Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЖРТВЕ УРОША БЛАЖИЋА И ДАЉЕ НЕМАЈУ МИРА! Мајка масовног убице повукла потез који је шокирао јавност

07.12.2023. 19:41
Пише:
Србија Данас/Блиц
Uroš Blažić
Урош Блажић / Извор: Фото: Србија Данас/МУП

Рођаци убијених кажу да је пријављивање полицији практично почело одмах након трагедије и њиховог првог појављивања на телевизији.

Након бруталних убистава у Дубони и Малом Орашју, мајка масовног убице, Уроша Блажића, узнемирава, вређа и пријављује полицији породице и рођаке жртава тврдећи да је прате, прогоне и уништавају јој имовину. Рођаци убијених младића и девојке кажу да су уз сву бол и муку кроз коју пролазе, више од пола године принуђени да по свакој пријави одлазе у полицију, дају изјаве и доказују своју невиност.

"ПОБИО САМ 20 ЉУДИ, ЈЕР СУ МИ МАЛТРЕТИРАЛИ ОЦА" Језива исповест таксисте којег је Блажић зауставио кобне ноћи: Сведочио КАКО ГА ЈЕ ОТЕОUroÅ¡ Blažić

"ПОБИО САМ 20 ЉУДИ, ЈЕР СУ МИ МАЛТРЕТИРАЛИ ОЦА" Језива исповест таксисте којег је Блажић зауставио кобне ноћи: Сведочио КАКО ГА ЈЕ ОТЕО

НАЈНОВИЈИ ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: Ево шта је Урош Блажић имао код себе када је кренуо у крвави пирUroÅ¡ Blažić

НАЈНОВИЈИ ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: Ево шта је Урош Блажић имао код себе када је кренуо у крвави пир

"МИЛАНА САМ ПРЕПОЗНАО ПО ПАТИКАМА, МОЛИО САМ БОГА ДА НИЈЕ И КРИСТИНА..." Мучна исповест родитеља брата и сестре које је усмртио Урош БлажићMasakr u Mladenovcu

"МИЛАНА САМ ПРЕПОЗНАО ПО ПАТИКАМА, МОЛИО САМ БОГА ДА НИЈЕ И КРИСТИНА..." Мучна исповест родитеља брата и сестре које је усмртио Урош Блажић

И док су ране у Дубони још увек свеже, дубоке и болне, родитељи, рођаци и пријатељи убијених, готово свакодневно поново доживљавају трауме. Наиме, иако је масовни убица у затвору, од стране његове мајке доживљавају различита вређања и малтретирања, а како кажу она је поднела и велики број пријава против породица жртава.

"Никада нисам разговарао са њом"

Младић, који је изгубио два брата у овом стравичном догађају рекао је за "Блиц ТВ" да малтретирање од стране породице убице не јењава, чиме се додатно повећава патња већ ожалошћене породице.

- Пријавила ме је како сам јој запалио кућу. Посушио двориште, тровао воду у бунару, пар пута сам давао изјаве у полицији, чак сам ишао у 29. новембра на полиграф, доказао сам да немам никакве везе са тим, само пријављује без икаквих разлога - каже он.

Са њим се сложио и његов пријатељ, иначе рођак убијеног, који се такође нашао на мети мајке убице.

Uroš Blažić
Урош Блажић / Извор: Фото: Србија Данас/МУП

- Ја са њом нисам разменио никад уживо реч, ни једну. Мене је пријавила да сам јој спалио неку викендицу коју они имају тамо према Шепшину, да сам посекао воће, да сам отровао пса, не знам више ни ја сам, значи, ево, имам комплетне извештаје из полиције. Када сам отишао тамо да дам изјаву, биле су наведене три, четири ствари - наводи пријатељ.

"Константно ме вређа и напада"

Они кажу да је пријављивање полицији практично почело одмах након трагедије и њиховог првог појављивања на телевизији, где су говорили као рођаци убијеног. Сваки пут су позивани у станицу, а било је и понижавајућих ситуација да их полиција због изјава приводи с посла. Због јавног иступања у медијима, мајка масовног убице га је неколико пута и лично нападала и вређала.

- Имам њиву преко пута њиховог дворишта, буквално нас улица дели. Полиција их ту чува. Константно ме вређа, па прекине са вређањем, па ухвати телефон и почне да ме снима. Ниједном, значи једну реч нисам рекао. Полиција је хтела да јој пише прекршајну пријаву, ја сам рекао нема потребе, значи не желим никакав контакт са том женом, она мене ту вређа, али ја њу не чујем - рекао је он.

Masakr u Mladenovcu
Масакр у Младеновцу / Извор: Фото: Србија Данас

"Пријавила је чак и родитеље убијене деце"

Слично су прошли и родитељи убијених, који су након одласка у тужилаштво у Смедереву, морали и у полицију, јер су, добили пријаву да прате и прогањају мајку убице.

- Да идемо до тог апсурда, да је чак пријавила и родитеље страдале деце, како су нарушавали њену безбедност. Тиме што су прелазили улицу са потпуно друге стране улице. Нису је ни видели. Она је отишла право у полицију и пријавила и једног и другог - додаје младић.

Они кажу да никада у животу нису имали проблем са законом, нити да је полиција долазила у њихову кућу, али да сада редовно иду на испитивање, што им после мајске трагедије представља додатно понижење.

- Ја сваког дана одем код мог брата на гроб, упалим му свећу и након тога треба да одем у полицију да дајем изјаву зато што се мајка убице осећа несигурно. Па мислим, стварно, то је једно безумље до крајњих граница.

Да би зауставили, како кажу, даљу тортуру и малтретирање, они су одлучили да поднесу тужбу против мајке масовног убице. А због лажних пријава, што је кривично дело, правници тврде да и тужилаштво има основа покрене поступак - закључује младић.