Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАЈВАЖНИЈЕ ЖЕНЕ КАВАЧКОГ КЛАНА! Лепотице имале битну улогу - на оптужници само једно име, а НИЈЕ ДИЈАНИНО (ФОТО)

13.12.2021. 19:41
Пише:
Србија Данас/Курир
Velja Nevolja
Веља Невоља / Извор: Фото: Профимедиа/ Инстаграм Printscreen/@dijanahrkalovic

Тамара Звицер мужу спасила живот, жене Вељка Беливука и Марка Миљковића осумњичене да су прале новац, Дијана Хркаловић да их је штитила, а старлете да су сарађивале с њима.

Кавачки клан, како је показала истрага, ослањао се и на жене, а можда најбољи пример за то је супруга вође "кавчана" Радоја Звицера, која му је спасила живот прошле године у Кијеву, где је био жртва неуспелог атентата. Тамара Звицер тада је истрчала из зграде, запуцала на плаћене убице и тако их отерала.

ГОВОРИЋЕ ПРВИ ПУТ О СВОЈИМ ЖЕНАМА! Беливук и Месар излазе пред судију - познато и кад

ГОВОРИЋЕ ПРВИ ПУТ О СВОЈИМ ЖЕНАМА! Беливук и Месар излазе пред судију - познато и кад

ЦЕНА ОД КОЈЕ ЋЕ ВАМ СЕ ВРТЕТИ У ГЛАВИ! Ауто Марка Месара имао посебну заштиту - о свему је мислио (ФОТО)

ЦЕНА ОД КОЈЕ ЋЕ ВАМ СЕ ВРТЕТИ У ГЛАВИ! Ауто Марка Месара имао посебну заштиту - о свему је мислио (ФОТО)

ЗА КАВЧАНЕ ШВЕРЦОВАЛИ 800 КИЛОГРАМА ДРОГЕ! Срби радили са мексичким картелима, а пали као клинци - наставља се суђење (ФОТО)

ЗА КАВЧАНЕ ШВЕРЦОВАЛИ 800 КИЛОГРАМА ДРОГЕ! Срби радили са мексичким картелима, а пали као клинци - наставља се суђење (ФОТО)

Tamara Zvicer
Тамара Звицер / Извор: Фото: детецтиве-инфо. цом.уа

Друга важна жена за кавачки клан и њихов београдски огранак, који су предводили ухапшени Вељко Беливук и Марко Миљковић, наводно је била и бивша државна секретарка Дијана Хркаловић, која је оптужена за трговину утицајем, и то наводно због тога што је као функционерка МУП штитила злогласни клан и помагала му, као и криминалцу из Босне Дарку Елезу.

Искључене из убистава

Slađa Sekulić
Слађа Секулић / Извор: Фото: Инстаграм/Принтсцреен

- Истрага која се води против клана, како због злочина, тако и због прљавог новца, до сада је показала да жене нису биле укључене у зверска убиства, отмице и силовања, али да су имале битну улогу у клану - објашњава извор. То је доказало и хапшење Беливукове и Миљковићеве жене, као и жене осумњиченог припадника групе Филипа Ивановског. У склопу истраге саслушане су и бројне друге жене, укључујући и старлете Тијану Максимовић, звану Тијана Ајфон, и Милицу Живановић - Мими Оро.

Божидар Спасић

Не знају много о послу

Бивши обавештајац Божидар Спасић објаснио је да је хапшење супруга друга фаза раскринкавања криминалне групе. У првој су, како је навео, ухапшени носиоци криминалног деловања и извршиоци тешких кривичних дела.

- Жене мафијаша не знају много о послу и никад не питају одакле новац. Мафијаш прави две групе новца, један је за летовања, провод и путовања, а други се пере, и он се улаже у неке инфраструктурне пројекте - каже Спасић и објашњава да су жене које су биле уз кланове свесно трошиле новац за који су могле да претпоставе одакле потиче.

- На оптужници против злогласног клана је име само једне жене, Слађане Секулић из Лознице. Она је недавно пуштена из притвора, а сумњичи се да је клану давала логистичку подршку - објашњава извор.

Међу оптуженима је и њен муж, бивши полицајац, који је променио име и сада се зове Владо Георгиев. Међутим, иако је на листи званично осумњичених само једна жена, више њих се доводило у везу са овом групом.

- Некадашња супруга сведока-сарадника Љубише Бухе Чумета, певачица Ивана Буха Туловић међу првима је повезана с кланом јер је наводно била у вези са осумњиченим Борисом Карапанџићем. Старлета Тијана Ајфон била је раније верена за ухапшеног Милована Тадића, који је наводно био лично обезбеђење Вељка Беливука - подсећа саговорник и додаје да су током истраге заплењени и телефони извесној жени., која је наводно била Беливукова љубавница.

По угледу на стару гарду

Легијина жена у суду ударила Чеду

Жене које су остале уз своје мужеве и кад су због најтежих злочина завршили иза решетака нису новина. И супруге Милорада Улемека Легије и "земунаца" Александра и Милоша Симовића остале су уз њих и кад су они осуђени на вишегодишње робије. Легијина жена Александра Ивановић направила је чак инцидент после суђења, кад је политичара Чедомира Јовановића, незадовољна његовим сведочењем, наводно ударила торбицом.

И супруга Дарка Шарића Лана Поповић остала је уз свог мужа. Они су чак добили и дете током његовог боравка у притвору.

- Супруга Луке Бојовића Барбара Бојовић важила је за једну од најлепших Београђанки. У браку су добили троје деце, а кад је Лука из Србије отишао у Шпанију, где је и ухапшен, Барбара је кренула за њим - подсећа саговорник.

Под истрагом

- Под истрагом су се нашле његова супруга Бојана Беливук и Тања Миљковић, супруга Марка Миљковића. На терет им се ставља да су прале новац - додаје извор. Он објашњава да се сумња да су припаднице лепшег пола које су биле уз чланове најсуровије криминалне групе у региону, осим прања новца, имале улогу и у преношењу порука, али и као параван у пословима.