Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КОСТА И УРОШ СЕ ПОЗНАВАЛИ?! Монструми пуцали на истом месту - нови детаљи истраге ЛЕДЕ КРВ У ЖИЛАМА, све је испланирано?!

09.05.2023. 10:44
Пише:
Србија Данас/Информер
Policija
Полиција / Извор: Фото: Србија Данас/Друштвене мреже

Кад су му затражени снимци сигурносних камера из стрељане, власник је рекао да камере дуже време нису радиле.

Коста К. (13) и Урош Блажић (20), који су у среду и у четвртак у масовним убиствима у школи на Врачару и у околини Младеновца убили укупно 17 младих и ранили још 20, вежбали су пуцање у истој стрељани у Београду.

Истражитељи не искључују могућност да су се два монструма у неком тренутку чак и срели у тој стрељани, а можда и упознали.

ЗБОГ ОВОГ СНИМКА ЈЕ КОСТА ПОЧИНИО МАСАКР?! Србија шокирана сценама насиља: "Он је пратилац..." (ВИДЕО)

ЗБОГ ОВОГ СНИМКА ЈЕ КОСТА ПОЧИНИО МАСАКР?! Србија шокирана сценама насиља: "Он је пратилац..." (ВИДЕО)

ХАОС ПО СРПСКИМ ШКОЛАМА НЕ ПРЕСТАЈЕ Коста инспирација - двојица дечака (14) из Краљева у школу донела пиштоље па се сликали

ХАОС ПО СРПСКИМ ШКОЛАМА НЕ ПРЕСТАЈЕ Коста инспирација - двојица дечака (14) из Краљева у школу донела пиштоље па се сликали

КАКО ЈЕ МОГУЋЕ ДА ОВО НИКО НИЈЕ ПРИМЕТИО? Масакр у школи који је дечак-убица починио могао је да буде спречен, црвени аларми са свих страна

КАКО ЈЕ МОГУЋЕ ДА ОВО НИКО НИЈЕ ПРИМЕТИО? Масакр у школи који је дечак-убица починио могао је да буде спречен, црвени аларми са свих страна

Инспектори су до овог шокантног открића дошли док су радили на убиствима у Основној школи "Владислав Рибникар" на Врачару и у селима Дубона и Мало Орашје код Младеновца.

Један од праваца истраге у оба масакра био је где су Коста и Урош увежбавали пуцање, пошто обојица добро баратају оружјем. Тако је најпре утврђено да је малог Косту отац Владимир К. одводио у стрељану, а убрзо затим је откривено да је и Блажић на истом месту у више наврата вежбао пуцање. То је заиста чудна подударност, и зато се не искључује могућност да су се Урош и Коста срели у стрељани, а можда чак и упознали - кажу.

На другој страни, власник приватне стрељане, у којој је почасни члан био Костин отац, негирао је приликом саслушања да је дечак икада пуцао у његовом објекту.

Иако су му предочени докази у виду слика и снимака да су отац и Коста вежбали пуцање код њега, власник се упорно држао свој приче, тврдећи да их никада није видео. Кад су му затражени снимци сигурносних камера из стрељане, власник је рекао да камере дуже време нису радиле. Против њега ће бити поднета одговарајућа кривичлна пријава.

Обојица се диве Хитлеру и нацизму

Још једна бизарна ствар везује двојицу монструма, а то је поштовање према Адолфу Хитлеру и нацизму. Наиме, Урош Блажић је у тренутку хапшења у селу Вињиште код Крагујевца носио мајицу са бројем 88, који користе неонацисти и симбол је за фашистички поздрав "хајл Хитлер" (слово Х је осмо по реду у абецеди).

Истрага је онда показала да је и Коста опседнут нацизмом! Дечак је лекарима на психијатријској клиници у којој је смештен после хапшења детаљно причао о нацистичкој идеологији, о Хитлеру и "генијалним методама и плановима" нацистичког шефа пропаганде Јозефа Гебелса!?!

- Ја сам нови фирер, ујединићу свет... - рекао је Коста шокираним докторима, којима је чак поменуо и да су га Јевреји страшно увредили, али није прецизирао кад и где се то догодило! У његовој соби пронађена је нацистичка литература, али Костини родитељи су тврдили да о томе не знају ништа!?

Подсетимо, Коста је у среду узео два очева пиштоља из сефа, за који је знао шифру, и направио је четири "Молотовљева коктела", што је све ставио у ранац и кренуо у крвави пир. Како је утврђено током увиђаја, Коста је у 8:40 ушао у школу и без речи убио припадника обезбеђења Драгана Влаховића и још три девојчице које су се затекле код улаза - А.Б. (12), Б.А. (12) и С.Н. (14).

Све вести о незапамћеној трагедији у Београду прочитајте ОВДЕ.

Негирао

Иако су му предочени докази у виду слика и снимака да су Владимир и Коста пуцали код њега, власник стрељане је то негирао.

Затим је у ходнику заменио оквир с муницијом у пиштољу и ушао у учионицу у приземљу, где је Костино одељење 7/2 имало час историје. Тамо је најпре ранио у руку и стомак наставницу, па се окренуо и запуцао ка деци. Ликвидирао је А.Д. (14), К.М. (13), М.А. (14), Е.К. (14) и А.Ч. (14) и ранио још шесторо школских другара.
После масакра је изашао из учионице и сам позвао полицију, рекавши да је побио децу.

Крио се код деде

Само дан касније, у четвртак увече, Блажић је започео покољ у Малом Орашју, убивши без икаквог повода М.М. (18), затим Л.М.(20) и његовог рођака А.М. (17), као и Н.С. (21) и малог Н.М. (15). Још шесторо младих је тешко повређено. Затим је у Дубони ранио четворицу мушкараца који су поправљали капију, а онда је 500 метара даље, у школском дворишту, ликвидирао Д.Т. (25), као и полицајца М.П. (22) и његову сестру (19). Уследила је драматична потера за Блажићем, у којој је учествовало више од 600 полицајаца, и он је у четвртак ујутро ухапшен у кући свог деде по мајци у Вињишту.

Приликом претреса овог имања и Урошеве викендице у месту Шепшин пронађена је велика количина нелегалног оружја.

Све вести о масакру код Младеновца можете прочитати ОВДЕ.