Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАЈМОЋНИЈИ ФУДБАЛСКИ ЧОВЕК СРБИЈЕ ИЗРЕШЕТАН У САЧЕКУШИ! И даље се не зна ко је убица - испалио хице па мирно одшетао Теразијама

13.10.2021. 18:01
Пише:
Србија Danas/Mondo.rs
Branko Bata Bulatović
Бранко Бата Булатовић / Извор: Фото: Youtube/Printscreen/Nikola Стоилковиц

Србију је данас шокирала вест о смрти ћерке познатог спортског радника Бранка Булатовића, 39-годишње Ане, а трагедија целе породице почела је још 2004. године.

Данас је све ражалостила вест да је Ана Булатовић, ћерка Бранка Бате Булатовића, некадашњег генералног секретара Фудбалског савеза Србије и Црне Горе, преминула у 39. години.

Докторка открива: Због чега су ЖЕНЕ подложније НАДУТОСТИ, ГАСОВИМА И ГРЧЕВИМА и како то да решите?

Докторка открива: Због чега су ЖЕНЕ подложније НАДУТОСТИ, ГАСОВИМА И ГРЧЕВИМА и како то да решите?

ПОЈАВИО СЕ НОВИ ДЕТАЉ У ИСТРАЗИ ЗА УБИСТВО ЂОКИЋА! Истрага скренула у овом правцу - све било припремљено

ПОЈАВИО СЕ НОВИ ДЕТАЉ У ИСТРАЗИ ЗА УБИСТВО ЂОКИЋА! Истрага скренула у овом правцу - све било припремљено

ХАПШЕЊЕ КОД КРАЉЕВА! Мушкарац направио ХАОС у амбуланти, претио да ће их ПОБИТИ И БАЦИТИ БОМБУ

ХАПШЕЊЕ КОД КРАЉЕВА! Мушкарац направио ХАОС у амбуланти, претио да ће их ПОБИТИ И БАЦИТИ БОМБУ

Она је пре 17 година остала без оца када је Бранко Бата Булатовић убијен у просторијама Фудбалског савеза 26. марта 2004. године, у 54. години. Његова смрт и дан-данас је мистерија - још увек се не зна ко је наручио његово убиство, као и да ли је ликвидација била у вези са његовим послом у фудбалу или нечим другим.

На Булатовића је извршен атентат на степеништу просторија савеза на Теразијама, око 10:30 часова, а он је после атентата хитно пребачен у Ургентни центар где су се лекари борили за његов живот. Булатовић је преминуо два дана касније од последица пуцања у главу. Прошло је 17 година од овог убиства, а ни дан данас се не зна ко је наручилац ни ко извршилац, а понајмање због чега.

Објавила је полиција чак и фото-робот убице Булатовића, али ни то није било довољно да се открије ко је тог дана усмртио генералног секретара Фудбалског савеза Србије и Црне Горе.

Убио га професионалац

Ова брутална егзекуција у стилу холивудских филмова шокирала је спортску јавност тадашње Србије и Црне Горе, али и Европе. Истовремено су почела и нагађања о мотивима убиства. Начин на који је изведено сведочи о професионалцу који је испалио два смртоносна хица, затим ставио пиштољ у ручну торбицу, па мирним ходом напустио место злочина и изгубио се међу народом на Теразијама. Многи претпостављају да је Булатовић жртва организованог криминала.

Некадашњи шеф београдске полиције Марко Ницовић је тада објаснио:

- У питању је наручен посао. Булатовић је неком засметао и то платио главом. Овај тужан догађај је само друго лице фудбала, јер је овај спорт идеалан за прање великог новца. Наручиоце треба тражити у структурама везаним за кладионице, продају играча. После распада претходног система те групе остале су без газда у врху система, а није земунски клан била једина крими-група у Србији - рекао је тада Ницовић.

Медији су тада преносили да је могућ разлог убиства лежи у новцу. Незванично је Булатовић добио неколико претећих писама, а сам Бата се поверио пријатељу да му прете из Црне Горе.

"Није убијен због фудбала!"

Легенда југословенског фудбала Дејан Савићевић изјавио је 2008. године да генерални секретар ФСЈ Бранко Булатовић није убијен због фудбала. Он је такође навео да ниједно убиство функционера београдских клубова, која су се десила последњих година, немају везе са фудбалом.

Dejan Savićević
Дејан Савићевић / Извор: МН Press

Савићевић је истакао да тврдње изнете у емисији "Инсајдер", а према којима је Булатовић убијен у тренутку када је одлучио да прекине дугогодишњу праксу намештања утакмица, нису истините.

- Сва убиства која се помињу у тој емисији, од Аркана, преко оца Аце Булића, Јусе, па до Бате Булатовића, немају везе са фудбалом. Ти људи јесу били председници или високи функционери појединих клубова, али нису убијени из фудбалских разлога. Нико, па ни Булатовић! Био је мој пријатељ и наравно да ми смета што се сада на тај начин спекулише о разлозима његове смрти. Нагађају да је убијен због трансфера, па због некаквих сертификата, па зато што није регистровао првенствену утакмицу, али тврдим да то нема везе са истином - рекао је тада Савићевић у разговору за "Press".

Ко је био Бранко Булатовић

Бранко Булатовић рођен је 10. 12. 1951. године у Колашину. Активно је играо фудбал у јуниорској селекцији Будућности из Подгорице, од 1965. до 1968. године. Дипломирао је на Правном факултету Универзитета у Београду 1976. Од 1981. до 1987. био је генерални секретар ФК Будућности из Подгорице. Године 1987. прелази у ФСЈ, где ради као правни саветник, а од 1991. постаје в.д. генералног секретара ФСЈ. На место генералног секретара ФСЈ изабран је 1993. године.

На седници Скупштине ФСЈ, која је одржана 30. 9. 2001, Бранко Булатовић је поново изабран за генералног секретара ФСЈ, са новим мандатом од четири године.

Од 1981. до 1987. Бранко Булатовић је био члан Извршног одбора Заједнице клубова Прве савезне лиге, а од 1985. до 1987. председник Такмичарске комисије Заједнице. Био је секретар Организационог одбора ФСЈ за СП ‘90. у Италији.

Од 1995. године је члан Извршног одбора Спортског савеза Југославије. Као члан делегације ФСЈ, Бранко Булатовић је учествовао на конгресима Уефе и Фифе, а од 1997. био је члан Комитета за трансфере УЕФА.