Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МОНСТРУМ УБИО ЖЕНУ, ПА ЋЕРКИЦИ СМРСКАО ГЛАВУ! Стравичан злочин у Ветернику - бебу докрајчио истим ножем којим је заклао Славицу

05.03.2024. 07:13
Пише:
Србија Данас/ А. Ј.
Najjeziviji zločini
Најјезивији злочини / Извор: Фото: Србија Данас/Саша Џамбић/Фацебоок printscreen/Viktoria Бодоњи Ex Ходос

Злочин без преседана проглашен је за најмонструознији не само у Ветернику, већ у целој Србији те 2016. године.

Многи злочини почињени на територији Србије узнемирили су јавност. Неки од њих су толико сурови да се и годинама, али и деценијама касније са језом говори о њима, а актери крвавих пирова служе дугогодишње робије или су сами пресудили себи. У категорији Најјезивији злочини у Србији подсећамо вас на нека монструозна дела која су однела невине животе и завила у црно многе породице, али и цела места у којима су се десили.

Монструозни злочин који је шокирао нашу земљу догодио се у Ветернику, у ноћи између 15. и 16. августа 2016. године

Арпад Сабо (33) осумњичен је да је брутално убио своју супругу Славицу (24) и њихову четворомесечну ћерку Николину.

ДУШАН ЗВЕРСКИ УБИО ВИОЛЕТУ ЈЕР НИЈЕ ПОДНЕО РАСКИД! Речи које је рекао њеном оцу леде крв у жилама, у дневнику записао све

ДУШАН ЗВЕРСКИ УБИО ВИОЛЕТУ ЈЕР НИЈЕ ПОДНЕО РАСКИД! Речи које је рекао њеном оцу леде крв у жилама, у дневнику записао све

ГОРАН ПРЕД ДЕЦОМ ПОБИО ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ! Крвник из Новог Сада изјавом заледио полицију: Није ми жао што су гледали! И то је тек почетак хорора

ГОРАН ПРЕД ДЕЦОМ ПОБИО ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ! Крвник из Новог Сада изјавом заледио полицију: Није ми жао што су гледали! И то је тек почетак хорора

ЗВЕРСКИ УБИЈЕНА ДВОИПОГОДИШЊА ДЕВОЈЧИЦА! Зоран тукао Луну (2) до смрти, мајка није урадила НИШТА да јој помогне

ЗВЕРСКИ УБИЈЕНА ДВОИПОГОДИШЊА ДЕВОЈЧИЦА! Зоран тукао Луну (2) до смрти, мајка није урадила НИШТА да јој помогне

Жену и бебу у локви крви пронашао је власник стана који је породица изнајмљивала и то сутрадан. Арпад Сабо се након стравичног злочина окупао и пресвукао па је пошао пешака све до Бачке Паланке, где је код Дунава чекао да украде неки чамац како би се пребацио до Хрватске. 

- Ударао сам Славицу рукама и ногама. Трпела је болове, али није плакала, што ме је још више разбеснело. Тада сам узео нож и секао је како бих видео њене сузе, рекао у полицији Арпад Сабо, пренели су медији:

Дете сам убио да не остане сироче. Нисам био сигуран да је моје. Откад га је родила, сумњам у то.

На вечни починак испраћене су заједно, у једном ковчегу, са једне стране писало је Николина, а са друге Славица - мала Николина сахрањена је у мамином наручју.

Како је све почело?

Овај пар је, како су говориле комшије имао доста несугласица. Како кажу очевици, њих двоје су се најпре посвађали на улици. Чак је и сам газда стана изјавио како се чула бука, па се око 23 сата све утишало. Претпоставља се да је управо то време када је Арпад убио жену и бебу.

Arpad i Slavica Sabo

Да Сабо није био пијан потврдио је судски вештак Раденко Вуковић - приликом хапшења ни у крви ни у урину није имао алкохола, што значи да је монструозни злочин починио у потпуно трезвеном стању.

Арпад је Славицу почео да туче у купатилу стана. Онда је узео кухињски нож, дужине сечива од око 20 центиметара, и Славици задао три убодне и једну резну рану на врату, али се ту није зауставио већ је наставио да је касапи. 

Обдуценти су остали шокирали призором тврдивши да до сада тако нешто нису видели: "Такво иживљавање над бебицом и женицом, то је незамисливо. Кад смо ушли, нама који смо се нагледали свега и свачега није било добро. Бебица је лежала у колевци, а мама у купатилу. Обе су биле у крви. А убоди ножем, нема где их није било!"

Суђење

Током суђења Сабо је признао убиство жене, али не и детета.

Nadežda Biljić
Надежда Биљић / Извор: Фото: DailyMotion Printscreen/iBUYPOWER

- Не желим и нећу никоме одговарати на питања. Остајем при ономе што сам рекао да признајем да сам убио Славицу, али не и Николину - било је једино што је Арпад рекао на поновљеном главном претресу.

Он је 2. јула 2018. године у Вишем суду у Новом Саду осуђен на максималну казну од 40 година затвора. Злочин који је починио окарактерисан је као тешко убиство. Неуропсихијатријско вештачење показало је да је Сабо при извршењу дела био урачунљив.

Председавајући судија Боривој Пап је у кратком образложењу пресуде навео да је током поступка неспорно доказано да је Сабо зверски и с предумишљајем искасапио супругу и ћерку, као и да ниједног тренутка није показао знаке кајања.

Чак је и пресуду примио хладнокрвно, леденог и укоченог израза лица.

У унукино име написали писмо

Бака Љиљана и деда Душко Ђурђић тог трагичног дана изгубили су све што су имали. Они су написали писмо у име своје несрећне унуке, која је означена и као најмлађа жртва породичног насиља. Писмо преносимо у целости и врло је потресно:

- Зовем се Николина. Најмлађа сам жртва насиља у породици. Рођена сам на данашњи дан као здраво и срећно дете. Нико није био срећнији од моје мајке, са којом сам провела сваки трен свог кратког живота. Родитељима моје мајке била сам врхунац среће њиховог живота. Једино је све то уништио онај који ме је и створио. Мој отац! Није ми дозволио да осетим радост живота, одрастање, прве зубиће, речи, кораке. Ништа од онога што је намењено свакоме ко се роди. Одузео ми је све то, као и мојој мајци. Сада смо заједно на неком мирнијем месту. Данас бих напунила годину дана, дувала свећицу на торти. Уместо тога, баба и деда ће нам упалити свећу на гробу.

Извор: Србија Данас/ А.Ј.