Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КУРШУМЛИЈА ЗАВИЈЕНА У ЦРНО ПОСЛЕ ТРАГЕДИЈЕ: Јелицу је један слободан дан коштао живота! ТУГА ЗА НАСТРАДАЛИМА!

01.05.2019. 18:28
Пише:
Србија Данас/Новости
Kuršumlija
Куршумлија / Извор: Фото: Facebook/PrintScreen/Top новости

Житељи Куршумлије још су у шоку због стравичне саобраћајне несреће која се у уторак ујутру догодила на путу Приштина - Ниш, код села Барлова у којој је погинуло пет особа.

У четвртак, када ће бити сахрањене три жртве овог удеса, у Куршумлији је проглашен дан жалости а суграђани, пријатељи и породице оплакују Ирену Весовић (43) и Добрилу Радовановић (50), обе медицинске сестре, као и Јелицу Радовић (64) која је радила у Пореској управи у Прокупљу.

- Осим што је најтеже и најстрашније породицама погинулих путница, ово је страшна трагедија и за читаву средину тако да сви саучествујемо у болу породица - истиче Радољуб Видић председник куршумлијске општине додајући да је једина позитивна околност у читавој несрећи што због празника односно Васкрса деца нису нису ишла у школу тако да су у аутобусу изостали школарци кои су путовали том линијом.

ДАН ЖАЛОСТИ У КУРШУМЛИЈИ 2. МАЈА, због пет жртава стравичне саобраћајне несреће!

ДАН ЖАЛОСТИ У КУРШУМЛИЈИ 2. МАЈА, због пет жртава стравичне саобраћајне несреће!

ОНЕ СУ СТРАДАЛЕ У СТРАВИЧНОЈ НЕСРЕЋИ КОД ПРОКУПЉА: Две медицинске сестре страдале у пламену: Туга за Иреном и Добрилом

ОНЕ СУ СТРАДАЛЕ У СТРАВИЧНОЈ НЕСРЕЋИ КОД ПРОКУПЉА: Две медицинске сестре страдале у пламену: Туга за Иреном и Добрилом

"ЉУДИ СУ БИЛИ ЖИВЕ БУКТИЊЕ ПРИКЉЕШТЕНЕ ИЗМЕЂУ МЕТАЛА И СТАКЛА": Нови детаљи стравичне несреће код Прокупља

"ЉУДИ СУ БИЛИ ЖИВЕ БУКТИЊЕ ПРИКЉЕШТЕНЕ ИЗМЕЂУ МЕТАЛА И СТАКЛА": Нови детаљи стравичне несреће код Прокупља

А три жене којима није било спаса кренуле су прекјуче ујутру на псоао. Ирена у прокупачку болницу где је радила на одељењу неурологије, док је Добрила била запослена као медицинска сестра у прокупачком Здравственом центру.

- Јелица је радила на шалтеру Пореске управе и требало јој је само још годину дана до пензије. Штета што због једног радог дана није могла да споји празнике и то је ето коштало жвота - рекао је кратко њен супруг Милан новинарима по повратку из капеле у прокупачкој болници где су тела пострадалих однета на идентификацију. 

Несрећна жена, коју рођаци и пријатељи знају као скромну али пријатну и дружељубиву , оставила је за собом двоје одрасле деце, сина и кћерку која је због посла отишла у иностранство где је и затекла вест о несрећи.

- И Добрила која је родом из прокупачког села Меровца била је јако дружељубива особа. Удала се овде у Куршумлији и после неколико приватних смештаја које су променили, она и њен супруг скрасили су се у једној од куршумлијских зграда где су били јако омиљени комшије – причају пријатељи брачног пара који није имао деце али који су се надали потомству и бољем животу у новом стану.

И Ирена Веосвић је била родом из Прокупља али удата у Куршумлији где су у једном од куршумлијских насеља у огромној породичној кући уживали са двоје малишана од три и пет година. 

