Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МИСТЕРИОЗНА ПОРУКА ЗА ВЕЉУ НЕВОЉУ ОД ЖЕНСКЕ ОСОБЕ! Потписана овом шифром, а детаљи леде крв у жилама

29.05.2022. 17:11
Пише:
Србија Данас/Курир
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Профимедиа/СД илустрација

На једном престоничком радију који у програму има емисију са честиткама и поздравима пре извесног времена прочитана је порука за "другове Мишу, Буду, Фанђу, Филу, Вељка и Лакија", потписана шифром "Пријатељица", а извор открива да је управо ова порука била намењена припадницима клана Вељка Беливука и Марка Миљковића, који се више од годину дана налазе у затвору.

Мистериозна порука послата је уз песму Ванесе Шокчић "Четири стране света", која је, иако велики хит раних двехиљадитих, поново оживела у серији "Јужни ветар", у којој се певачица чак и појавила и филмским криминалцима отпевала ову нумеру.

КВОТЕ КАЖУ – ТРАМП СЕ ВРАЋА? Бивши председник главни фаворит да сруши рекорд стар 130 ГОДИНА!

КВОТЕ КАЖУ – ТРАМП СЕ ВРАЋА? Бивши председник главни фаворит да сруши рекорд стар 130 ГОДИНА!

ОВО ЈЕ ПРОНАЂЕНО У БЕЛИВУКОВОМ ШТЕКУ! Скоро па невидљиво оружје, веома је опасно и ретко (ФОТО)

ОВО ЈЕ ПРОНАЂЕНО У БЕЛИВУКОВОМ ШТЕКУ! Скоро па невидљиво оружје, веома је опасно и ретко (ФОТО)

"ИМА ЖИВЕ ДА ИХ ГРИЗЕМ И ЖВАЋЕМ" Шок преписка Беливука и његових кољача - њих је желео да види мртве по сваку цену

"ИМА ЖИВЕ ДА ИХ ГРИЗЕМ И ЖВАЋЕМ" Шок преписка Беливука и његових кољача - њих је желео да види мртве по сваку цену

Стихови

- Порука која је стигла на овај радио, преко кога иначе сваког дана у вечерњим сатима грађани шаљу поруке својим рођацима и пријатељима који се налазе иза решетака, била је потписана шифром "Пријатељица", а набројани надимци несумњиво припадају припадницима клана. Познаваоци прилика у поруци су препознали браћу Марка и Милоша Будимира, Вељка Беливука, Филипа Ивановског Филу - открива извор:

- Интересантан је и избор песме, јер се у рефрену наводи: "Живот мој си обојио, тотално је црн, а од руже на грудима остао је трн".

Како саговорник објашњава, ово није први пут да преко истог радија стижу поруке за ухапшене припаднике клана Беливук-Миљковић.

 Редовни слушаоци могу да примете да се скоро сваког дана шаљу поздрави уз разноразне песме. Породице им углавном пружају подршку, док такозвани војници клана бирају грубље песме, где у стиховима поручују ухапшеним вођама да их никада неће напустити и издати, те да су они њихова "браћа, лавови и кумови" - објашњава извор:

Канал комуникације

- Било је случајева да су им на овај начин честитани рођендани, али и слате друге врсте шифрованих порука. Наравно, радио-станица у оквиру своје емисије емитује све поруке које нису увредљиве, па и не могу прецизно знати коме се упућују поздрави.

Криминолог

Поруке шаљу бивше љубави и клинци којима су идоли

Криминолог Добривоје Радовановић сматра да није неуобичајено да се људима који су иза решетака шаљу поруке из спољног света, а нарочито кад су то лидери криминалних група.

Dobrivoje Radovanović
Добривоје Радовановић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/NM Нови магазин

- Њима се поруке шаљу преко особа које их посећују, огласима у средствима информисања, преко радија, на стотине начина... Углавном преко посетилаца људи који су на слободи и добију одговор. Иза порука које се емитују на радију неретко стоје бивше љубави, обожаваоци - клинци којима су ухапшени идоли и који желе да се позиционирају у свету криминала. То су млади који верују да ће достићи неки углед ако буду ласкали вођама група који су у затвору, они им се удварају, ласкају, подржавају их у борби против правосудног система - објашњава криминолог.

Саговорник открива да је ова врста комуникације са притвореницима и затвореницима трајала и пре хапшења клана.

- Пре него што је група разбијена и ухапшена, користили су радио-станице за слање претећих порука. Интересантно је да се на овом радију, у данима након хапшења, вртела песма "Невоља невољу привлачи", уз коју је ишао поздрав "од Цигана из целе Србије за Гробаре", алудирајући да се навијачи Партизана налазе иза решетака. У песми је искоришћен и Беливуков надимак - Невоља.

Подсетимо, клан Беливук-Миљковић иза решетака се налази од фебруара 2021, а сумњиче се за седам убистава. Суђење оптуженима требало би да почне у јуну.

Подмладак

Војнике поздрављају "сестре"

Како објашњава добро обавештени извор, осим Беливуку и његовој екипи, поруке преко радија упућују се и младићима који су ухапшени ове године, а који су наводно продавали дрогу за Беливуков клан и радили као обезбеђење.

Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/MUP Републике Србије/Инсајдер Видео

- Међу жељама и честиткама повремено се могу чути и поруке за њих које стижу од њихових "сестара са Карабурме и Петловог брда " - објашњава саговорник и додаје да неки од ухапшених момака управо потичу из ових београдских насеља.

Бизарно

Прослављали и рођендане

Извор објашњава да су војници клана, осим честитки преко радија, неретко подршку пружали и преко Инстаграма. Тако су, откако се Миљковић, Беливук и њихова екипа налазе иза решетака, више пута "обележили" њихове рођендане.

- Марку Миљковићу су само месец дана након хапшења организовали бакљаду, и то испред прекреченог графита који је био посвећен брату Здравка Радојевића, иначе њихове жртве - прича извор и додаје да се слична ситуација поновила и када је у питању био рођендан Марка Будимира:

- Окупили су се и на његов рођендан и скандирали: "На твој рођендан лева страна плаче, нема вође да грмимо још јаче! Идеја живи, прича није стала, заувек ћеш бити понос мога краја. У крају тишина, у парку се не блеји, чекамо твој знак, ипак највише вредиш".