Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КЛУПКО СЕ ОДМОТАВА: Вулетић признао да се састао са Вељом Невољом док је Беливук служио затворску казну?

10.03.2021. 19:26
Пише:
Србија Данас
Vladimir Vuletić
Владимир Вулетић / Извор: Фото: Профимедиа/МН Press

Током саслушања Вулетића које је трајало око три сата, постављено му је питање о сусретима са Беливуком, пише Курир.

Према писању Курира, бивши потпредседник ФК Партизан Владимир Вулетић, који је данас у својству грађанина саслушан у СБПОК, признао је, да се састао са Вељком Беливуком, званим Веља Невоља, док је он служио казну кућног затвора.

ОРЛ специјалиста саветује: Ово је најбољи начин да ПОБЕДИТЕ КАШАЉ!

ОРЛ специјалиста саветује: Ово је најбољи начин да ПОБЕДИТЕ КАШАЉ!

НОВО ПРИВОЂЕЊЕ НА СТАДИОНУ ПАРТИЗАНА: Припадници групе Веље Невоље у пратњи полиције одведени из Хумске? (ФОТО/ВИДЕО)

НОВО ПРИВОЂЕЊЕ НА СТАДИОНУ ПАРТИЗАНА: Припадници групе Веље Невоље у пратњи полиције одведени из Хумске? (ФОТО/ВИДЕО)

ВЕЉА НЕВОЉА БРУТАЛНЕ ЗЛОЧИНЕ ПРЕПИСАО ОД НАРКО-КАРТЕЛА! Беливук показивао СВИРЕПОСТ одсецањем глава и снимањем злочина попут "земунског клана"

ВЕЉА НЕВОЉА БРУТАЛНЕ ЗЛОЧИНЕ ПРЕПИСАО ОД НАРКО-КАРТЕЛА! Беливук показивао СВИРЕПОСТ одсецањем глава и снимањем злочина попут "земунског клана"

- Једно од питања на које је Вулетић одговорио било је да ли се састајао са Беливуком док је он служио казну кућног затвора због напада на обезбеђење директора ФК Партизан Милоша Вазуре. Вулетић је одговорио да не зна због чега је Беливук служио казну, али да зна да је био у кућном затвору и да су се у то време састали на кратко како би договорили организовање одласка навијача на једну утакмицу која је требало да се игра - наводи се у тексту Курира. 

Курир је пренео да је Вулетић рекао да се са Вељом Невољом састао ван његовог стана у ком је служио казну као и да је Беливук, колико је њему познато "имао слободно време које је проводио ван куће".

Беливук је, подсетимо, казну од годину дана кућног затвора служио током 2018. године у просторијама стана на Звездари.

НОВО ПРИВОЂЕЊЕ НА СТАДИОНУ ПАРТИЗАНА

Друштвеним мрежама кружи слика новог привођења на стадиону Партизана, а како незванично сазнају београдски медији, у питању су припадници навијачке групе Веље Невоље "Принципи"

Група од наводно неколико навијача Партизана, под полицијском пратњом избачена је са стадиона Партизана где се највероватније окупила у кафићу стадиона. Београдски медији спекулишу да је у питању рутинска легитимација лица са фотографије.

Подсећамо Вељко Беливук, Марко Миљковић и још 14 особа ухапшено је трећег фебруара, због сумње да су се удруживали ради извршавања тешких кривичних дела, међу којима су отмице и убиства.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

БЕЛИВУК ПОКАЗИВАО СВИРЕПОСТ

Одсецање глава, делова тела, снимање злочина... група коју је предводио Вељко Беливук, познатији као Веља Невоља, начином на који је извршавала највеће злочине покушавала је да покаже свирепост, ону која одликује највеће мексичке картеле.

Сваки иоле значајан нарко картел примењује бруталне методе које је спроводио Беливук. То није ништа ново у свету криминала. Они убиствима и начином на који их извршавају застрашују противнике, показују своју снагу, свој положају копчи са државом, а примењивање метода одсецања делова тела поручују супарничком табору: "Пази шта радис да не би упао у овакву ситуацију". Да нема снимања, супротна страна не би знала шта раде. Да прочуло би се, али би било дозе сумње - прича криминолог Добривоје Радовановић.

Према његовим речима, у природи нарко картела јесу свирепа убиства.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Профимедиа

- У њима су психопатске структуре личности ко је се баве растурањем дроге у великим количинама. У том свету, у свету таквих људи, попут терориста који су својим противницима, али и жени и деци, одсецали руке, вадили очи, заступљена је суровост која је одлика психопатије, структурте личности која није душевна болест. Психопатске структуре одликују се некад изнад просечном интелигенцијом, нарцисоидношћу, импулсивношћу, агресивношћу. Насиље је општа манифестација таквих структура личности - наглашава Радовановић и додаје да га злочини Веље Невоље помало подсећају на део земунског клана, али да "је Беливук далеко испод њихове организованости".

СЛИЧНОСТИ СА КАРТЕЛИМА

Како објашњава Зоран Ђурђевић, руководилац Департмана криминалистичке на Криминалистичко - полицијском универзитету, деловање групе Вељка Беливука има сличности са злочинима мексичких картела.

- Мексички картели, њихова убиства и број истих се изучавају. Морао бих да познајем Беливука да бих знао како решавају проблеме, како изгледа када отму своје жртве, намаме их. Да ли је Беливук тај који извршава злочине или стоји и наређује члановима групе да они то чине. Међутим, свирепост коју су показали у својим злочинима има велике сличности са нарко-картелима - наглашава Ђурђевић.