Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

МУЧИЛИ ИХ НА НАЈЗВЕРСКИЈЕ НАЧИНЕ, ПА ИХ УБИЈАЛИ И МЛЕЛИ! Крволочнији од Земунског клана, Невоља и његови војници КАСАПИЛИ људе

25.04.2021. 22:43
Пише:
Србија Данас/Курир
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Профимедиа

Група Вељка Беливука могла је појединим комадима оружја да уништи кола у којима се возе штићене личности, па и председник Александар Вучић, рекао је јуче Вулин.

Не знамо шта је био крајњи циљ клана Беливук-Миљковић, и то ће истрага показати, али знамо да су били способни да изврше озбиљан напад на високопозиционирану штићену личност, а у овој земљи је то председник Србије Александар Вучић, изјавио је јуче министар полиције Александар Вулин коментаришући арсенал оружја пронађен у тајној просторији у штек викендици у Ритопеку, коју је користила група Веље Невоље.

ТОЛИКО НАОРУЖАЊА НИЈЕ ИМАО НИ ЗЕМУНСКИ КЛАН! Беливукова екипа била спремна за обрачун са државом

ТОЛИКО НАОРУЖАЊА НИЈЕ ИМАО НИ ЗЕМУНСКИ КЛАН! Беливукова екипа била спремна за обрачун са државом

ДНК НА МАШИНИ ЗА МЛЕВЕЊЕ МЕСА ЋЕ РЕШИТИ СВА СВИРЕПА УБИСТВА! Веља и Месар убијали, па лешеве накнадно устињавали

ДНК НА МАШИНИ ЗА МЛЕВЕЊЕ МЕСА ЋЕ РЕШИТИ СВА СВИРЕПА УБИСТВА! Веља и Месар убијали, па лешеве накнадно устињавали

ОД ЧОВЕКА ОСТАНУ САМО БИОЛОШКИ ТРАГОВИ! Још језивији детаљи Невољиних ликвидација, Ритопек није једини "бункер смрти"

ОД ЧОВЕКА ОСТАНУ САМО БИОЛОШКИ ТРАГОВИ! Још језивији детаљи Невољиних ликвидација, Ритопек није једини "бункер смрти"

Полиција је у суботу показала знатну количину оружја, која је, након информација које су дали неки припадници клана, пронађена у викендици смрти у Ритопеку, кући која је означена као место ликвидација жртава Вељка Беливука и Марка Миљковића. Невероватан арсенал наоружања, као и методе којима су се, како се сумња, служили чланови ове групе, од отмица, мучења, убистава до сакаћења тела, подсећају на методе сурових мексичких кланова и превазишли су "рад" злогласног земунског клана.

- Разноврсност и количина наоружања пронађеног у кући у Ритопеку, а коју су користили припадници клана Вељка Беливука и Марка Миљковића, говоре о томе да је ова група била спремна за обрачун с државом, а оволико оружја није поседовао ни земунски клан, од тешких митраљеза у калибру 12,7, па до пиштоља, револвера, пригушивача, 10 килограма експлозива - рекао је министар и додао да је мета могао бити председник Вучић:

- Тешки митраљез са муницијом калибра 12,7 служи да пробије лако оклопљено возило, што су блиндирана возила у којима се налазе штићене личности, људи који имају неку политичку тежину. Митраљез, неколико снајпера и ручни бацач граната, распрскавајуће мине усмеравајућег дејства, њихови чланови спремни су да касапе и мељу људе, таквим људима са таквим наоружањем није проблем да ураде било шта - објаснио је Вулин и додао:

oružje
оружје / Извор: Фото: МУП Србије

- Вршили су монструозна убиства, данима су држали жртве живе, мучили их на најзверскије начине, да би их потом убили, тела раскомадали и углавном стављали у тај млин за месо и кости, како би уништавали трагове. Они припадници клана који нису то радили били су спремни да нам кажу где се шта налази и не сумњам да ће тога бити још.

Министар Вулин је истакао и да не треба припаднике клана представљати као навијаче, људе над којима се врши неправда и причати да је ово политички обрачун:

- Када се истрага заврши, видећете да су били крволочнији, опаснији и по броју убистава још гори од земунског клана.

Професор Илија Кајтез са Факултета за међународну политику и безбедност каже да је клан имао наоружање као војничка чета.

- Они су комотно могли равноправно да се носе с полицијским и жандармеријским јединицама - изјавио је Кајтез.

Клан је, подсетимо, разбијен почетком фебруара, када су ухапшена 24 члана ове банде, која се крила иза навијачке фракције Принципи.

Добривоје Радовановић, криминолог

Машина за млевење меса је српски изум

л Машина за млевење меса пронађена у тајној соби викендице клана Беливука у Ритопеку послата је на вештачење.

- Машина за млевење меса може се користити за уситњавање делова тела, односно леша, ради лакшег прикривања и евентуалног бацања тих делова, тим пре кад се има у виду да се Ритопек налази на обали Дунава - сматра председник Удружења судија и тужилаца Србије Ненад Стефановић:

mašina
машина / Извор: Shutterstock

- Уколико се испостави да је коришћена у ту сврху, на деловима машине остају трагови људске ДНК, за које се, упоређивањем са неспорним ДНК евентуалне жртве, може утврдити да ли је била у контакту са машином за млевење - објаснио је Стефановић.

Криминолог и психолог Добривоје Радовановић наводи да је ово одраз њихове личности;

- Машина је иновација специфична за тешке психопате које уживају у мучењу жртава. Иначе, машина за месо је српски "изум", имали су је "земунци". Специфично је да су "земунци" жртве убијали релативно брзо, постоје сазнања да су свега неколицини секли уши, прсте и језик док су били живи. Међутим, одсецање удова и млевење у машини за месо и те како је раритет чак и у свету криминала. Мислим да је оправдано веровати да су то радили, јер зашто би имали ту машину у бункеру.

Министар полиције о МУП Црне Горе

Србија тражи изручење убице

л Министар Вулин је нагласио да сарадња са црногорском полицијон није довољно добра:

- Очекујемо од црногорских колега и правосуђа да нам омогући да разговарамо, а надамо се изручењу бар два ухапшена држављанина Србије, која су непосредно повезана са неким од злочина клана Беливук-Миљковић, један је чак и извршилац.