Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАПЕТО НА СУЂЕЊУ! Миљковић побеснео због Лалићевог сведочења: Први пут поменута машина за МЛЕВЕЊЕ меса

08.11.2022. 15:45
Пише:
Србија Данас/Мондо
Lalić i Belivukov klan
Лалић и Беливуков клан / Извор: Фото: ТВ Пинк Printscreen/Shutterstock

Припадници организоване криминалне групе Вељка Беливука и Марка Миљковића, доведени су данас по подне у Специјални суд у Београду, где ће им бити настављено суђење за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

Срђан Лалић, високопозиционирани припадник клана Вељка Беливука и Марка Миљковића, који је јуче током скоро два сата сведочења признао шест нерешених убистава и три обухваћена оптужницом, данас би требало да настави излагање. Око зграде суда као и првог дана сведочења Лалића који је са тужилаштвом склопио споразум о статусу сведока окривљеног, на основу ког је осуђен на 18 година затвора, налази се велики број полицајаца у цивилу.

Први за реч јавио се Марко Миљковић који је имао примедбе на излагање Срђана Лалића, тврдећи да је био узнемирен јер није могао да користи белешке, а уместо тога је узео папир и гледао у под.

"МИЛЕ КАПЕТАН ЈЕ ЖИВ И ЗДРАВ" Беливуков Месар ШОКИРАО СУД изјавом - ништа не разумем, то је научна фантастика!

"МИЛЕ КАПЕТАН ЈЕ ЖИВ И ЗДРАВ" Беливуков Месар ШОКИРАО СУД изјавом - ништа не разумем, то је научна фантастика!

ОГЛАСИЛЕ СЕ ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ ПОВОДОМ НЕСРЕЋЕ У НИШУ! Тинејџер направио ДВЕ ГРЕШКЕ које су га могле коштати живота

ОГЛАСИЛЕ СЕ ЖЕЛЕЗНИЦЕ СРБИЈЕ ПОВОДОМ НЕСРЕЋЕ У НИШУ! Тинејџер направио ДВЕ ГРЕШКЕ које су га могле коштати живота

ДВОЈЕ ДЕЦЕ ОСТАЛО БЕЗ МАЈКЕ: Ово је Јулија која је настрадала код Предејана - усмртио је возач аутомобила, па побегао са лица места

ДВОЈЕ ДЕЦЕ ОСТАЛО БЕЗ МАЈКЕ: Ово је Јулија која је настрадала код Предејана - усмртио је возач аутомобила, па побегао са лица места

- Закључио сам да је научио напамет, самим тим што је изјављивао саучешће оштећенима, иако они нису били ту. Није могао да Вас погледа у очи док је давао такав исказ. Његов исказ је инструисан од стране тужилаштва и ја ћу се и после јављати, а он нека настави са давањем исказа - рекао је Миљковић.

Миљковић је потом враћен на своје место у боксу за оптужене, а за говорницу је изашао Вељко Лалић. 

"Молим Вас, судија, да утврдите да ли је исти папир од јуче који имам испред себе", рекао је Лалић, а пошто је судија потврдила да је реч само о тезама на једном папиру, он је наставио са излагањем.

Додао је да се "не би освртао на коментаре", алудирајући на Миљковићево излагање.

Излагање о убиству Горана Величковића Гоксија

- Јуче сам се зауставио код отмице и убиства Горана Величковића, то је било 3. августа 2020. године. Сутрадан смо дошли опет до куће око поднева, уништавало се тело Горана Величковића, у томе сам први пут учествовао. У гаражи с десне стране, на две палете, стајала је машина за млевење меса. Први пут сам видео тај процес, најлонима су се заштићивали зидови. Када се то завршило, помогао сам Беливуку да испред гараже, на травнатом делу, запали делове гардеробе, пластичне фолије, каде, парче фосне, секиру - наставио је излагање Лалић.

Навео је да је била велика ватра и да су то превртали лопатом.

- У вечерњим часовима смо се поново вратили, џипом који је Беливук позајмио од једног Браце са стадиона, дошли смо Беливук, Миљковић, Милош Будимир и ја. Дошли смо до реке, изручили садржај, Милош Будимир је ушао у реку и просуо џакове - рекао је Лалић и навео да је јуче заборавио да каже да су у пролеће 2020. године на стадиону Беливук и Миљковић показивали слике момка ком је на утабаној земљи одсечена глава.

- Рекли су да је то шкаљарски клан послао кавачком клану, и прво смо мислили да је то извесни Страхиња, ког је намамио Александар Шарац за 200.000 евра и намамио га шкаљарцима - причао је Лалић, али га је прекинуо адвокат Марка Миљковића, Владимир Петровић наводећи да говори о стварима које нису у оптужници и да их "само оптерећује".

Лалић је међутим, навео да о томе прича јер је група после тога постала изузетно насилна.

- Није ми циљ да то обогатим детаљима, чисто желим да објасним, да слика буде комплетна , да се зна да је група постала насилна јер су чланови постали забринути за свој живот - објаснио је Лалић.

У пратњи супруга, Владе Георгијева који је однедавно на слободи, стигла је једина жена у клану, Слађана Секулић. Са адвокатом, стигао је и оптужени Филип Ивановски. Стигао је и први оптужени са слободе, Милош Лукић Селак. Подсетимо, њему је укинут притвор и одређена мера забрана напуштања боравишта и на 15 дана мора да се јавља у полицијску станицу.

Одбрана Вељка Беливука и Марка Миљковића је прекинула Лалићево излагање, уз објашњење да Лалић не би требало да прича о кривичним делима која нису део оптужнице. Убрзо је дошло до конфликта са тужиоцем, а онда се у судници обратио Марко Миљковић.

- Могу да се окренем ка њему, знамо се ми добро. Замолићу Владу да га више не прекида, нека прича све што има да прича", додао је Миљковић.