Почео да вози аутобус после обуке од месец дана?! Фрапантни детаљи тешке САОБРАЋАЈНЕ НЕСРЕЋЕ код Прокупља (ФОТО/ВИДЕО)

Почео да вози аутобус после обуке од месец дана?! Фрапантни детаљи тешке САОБРАЋАЈНЕ НЕСРЕЋЕ код Прокупља (ФОТО/ВИДЕО)

ПЕТА ЖРТВА НЕСРЕЋЕ КОД ПРОКУПЉА: Медицинска сестра преминула на операционом столу, ДВЕ ЖЕНЕ ИЗГОРЕЛЕ СКРОЗ!

ПЕТА ЖРТВА НЕСРЕЋЕ КОД ПРОКУПЉА: Медицинска сестра преминула на операционом столу, ДВЕ ЖЕНЕ ИЗГОРЕЛЕ СКРОЗ!

Зато су данас сви који су изјављивали саучешће њеном супругу Александру остајали неми и са сузама. У дневној соби где је изложен сандук са њеним телом, уплакана родбина и пријатељи дају подршку супругу запосленом у овдашњем Дому здравља одк су малишане склонили код родбине.Ипак, на зиду дневне собе цртећи малишана послевећи мајци са насликаним срцима и речима љубави.

- Ирена је била дивна жена и мајка. Иако првих неколико година брака нису имали деце, остварили су се као родитељи што их је обоје усрећило. И баш када су требали и могли да живе у радости и срећи породичног живота, једна несрећа променила је све - прича једна од рођака Весовића одмахујући главом у неверици због трагедије која је јуче ујутру шокирала целу Куршумлију. Иако истрага због чега је дошло до директоног удеса аутобуса Ниш експреса који је саобраћао из Куршумлије рема НИшу и камиона Тутинских регистрација који се кретао у супротнм правцу, односно због чега је аутобус прешао на другу страну коловоза, прва незванична верзија која се могла чути јесте да је аутобус проклизао због кишице која је падала претходне ноћи, а пут на којем се догодио удес води низбрдо до малог мостића исред којег су се сударила два возила. 

Ватра која је прво захватила камион усмртивши возача Зихрију Кошута (35), оца троје мале деце, пренела се одмах на аутобус у којем су поред возача аутобуса Синише Мијајловића(52) у пожару настрадале Ирена и Јелица док је Добрила преминула на операционом столу у клиничко болничком центру у Нишу.

- Иако смо уз помоћ колега избавили остале пунтике ватра се тако брзо разбуктала тако да несрећним женама није било помоћи - причају радници прокупачке полиције Марко Милинчић (29) и Владимир Савић (36) из Куршумлије који су поменутим аутобусом ишли на посао у Прокупље.

Међутим, одмах за њима на место несреће нашли су се и Саша Вучковић запослен на одељењу криминалистичке технике у прокупачкој станици полиције као и Нинослав Симоновић шеф одсека за странце у Прокупљу. Они су својим аутомобилима ишли на посао и након што су видели судар пришли су колегама у извлачењу путника.

Саша који је носио једног од онесвешћених путника буквално је задобио опекотине по рукама али није марио за то - причају његове колеге и наглашавају да је овај тридесет шестогодишњи полицајац који се истакао храброшћу јуче ујутру, заправо у тренутку несреће по трећи пут постао отац јер му се супруга породила у прокупачкој болници.

Прва фотографија са места несреће: Четворо људи ПОТПУНО ИЗГОРЕЛО у судару аутобуса и камиона код Прокупља!

Прва фотографија са места несреће: Четворо људи ПОТПУНО ИЗГОРЕЛО у судару аутобуса и камиона код Прокупља!

Јелица Радовић и Ирена Весовић биће сахрањене на гробљу у куршумлијском насељу Кастрат. Иренино тело већ је допремљено у породичну кућу у овом насељу док ће се тело Јелице Радовић допремити у капелу куршумлијске цркве свете Тројице у поподневним сатима. Тело Добриле Радовановић још увек се налази у капели прокупачке болнице, а ова медицинска сестра биће сахрањена на гробљу у родном селу Меровац у прокупачкој општини.