Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"МИЛЕ КАПЕТАН ЈЕ ЖИВ И ЗДРАВ" Беливуков Месар ШОКИРАО СУД изјавом - ништа не разумем, то је научна фантастика!

08.11.2022. 14:57
Пише:
Србија Данас
Marko Mesar šokirao izjavom na saslušanju pred crnogorskim sudom
Марко Месар шокирао изјавом на саслушању пред црногорским судом / Извор: Фото: Printscreen/TV ПИНК

На данас одржаном рочишту у Вишем суду у Подгорици, на којем се разматрала оптужница против окривљених за убиство Мила Радуловића званог Капетан, из Београда се видео-линком обратио оптужени Вељко Беливук звани Веља Невоља и Марко Миљковић.

Изјашнавајући се на наводе оптужнице, оптужени Миљковић који се суду обратио путем-видео линка, тврди да Миле Радуловић није убијен, "већ да је жив и здрав", преносе Вијести.

ОГЛАСИЛЕ СЕ ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ ПОВОДОМ НЕСРЕЋЕ У НИШУ! Тинејџер направио ДВЕ ГРЕШКЕ које су га могле коштати живота

ОГЛАСИЛЕ СЕ ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ ПОВОДОМ НЕСРЕЋЕ У НИШУ! Тинејџер направио ДВЕ ГРЕШКЕ које су га могле коштати живота

ДВОЈЕ ДЕЦЕ ОСТАЛО БЕЗ МАЈКЕ: Ово је Јулија која је настрадала код Предејана - усмртио је возач аутомобила, па побегао са лица места

ДВОЈЕ ДЕЦЕ ОСТАЛО БЕЗ МАЈКЕ: Ово је Јулија која је настрадала код Предејана - усмртио је возач аутомобила, па побегао са лица места

ХОРОР У ИРИГУ: Колима ударио девојчицу (10) на пешачком прелазу

ХОРОР У ИРИГУ: Колима ударио девојчицу (10) на пешачком прелазу

- У потпуности оспоравам оптужницу, неразумљива је и непотпуна. Ја сам детаљно читао оптужницу и не видим како су Кашћелан, Звицер и Божовић организовали криминалну групу. Никакав доказ не могу на нађем, ја без доказа ништа не верујем. Тужилаштво покушава да представи оперативна сазнања прикупљена путем међународне правне помоћи.

- Кад се то упореди са законом, за овај поступак није испуњен ни један законски услов. Пружање криптолошких услуга није кривично дело и није прописано вашим законом. Из свега се види да је Француска доставила податке о масовном прислушкивању што је противзаконито. Сматра се да SKY користе криминалци јер је скуп, SKY користе и адвокати, тужиоци, новинари, судије, љубавници - изјавио је Миљковић, затим наставио.

- Мене Вељко није ни обавестио да има у плану да ствара криминалну организацију, ми смо најбољи другови. Нема ни један доказ да смо се ми видели са Милетом, а камоли да смо га држали десет дана. СДТ у Црној Гори тврди да смо тада били ту, а органи Србије да смо тамо били у том периоду. То је научна фантастика, како у исто време на два места. У овој оптужници видим гомилу правних појмова у мешавини са холивудским филмовима - казао је Миљковић.

Додао је да нема обдукцијског налаза да је Миле Радуловић мртав.

- Ако је заиста мртав, а смрт ненасилна, бити мртав није кривично дело. Смрт се утврђује само обдукционим налазом. Ми то немамо. Овакво поступање није виђено нигде, али јесте нажалост у Црној Гори. Миле Радуловић је жив и здрав - казао је Миљковић.

Marko Miljković Mesar
Марко Миљковић Месар / Извор: Фото: Е-стоцк/Милош Рафаиловић

Оптужницом су обухваћени држављани Србије Вељко Беливук, Марко Миљковић, Небојша Јанковића и Ратко Живковић. На оптужници су и Радоје Звицер, Радоје Живковић, Милан Вујотић, Драган Кнежевић, Душко Рогановић и Владимир Вучковић.

Сви адвокати одбране сагласни су у оцени да не могу да се изјасне о овој оптужници јер специјално тужилаштво нема наредбу на основу које се може видети ко је набавио SKY комуникацију, како и ко је и како наредио да се одређена лица прислушкују.

Према наводима оптужнице, окривљени Ратко Живковић је ступио у контакт са Радуловићем тражећи од њега да се виде па га позвао да дође у његову кућу која се налази у Спужу у Стањевића Рупи тврдећи да се ради о безбедном и сигурном месту.

- Радуловић је у том објекту држан до 21. децембра 2020. године, а за које вријеме су му Беливук, Миљковић, Божовић, Кашћелан, Звицер, Вујотић, Живковић, Кнежевић, Радоњић, Вучковић, Ђуровић и Рогановић претили и обмањивали га како би изнудили новац и информације ко су припадници супротстављене криминалне организације, где им се налазе "штекови" са оружјем и дрога са којом тргују. Преко његовог криптованог телефона и апликације Скај у његово име слали су преко апликације Скај поруке и намамљивали припаднике супротстављеног - шкаљарског клана да долазе на одређене локације гдје би их потом ликвидирали - наводи се у оптужници.

Додаје се да су Радоњић и Ђуровић 21. децембра 2020. године у кући коју је обезбедио Рогановић убили Радуловића тако што су му "везали руке, а потом му на главу ставили најлонску кесу везавши је електричним продужним каблом око врата".

Тело Радуловића је превезено до напуштеног војног објекта - укопа на врху Бабина глава код Цетиња где је запаљен на гомили направљеној од 23 старе аутомобилске гуме и 50 килограма роштиљског ћумура.