Специјалном тужилаштву, судија за претходни поступак у суботу је свима одредио притвор до 30 дана.

Шарић је на саслушању тврдио да му је опет цео случај подметнут и да је реч о фарси, а адвокату Лазаревићу је позлило у згради тужилаштва у Устаничкој улици у Београду, па је пребачен на ВМА.

Иначе, захтевом за спровођење истраге обухваћено је 12 особа, од којих је шесторо, међу којима су и полицајци, у бекству и за њима се интензивно трага. Тужилаштво за организовани криминал саопштило је да је Шарић осумњичен да је организовао и наложио убиство Милана Миловца у Еквадору. За то убиство у Хрватској се води поступак против Петра Ћосића и Мануела Вулића. Такође, Шарић се поново сумњичи за организацију кријумчарења великих количина кокаина из Јужне Америке ка западној Европи, али и за чињење других кривичних дела како би дискредитовао сведоке сараднике који су сведочили против њега у претходним судским поступцима.

За шта је све осуђен Дарко Шарић!

Дарко Шарић се изненада предао српском тужилаштву у марту 2014. године. Он је тада авионом стигао у Србију, а наводно се крио у четири државе Јужне Америке, користећи фалсификоване документе.

Годину дана касније осуђен је на максималних 20 година затвора за шверц дроге, али је ову пресуду укинуо Апелациони суд и наложио да му се поново суди. Суд је указао на то да је Шарићу требало да се суди по старом закону, који је прописивао блажу казну. Поново је осуђен крајем 2018, и то на 15 година затвора, што је максимална казна по блажем закону, који је у другом процесу примењен.

Апелациони суд је пресуду потврдио две године касније, али су Шарићеви браниоци и на ту пресуду уложили жалбу Врховном касационом суду, у којој су указали на формалне пропусте. Жалба је усвојена, па је 22. новембра 2021. кренуло потпуно ново суђење.

Осим за шверц кокаина, Дарку Шарићу се у одвојеном поступку судило и за прање новца. У јулу 2020. године донета је прва првостепена пресуда, којом је Шарић осуђен на девет година затвора. Ту пресуду тек треба да разматра Апелациони суд.

Пљевљак је у затворском притвору провео седам година и девет месеци, од 2014. до децембра прошле године, када је одлуком Апелационог суда пребачен у кућни притвор, уз електронски надзор.