Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НА ДАНАШЊИ ДАН ЈЕ ОТИШАО И НИКАД СЕ НИЈЕ ВРАТИО! Љепоји пресудио Веља лично и то по Звицеровом налогу - потресни детаљи смрти Пинк Пантера

09.12.2022. 18:13
Пише:
Србија Данас/24 седам
Milan Ljepoja
Милан Љепоја / Извор: Фото МУП, ТВ Пинк, Shutterstock

Милану Љепоји из Ниша, припаднику "Пинк Пантера", сваки траг се изгубио 9. децембра 2020. године када је, како је рекао супрузи, кренуо да купи аутомобил.

Код куће је оставио мобилни телефон, позвао је такси и отишао у непознатом правцу. Никад се више није вратио, а касније се испоставило да је и он једна од жртава клана Вељка Беливука и Марка Миљковића, који су скончали у ритопечкој кланици.

Радоје Звицер, вођа "кавачког клана" директно је наредио неке од ликвидација које су почињене у кући страве у Ритопеку, а једна од њих је и убиство "Пинк пантера" Милана Љепоје. Беливук је по налозима Звицера склањао све оне који су на неки начин угрозили њега лично или послове клана.

Имате добру идеју, али не знате како да је реализујете? Уз штедњу до остварења жеља и планова

Имате добру идеју, али не знате како да је реализујете? Уз штедњу до остварења жеља и планова

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О УБИСТВУ ВОЂЕ ШКАЉАРАЦА! Огласила се турска полиција: Променио је изглед лица, ушао на ОВО име...

НАЈНОВИЈЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О УБИСТВУ ВОЂЕ ШКАЉАРАЦА! Огласила се турска полиција: Променио је изглед лица, ушао на ОВО име...

КО И ПО ЧИЈЕМ НАЛОГУ ЈЕ УБИО НАВИЈАЧА РАДА? Беливук уздрмао све - мистерија тресе подземље

КО И ПО ЧИЈЕМ НАЛОГУ ЈЕ УБИО НАВИЈАЧА РАДА? Беливук уздрмао све - мистерија тресе подземље

После покушаја убиства у Украјини, када му је жена Тамара спасила живот, Звицер је добио информацију да иза организације тог атентата на њега стоји управо Љепоја, па је наредио Беливуку да га ликвидира, што је овај и учинио по крвавом рецепту клана.

Имао је уговорен састанак око куповине новог возила, тако је рекао супрузи. Онда је позвао такси, сео у њега и отишао, а код куће је оставио мобилни телефон, који је користио за свакодневни контакт. Понео је са собом такозвани специјал - мобилни који служи за комуникацију само са малим бројем људи. И тај мобилни убрзо је постао недоступан.

Љепоја је био власник једне дискотеке у Нишу, а живео је на релацији Ниш-Београд. Његов нестанак полицији је пријавио његов адвокат. Нико се није јавио да тражи новац за његов откуп, па је одмах искључена класична отмица.

Филмска пљачка у Дубаију

Тадашњи министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је да је истина да је Милан Љепоја, припадник групе "Пинк пантер", једног дана ушао у објекат у  и из њега никада није изашао, а његови остаци никада нису пронађени.

Нишлија Милан Љепоја био је припадник међународне банде "Пинк Пантер" и сумњичио се за више спектакуларних пљачки у иностранству. Он је у мају 2006. године у Лихтенштајну опљачкао јувелирницу, али га је полиција убрзо ухапсила. Чекајући да истрага против њега буде окончана, Љепоја је у затвору повредио руку, па је одведен у болницу, одакле је успео да побегне.

Већ следеће године, 15. априла 2007, Љепоја је организовао филмску пљачку златаре у Дубаију, по којој је постао познат широј јавности. Они су тада белим "аудијем" пробили излог јувелирнице у Дубаију и маскирани фантомкама поразбијали витрине и однели накит вредан око 11 милиона евра.

Касније их је полиција идентификовала, јер су "ауди" изнајмили. Један од чланова те екипе био је и Милан Љепоја. Борко Илинчић, који је, наводно, био уз Љепоју један од вођа, ухапшен је и испоручен Емиратима, али је у затвору починио самоубиство. Накит никада није пронађен. Љепоја је ухапшен 2008. у Француској, али је опет успео да побегне и вратио се у Ниш.

Сведок окривљени Срђан Лалић је у Специјалном суду у Београду открио своја сазнања о злочинима најмонструознијег клана Вељка Беливука и Марка Миљковића у којима је и сам учествовао, а између осталог причао је и о Милану Љепоји, припаднику "Пинк Пантера".

