Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МЕСАРСКА ЛИСТА УБИСТАВА СВЕ ЈЕ ДУЖА - ТРЕНУТНО ИХ ЈЕ СЕДАМ! Биће проширена истрага против Веље Невоље и екипе

27.09.2021. 19:54
Пише:
Србија Данас/Блиц
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Профимедиа

Подсећања ради, Михајловић је нестао у априлу 2019., а Митић који је био пријатељ убијеног Лазара Вукићевића, у августу прошле године

За убиства Горана Михајловића (22) и Николе Митића (33), чији је нестанак пријављен, како се незванично сазнаје, до краја ове недеље биће проширена истрага против Вељка Беливука, познатијег као Веља Невоља, и његове криминалне групе. Тужилаштво за организовани криминал у сарадњи са припадницима МУП Србије и БИА, наводно, прикупило је доказе за основану сумњу да су двојицу младића, намамили и убили припадници Беливуковог клана.

ЛЕКАРИ СУ УЧИНИЛИ СВЕ ШТО ЈЕ У ЊИХОВОЈ МОЋИ: Познато у каквом је стању рањени брачни пар из околине Лебана

ЛЕКАРИ СУ УЧИНИЛИ СВЕ ШТО ЈЕ У ЊИХОВОЈ МОЋИ: Познато у каквом је стању рањени брачни пар из околине Лебана

ДИВЉАШТВО И СРАМОТА - ДЕВОЈЧИЦЕ СЕ БИЈУ, ЧУПАЈУ ЗА КОСУ, УДАРАЈУ: Срамотне сцене испред школе у Смедеревској Паланци (ФОТО)

ДИВЉАШТВО И СРАМОТА - ДЕВОЈЧИЦЕ СЕ БИЈУ, ЧУПАЈУ ЗА КОСУ, УДАРАЈУ: Срамотне сцене испред школе у Смедеревској Паланци (ФОТО)

НАЛОЖЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ АУТОБУСА: Возач који је улето у игралиште у Земуну излази из притвора уколико се докаже једна ствар

НАЛОЖЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ АУТОБУСА: Возач који је улето у игралиште у Земуну излази из притвора уколико се докаже једна ствар

- Током истраге дошли смо до информација да су и један и други младић намаљени, отети и убијени. У случају Михајловић камере су забележиле сва Горанова кретања, али и групе Вељка Беливука. Нађени су аутомобили који су коришћени у злочину, али и ДНК-а који их повезују за злочин. Вештаче се телефони из групе Вељка Беливука који могу бити од користи приликом доказивања злочина - објашњава извор близак целом случају.

Подсећања ради, Михајловић је нестао у априлу 2019., а Митић који је био пријатељ убијеног Лазара Вукићевића, у августу прошле године. Он је 10. августа прошле године кренуо од куће у град како би се нашао са сестром, али му се изгубио сваки траг. У моменту нестанка, како је пријављено, Митић је на себи имао тамну мајицу кратких рукава, тегет шортс и беле патике.

- Отмица Митића пала је готово у запећак због нестанка Горана Величковића Гоксија које се догодило у само неколико дана размака. Величковић је нестао 3. августа, само недељу дана раније. Истрага против Беливука, Миљковића и још неколико њихових најближих сарадника биће проширена и за убиство Горана Михајловића из Ресника који је нестао 1. априла 2019. године. Михајловића је, како се тада претпостављало, у смртоносну замку увукао Филип Г. из Берана. Његов аутомобил “порше”, полиција је нашла 12. априла у Новом Београду на паркингу зграде у којој је становао Дарко Елез, али и сестра Филипа Г. У возилу су нађени пиштољ, пасош и лична карта на име Горана Михајловића. Полиција је са околних зграда у Реснику и Новом Београду, узела снимке надзорних камера који су помогли да се реконструише кретање Михајловића кобног дана - објашњава извор.

