Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Лука предосећао СМРТ! Неколико дана пре убиства, Радуловић радио нешто што РАНИЈЕ НИЈЕ! (ФОТО)

19.04.2018. 07:44
Пише:
Србија Данас/Ало
Luka Radulović
Лука Радуловић / Извор: Фото: Facebook/Luka Радуловиц

Упркос борби лекара, није било спаса Радуловићу

Лука Радуловић (37) из Београда, који је широј јавности постао познат када је аутомобилом „бентли” пресекао колону председника Александра Вучића, убијен је јуче ујутру док је у кафићу „Испод моста” у центру Београда обезбеђивао локал и госте! 

Убица је непосредно пре сурове ликвидације дошао на приватну журку као гост, кратко је седео и разговарао са Радуловићем, а после тога хладнокрвно потегао пиштољ и испалио у њега три до четири хица из непосредне близине наочиглед гостију.

Непознати нападач му је пуцао у стомак, а затим аутомобилом побегао у непознатом правцу. Сумња се да је убица имао помагаче и да је ликвидација повезана са продајом наркотика за коју је недавно признао кривицу.

Како се сазнаје, не искључује се могућност да је један од мотива за убиство његова Радуловићева наводна сарадња с полицијом. Према неким информацијама, он је полицији рекао ко тргује дрогом и открио имена крупнијих риба и чланова супарничке екипе која препродаје наркотике да би издејствовао своју слободу. Друга верзија је да је реч о класичној борби за превласт на нарко-тржишту.

Лукина „богата” биографија

Лука Радуловић је ухапшен због дроге 25. октобра 2017, а пре месец дана се нагодио са Тужилаштвом за организовани криминал да за казну од три године затвора призна кривицу за диловање кокаина. Њему је након тога укинут притвор, па је пуштен да чека позив за извршење затворске казне. Његово признање може да се користи у поступку против осталих осумњичених. Лукини пријатељи са којима је био у „бентлију” били су међу ухапшенима због убиства Александра Савковића (27) испред култног клуба „Нана” на Сењаку.

Гости кафића кажу да је после првог пуцња настала паника и да су тек касније сазнали да је Лука убијен. Међу гостима је била старлета Тамара Ђурић, која каже да се руковала са Радуловићем непосредно пре убиства, али да није видела убицу! 

- Била сам окренута леђима, тик уз њега, када се чуо пуцањ! Сви су почели унезверено да беже! Није могло да се види ко је пуцао и шта се дешава. Све нас који смо били тамо полиција је позвали на информативни разговор. Питали су нас да ли смо нешто видели. Међутим, толико је било мрачно у клубу да се буквално ништа није видело! Чули смо само пуцањ и кад смо се окренули, никога није било. Нисам знала одмах да је то Лука. Тек кад сам села у аутомобил и кренула кући, другарица ми је рекла да је то Лука - изјавила је Тамара Ђурић.

Комшија који живи недалеко од кафића у којем се догодио крвави пир каже да се чуло весеље.

- До мог стана је допирало гласно певање младића и девојака, а затим сам чуо три до четири везана пуцња, а онда је уследило вриштање - кратко је испричао комшија.

Како се сазнаје, убијени Радуловић и убица су седели заједно непосредно пре пуцњаве, што указује на могућност да је убиство још раније било испланирано. 

Био је џудиста, волео је спорт... Само неколико сати пред СМРТ Радуловић је на Фејсбук поставио ОВО (ФОТО)

- Лука је радио у кафићу као обезбеђење на организованој приватној журки. Убица је накнадно дошао у локал и пришао Луки док је седео за шанком. Седели су заједно 15 до 20 минута, а након тога је настао хаос. Буквално је убијен усред највећег провода у кафићу. Неки наводе да је убица после краће свађе са Луком извукао пиштољ и испалио више хитаца у њега - каже извор близак истрази.

Хитна помоћ је дошла на лице места и превезла рањеног Луку у Ургентни центар у Београду, али му, упркос борби лекара, није било спаса.

Предосетио смрт?

Радуловић је у протекле две недеље на свој Фејсбук профилу постављао фотографије из провода са њему драгим људима и емотивне коментаре, због чега његови пријатељи мисле да је предосетио своју смрт! Неколико тренутака пре него што је убијен, Радуловић је на Фејсбуку поставио фотографију са пријатељем и са девојком.

Luka Radulović
Лука Радуловић / Извор: Фото: Facebook/Luka Радуловиц

- Последње две недеље је био нарочито емотиван, доста времена је проводио са братом близанцем и породицом. Изгледало је као да се опрашта и као да је нешто предосетио. Са сваким кога би срео одмах би се фотографисао и постављао те фотографије на друштвене мреже, што раније није радио толико често. Неколико сати пре смрти је поставио фотографију са братом и написао: „Мој анђео, моје све на свету.“ Поставио је и фотографију с пријатељем баш из тог кафића, као и фотографију на којој се љуби са девојком - испричао је један од Лукиних пријатеља, који је желео да остане анониман.

Luka Radulović
Лука Радуловић / Извор: Фото: Facebook/Luka Радуловиц

Лука Радуловић је радио као обезбеђење у многим престоничким клубовима. Јавности је постао познат после случаја „Бентли”, када је аутомобилом пресекао колону возила председника Србије Александра Вучића. У аутомобилу са њим били су Стеван Дукић (22) и Милош Танчев (22). Њих тројица су ухапшени и задржани у притвору, али су после саслушања сведока пуштени да се бране са слободе.

Полиција је преузела снимке са околних камера како би идентификовала нападача.