Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"КРИЛИ СУ О ЧЕМУ СЕ РАДИ, БИО ЈЕ ЈАКО ЧУДАН У ПОСЛЕДЊЕ ВРЕМЕ" Огласила се рођака јутјубера из Новог Сада: Тај дан је био кобан

21.12.2021. 20:50
Пише:
Србија Данас/Блиц
Daniel Đukić
Даниел Ђукић / Извор: Фото: Youtube/PrintScreen/Dnevnjak

Да ли су ово узрок његовог понашања?

Познати јутјубер Даниел Ђукић (36) који је у недељу у Улици Цара Душана у Новом Саду десет сати провео закључан у стану под претњом да ће убити себе и све који му покушају прићи налази се и даље на Одељењу психијатрије Клиничког центра Војводине и како сазнају медији, још је под опсервацијом и утврђује се узрок његовог понашања.

Његова блиска рођака из Апатина каже да је страшно шта је задесило породицу Ђукић у свега неколико месеци, те да до Даниеловог испада није ни знала колико су се неке ствари "отргле контроли".

СРПСКИ ФУДБАЛЕРИ, ПИКСИ, БОГДАН, MOZZART... ТИМСКА ИГРА У АУКЦИЈИ ПРЕДМЕТА ИЗ ФИЛМА „ТОМА“!

СРПСКИ ФУДБАЛЕРИ, ПИКСИ, БОГДАН, MOZZART... ТИМСКА ИГРА У АУКЦИЈИ ПРЕДМЕТА ИЗ ФИЛМА „ТОМА“!

ДАНИМА НАЈАВЉИВАО ХАОС: Познати јутјубер из Новог Сада на друштвене мреже качио чудне објаве

ДАНИМА НАЈАВЉИВАО ХАОС: Познати јутјубер из Новог Сада на друштвене мреже качио чудне објаве

КО СУ ОЧЕВИ ВОЂА ЗЕМУНСКОГ КЛАНА: Имали су трагичне судбине, један се убио, други проклео сина да му на гроб никад не дође

КО СУ ОЧЕВИ ВОЂА ЗЕМУНСКОГ КЛАНА: Имали су трагичне судбине, један се убио, други проклео сина да му на гроб никад не дође

- То је једна дивна фамилија и све је деловало идилично до 7. децембра када му се убио отац. Сви смо били у шоку. Никоме није било јасно зашто је то урадио. Дуго је радио као директор у једној банци и када је дошло до реструктурирања почела су отпуштања. Његова једна колегиница нашла се на листи технолошких вишкова и он није дозволио да добије отказ већ се пријавио да он оде на биро јер му је остало мање година до пензије. Ето какав је то човек био и онда се убио. Сви смо били у шоку, а онда нам се Даниелова мајка отворила и почела да прича – присећа се саговорница одмахујући главом у неверици.

Рекла нам је да их Даниел већ месецима игнорише, да им се час јави на телефон, час не а и када то учини буде непријатан, свадљив и одбијао је сваку помоћ коју су му родитељи покушавали пружити.

- Ми смо сви живели у убеђењу да је то једна срећна и складна породица. Имали су само њега и када је отишао на студије у Нови Сад скрпили су нешто новца и купили му стан. Све је деловало идилично, а сада чујемо да вероватно није ни завршио факултет. Онда се помињу неки дугови неким зеленашима и повремени проблеми са алкохолом и са лакшим дрогама. Колико знам, није никада био зависник, али као што сте могли да видите и сами на његовим каналима на друштвеним мрежама, алкохол му очигледно није био стран. Сви у породици мислимо да се његов отац није могао помирити са таквим пропустом у васпитању те да је себе кривио за Даниелово понашање... - прича рођака породице Ђукић.

Она каже да се Даниелова мајка једва опоравила од шока, те да се одлучила окренути сину јединцу који јој је једини остао, али он није хтео да сарађује.

- Био јој је чудан у последње време и онда јој је, како сам чула, преко телефона рекао да ће се убити. Није деловало да то заиста и мисли али, знате и сами, мајка као мајка. Одмах је посумњала на најгоре и испоставило се да је то тачно. Рекла је да се плаши да не буде она та која ће га однети у смрт, те је скупила храбрости и са сестром отишла у Нови Сад. Тамо је затекла сина забарикадираног у стану и када је видела да је ђаво однео шалу, позвала је полицију. Страшно је то што се десило. Он је релативно млад и надам се да ће успети да се избори са тим демонима који су га спопали. Да ли је у питању нека депресија или шта друго, то ће лекари да утврде али је сигурно да му је потребна стручна помоћ и сви се надамо да ће се коначно извући и помирити се са мајком која је потпуно скрхана и не зна шта ће са собом. Прво је изгубила мужа, а сада губи и дете. Ужас – каже саговорница.

Jutjuber
Јутјубер / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/DNEVNJAK/Twitter/@ScepanCar

Додаје и да је чула неке приче о зеленашима и дуговима али да није сигурна јер Даниелови родитељи о томе нису никада причали.

- Искрена да будем, не би ме чудило. Ко зна шта је он радио, а његови родитељи су све то крили и одавали слику идиличне породице, док Даниелов отац више није могао да издржи. Можда би било боље да су о свему причали па би можда и од неког добили помоћ, барем психолошку, па да некако реше проблем. Овако, уништена је једна добра породица и надам се да ће се Даниел опоравити и помирити се са мајком - додала је она.

Даниелу наводно ово није први пут да направи опсадно стање око себе. Пре пар година десио се сличан инцидент, а комшије сведоче да је знао изаћи на терасу и бити гласан, довикујући свашта.

- Викао је неколико пута са те терасе, али никад као сада и стварно је било потресно. Жао ми је и што су људи изгубили сваку врсту емпатије па су му довикивали да скочи доле. То је стварно ужас. Шта год да је урадио и некима тај дан пореметио славље, очигледно је да је момак у проблему. Сад причају свашта, помињу и дрогу, али то не могу да тврдим - рекао је један комшија.

Полиција је потврдила да је позив за интервенцију стигао око 9 часова од стране Даниелове мајке, те да је након успешно обављене акције он збринут на неуропсихијатрији Клиничког центра Војводине.

Ђукић се родио у Апатину, а пре него што је дошао у Нови Сад, средњу школу завршио је у Сомбору. Како је у једном интервјуу рекао, управо га је отац научио да заволи спорт. Последњих дана на друштвеним мрежама је "качио" чудне објаве из којих се могло закључити да нешто није у реду.

Подсетимо, преговарачки тим је током целог дана разговарао са Даниелом. Оно што је полицији била велика препрека била су блиндирана врата, а ватрогасци нису могли да рашире душек за скакање због стајалишта аутобуске станице, док је тераса од стана застакљена. Тако је пат позиција потрајала до 19 часова када су интервентне јединице уз помоћ стручњака контролисаним експлозивом развалиле врата. Даниел није пружао отпор и хитна помоћ га је убрзо превезла у КЦВ.