Nikola Mitić
Никола Митић / Извор: Фото: Несталисрбија

ПЕТ УБИСТАВА

Група Вељка Беливука оптужена је за ликвидације Александра Глигоријевића Пукија, Горана Величковића Гоксија, Лазара Вукићевића, Здравка Радојевића и Милана Љепоје. На овај списак биће додата и убиства Митића и Михајловића. Тужилаштво за организовани криминал, МУП Србије и БИА настављају да прикупљају доказе за још неке ликвидације за које се претпоставља да су их починили припадници ове групе.

Истрага против злочина за које се сумња да их је починила ова криминална група се наставља. ТОК, МУП Србије и БИА настављају да прикупљају доказе за још неке ликвидације, осим ових седам. Поред сумњи да су убили Митића и Михајловића, ова криминална група је оптужена и за смакнућа Александра Глигоријевића Пукија, Горана Величковића Гоксија, Лазара Вукићевића, Здравка Радојевића и Милана Љепоје.

Оптужница против клана Вељка Беливука чека потврду. Међутим, она не може бити допуњена новим убиствама која се стављају на терет клану.

Goran Veličković Goksi
Горан Величковић Гокси / Извор: Фото: Нестали Србија

- Сва нова убиства за које буду прикупљени докази биће у другој оптижници. Можда у неком тренутку дође до обједињавања поступка. Сада је у интересу свих надлежних да се открију сви злочини и нађу необориви докази за Вељу Невољу и његов клан - додаје извор.

УБИСТВА У АТИНИ

Тужилац за организовани криминал Младен Ненадић састао се у пре две недеље са представницима грчке полиције који раде на расветљавању убистава вође шкаљарског клана Игора Дедовића (43) и његовог блиског сарадника Стевана Стаматовића (43), како би разменили доказе и сазнања о злочину из јануара 2020. године.

Због свега прикупљеног у току је предистражни поступак за ова два убиства која се стављају на терет управо клану Вељка Беливука. Занимљиво је и то да је у тренутку ликвидација Веља Невоља био у Атини.

Igor Dedović
Игор Дедовић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/RUDAR7

- Очекујемо покретање нове истраге јер смо дошли до нових доказа који управо терете Вељка Беливука и његову групу за убиство вође шкаљарског клана Игора Дедовића и његовог најближег сарадника Стевана Стаматовића. У тренутку злочина у Атини је тог јануара 2020. године управо био Веља Невоља. За Беливуков боравак у Грчкој сазнало се тек недавно, када је против њега и његове групе покренута опсежна истрага, која је резултирала хапшењем 4. фебруара. ове године - објашњава извор близак истрази.

Иначе, уколико се докаже веза клана Вељка Беливука са двоструким убиством у Атини овој групи на терет ће се ставити укупно седам злочина.

- Сумња се да су Дедовић и Стаматовић убијени по налогу Радоја Звицера. Нађена је комуникација на "скају" из које се види да је Миљковић бесан, јер сматра да “све раде” он и Беливук, а да већи део колача узима Звицер. Миљковић је у неколико наврата говорио Вељку да их Звицер “мало плаћа” - додаје извор близак случају.

Према неким информацијама, Беливук и Миљковић су након два убиства у Атини добили налог да организују нову ликвидацију неколико месеци касније, и то на Крфу. Тада су убијени Баранин Алан Кожар и Дамир Хаџић из Ужица. Они су исто важили за безбедносно интересантне особе, блиске "шкаљарцима" и Филипу Кораћу.

- Преко апликације "скај" Миљковић поново у неколико наврата говори Беливуку против Звицера. Жали се да им додељује најпрљавије послове, а да им даје далеко мање пара него што заслужују. С друге стране Беливук и Миљковић су говорили својима да Звицера не би ни било да није њих, да су им они "највернији и најбољи војници" и да за све злочине увек морају да организују "своје људе", јер су "Црногорци неспособни".

- У једној поруци, коју шаље Вељко Беливук из Црне Горе, сарадницима у Ритопеку, каже: "Ево, деремо ове глупе Црногорце".

Подсећања ради, Дедовић и Стаматовић убијени су у недељу, 19. јануара 2020. године око 18.30 сати по подне у ресторану “Воскопула”.