Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МИЛЕ КАПЕТАН "СЕДЕО НА ДВЕ СТОЛИЦЕ": Његова отмица и даље мистерија, Веља и екипа га киднаповали у Црној Гори

02.12.2021. 08:44
Пише:
Србија Данас/Блиц
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Google Maps printscreen/Profimedia

Радуловић је, наводно, пар дана био заробљен док су кавчани са његовог криптованог броја навлачили шкаљарце.

Вељко Беливук, звани Веља Невоља, Марко Миљковић и Небојша Јанковића саслушани су јуче у Тужилаштву за организовани криминал пред специјалним државним тужиоцем Црне Горе Миливојем Катнићем и специјалним тужиоцем Сашом Чађеновићем због убистава Дамира Хоџића, Адиса Спахића и киднаповања Мила Радуловића званог Капетан у Црној Гори.

Беливук и Миљковић негирали су сва дела, међутим, докази који црногорска полиција поседује, међу којима су фотографије и поруке забележене у криптованим телефонима осумњичених, указују на то да злогласни београдски криминалци имају везе са убиствима Хоџића и Спахића и киднаповањем, а највероватније и убиством, Милета Капетана.

БЕЛИВУК ИЗЛАЗИ ИЗ ЗАТВОРА, ДЕО БЕОГРАДА ПОД БЛОКАДОМ! Јаке полицијске снаге - њих тројица данас на испитивању

БЕЛИВУК ИЗЛАЗИ ИЗ ЗАТВОРА, ДЕО БЕОГРАДА ПОД БЛОКАДОМ! Јаке полицијске снаге - њих тројица данас на испитивању

ПРВА ПРЕСУДА ЗА УБИСТВО АДВОКАТА У СРБИЈИ! Након претњи Слободана Шарановића, Зрелец изрешетан у колима

ПРВА ПРЕСУДА ЗА УБИСТВО АДВОКАТА У СРБИЈИ! Након претњи Слободана Шарановића, Зрелец изрешетан у колима

"ДА ЛИ ТРЕБА СВЕ ДА НАС ПОБИЈУ?!" Елез решио да проговори, стигла БУРНА реакција

"ДА ЛИ ТРЕБА СВЕ ДА НАС ПОБИЈУ?!" Елез решио да проговори, стигла БУРНА реакција

Наиме, док су судбине убијених Барана познате, јер постоје фотографије које сведоче да су ликвидирани, мада њихова тела још нису пронађена, шта се десило са киднапованим Радуловићем и даље није потврђено. Он се води и као нестало лице, мада се, према наводима црногорске полиције, сматра да је и он лишен живота и то на основу порука које су Беливук и Миљковић размењивали са осталим припадницима своје криминалне групе. Осим тога, истражитељи из Црне Горе навели су да су обезбедили и друге материјалне доказе и да тачно знају да је Радуловић превезен од Спужа, где су га држали киднапованог, до Котора, а тврде и да имају податке о томе ко га је возио, али и на који начин и како убио.

Средином новембра ове године, црногорски лист Дан је пренео да су у околини Ловћена пронађени делови тела за које се сумња да припадају Радуловићу.

Радуловић, за кога се сумња да је и сам био жртва злогласног двојца Беливук-Миљковић и њихових помоћника, пре него што је, наводно, ликвидиран послужио им је као мамац, захваљујући којем су преварени, па убијени неки "шкаљарци".

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

Ко је Миле Капетан?

Наиме, Миле Капетан био је припадник "шкаљарског клана", али је, како се сумња "седео на две столице" и радио је и за њима супротстављани "кавачки клан". Постоје и неке тврдње да је овај "шкаљарац" близак рођак првог човека "кавчана" Радоја Звицера. О овом Баранину се овим овога не зна готово ништа. Према неким наводима, завршио је војну школу и зато му је надимак био Капетан, а у родном граду је био познат по криминалној делатности, пословима са дрогом и везама са неким од важних људи црногорског подземља.

Оно због чега је Радуловић постао мета првих људи београдског огранка "кавачког клана" јесу контакти које је имао са "шкаљарцима".

Радуловић је, наводно, пар дана био заробљен док су кавчани са његовог криптованог броја навлачили шкаљарце. Тако су, након што су га киднаповали, Беливук и Миљковић намамили "шкљарце" Лазара Вукићевића, Дамира Хоџића и покушали да учине исто са Александром Шарцем, али је он посумњао да је у питању превара, преко телефона Мила Капетана, а онда су их, како се сумња, и убили.

grobari
гробари / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен/дух.гробарства

- Замисли ти, он Милету који му је шеф, он пише да каже нешто што само они знају, замисли идиота, имбецила - била је порука коју је Миљковић послао када су му јавили да је Шарац посумњао у њихов позив и да је зато одбио да дође.

Када су га, према исказу сведока сарадника Бојана Хрватина, који је и сам био припадник клана "Беливук-Миљковић, заробили у штек-кући у близини Спужа у Црној Гори, са његовог телефона са слали поруке Лазару Вукићевићу и намамили су га у кућу у Ритопек, где су га други припадници клана сатима брутално мучили, а на крају убили.

Истог дана, 14. октобра 2020. године, "шкаљарац" Дамир Хоџић и његов шурак Адис Спахић упали су у замку и дошли су у кућу у спушком насељу Стањевића рупа, у којој су их чекали Беливук, Миљковић и Небојша Јанковић.

Спахића и Хоџића су, како се сумња, одмах убили хицима из пиштоља, а Радуловића су ликвидирали након што су га искористили за добијање информација о "шкаљарцима" и намамљивање припадника тог клана које су ликвидирали, иако су му, наводно, у први мах обећали да га неће убити и да ће му обезбедити, након што каже све што зна о супарничком клану, да оде у Шпанији и тамо настави живот.

Да су убили и њега говоре поруке које су међусобно размењивали са члановима клана који су у том тренутку у Београду мучили и убили Лазара Вукићевића.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Printscreen/TV Пинк

- Је ли, брате, ништа ми драже нема него што смо Лазу одрали, значи брате ја не могу да ти опишем. Види, одрали смо Лазу, одрали смо Касапа, одрали смо Зеца и ево га Капетан, и њега ћемо да одеремо за који дан. Значи, буразеру, четворка данас, убили смо их, и то све кључни - порука је коју 14. октобра у 22.17 осталим члановима клана шаље Миљковић.