Лалић је у судници испричао и да је "Пинк Пантер" одлучио да са пљачки пређе на ликвидације и то због новца. Сведок окривљени навео је да је Љепоја то сам признао када су почели да га муче у кући у Ритопеку, познатој као кланица, након што му је узет "Скај" телефон у коме су нађене фотографије Звицеровог кума.

Слика Звицеровог кума

- Поставили смо га у металну столицу у скривеној просторији, почело је испитивање, дао је брзо шифру од "Скаја", Вељко и Марко су отишли горе да провере телефон. Показивали су Љепоји слике, имао је слику Звицеровог кума, признао је своју улогу у покушају убиства Звицера у Украјини, објаснио је то финансијским мотивом, да више нема финансија од пљачки, а да је планирање ликвидација слично као планирање пљачки - рекао је Срђан Лалић, а затим додао да им је Љепоја дао доста информација о ликвидацијама које су планирали.

Објаснио је и како је клан успео да намами жртву и да се буквално Љепоја сам открио Марку Миљковићу коме је са лажног "Скај" налога тражио личну карту, како би му дао блиндирани аутомобил.

Milan Ljepoja
Милан Љепоја / Извор: Фото: МУП Србије

- Поменуо сам налог Леон с ког је Миљковић куцао с разним људима из "шкаљарског клана", па и са Вељком Бановићем званим Вотка, који је на "Скају" био Хајдук. Бановић је Миљковића спојио са налогом Звонце, рекао је да је човек који има добре ресурсе, пуно људи који би вршили ликвидације и учествовао је већ у Украјини за Звицера, то су биле прве информације - испричао је Лалић.

Поменуо је Љепоју и додао да се Миљковић одмах спојио са тим налогом и покушао да му разоткрије идентитет.

- Обећао је да ће му дати блиндирани аутомобил, рекао му је да треба да се чува, питао га како се чува. Љепоја му је поверовао, послао је Миљковићу фотографију личне карте за овлашћење за блинду и тако је Миљковић открио његов идентитет - тврдио је Лалић у судници.

Он је детаљно описао како су намамили Љепоју у кућу страве у Ритопеку, како су потом мучили и на крају зверски убили и његово тело раскомадали и самлели у индустријској машини за млевење меса.

Флеш га довезао

Љепоју је, према наводима оптужнице, Дејан Тешић звани Флеш, по занимању фитнес тренер из Вршца, 9. децембра 2020. године у 18.05 сати одвезао у такозвану кланицу у Ритопеку, док је Марко Миљковић у поруци, коју је послао власнику озлоглашене куће Владу Драганићу у 21.58 сати написао: "Све готово, великог штеточину смо скинули са врата. Топ смо све одрадили, као и увек".

- Дејан Тешић је аутомобилом "пасат" дочекао Љепоју код аутобуске станице "Ласта" и укључио се на аутопут у смеру ка Нишу, док смо Немања Ђурић и ја изазвали лажну саобраћајку како бисмо онемогућили друга возила да се укључе за Тешићем. После Тешићевог искључења код Врчина укључује се Милош Будимир, који прати возило са Љепојом како би безбедно стигло до куће у Ритопеку - испричао је други сведок окривљени Бојан Хрватин и додао да је после тога отишао код Владимира Димитријевића званог Шепртља у насеље Браће Јерковић по радна одела и бензин.

Испричао је да је купио и неколико јакни које су носили оптужени приликом мучења и убиства Љепоје, као и храну по наруџбини Беливука. Владе Драганић је сачекао Хрватина на Смедеревском путу, па су одећу и храну пребацили у његово возило и одвезли се до "кланице" у Ритопеку, где су их чекали Вељко Беливук, Марко Миљковић, Марко Будимир, Срђан Лалић и Небојша Јанковић.

Како се наводи у оптужници, Љепоју су Вељко Беливук, Марко Миљковић, Марко Будимир, Срђан Лалић, Небојша Јанковић, Владе Драганић и Бојан Хрватин савладали, везали лисицама и увели у "кланицу". Тамо су га тукли, мучили, принудили га да им откључа криптовани телефон како би видели са ким је у контакту и изнудили му информације које су их интересовале. Потом су га Беливук, Хрватин, Лалић и Јанковић стезањем кесе навучене преко главе и жице око врата удавили. На крају му је Беливук ножем пресекао врат.

Лалић је у свом сведочењу навео да је "Пинк Пантер" на руци имао скуп сат, лимитиране серије, који је Миљковић касније дао Влади Драганићу, власнику кланице у Ритопеку.