Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"НИСАМ ЗНАО КОЈЕ ТЕЛО ПРЕ ДА ЗАГРЛИМ" Искасапио жену и бебу, а потом учинио нешто што је ШОКИРАЛО Србију! Деда и отац убијених отворио душу: "Викао сам од бола"

16.08.2023. 22:00
Пише:
Србија Данас/Информер
Ubica iz Veternika
Убица из Ветерника / Извор: Фото: Printscreen

Језив догађај који је запрепастио Србију

Зет ми је пре тачно седам година убио ћерку (24) и унуку, која је тад имала само четири месеца... Кад сам их видео мртве, викао сам од бола... Време не лечи ову агонију и кад год чујем за неко ново убиство, као за ово у Градачцу у Босни, то отвара нове живе ране у мени...

УХАПШЕН СРБИН У ГРЧКОЈ: Превозио мигранте

УХАПШЕН СРБИН У ГРЧКОЈ: Превозио мигранте

"ТУКАО МУШКАРЦА КАО ДА ЈЕ БОКСЕРСКИ ЏАК" Тужилаштво затражило притвор за насилника који је брутално пребио жртву на Врачару

"ТУКАО МУШКАРЦА КАО ДА ЈЕ БОКСЕРСКИ ЏАК" Тужилаштво затражило притвор за насилника који је брутално пребио жртву на Врачару

ПАКЛЕНА СЦЕНА У НОВОМ ПАЗАРУ: Планула два аутомобила, ватра почела да се шири...

ПАКЛЕНА СЦЕНА У НОВОМ ПАЗАРУ: Планула два аутомобила, ватра почела да се шири...

Ово каже човек, коме је зет Арпад Сабо (34) искасапио ћерку и унучицу у ноћи између 15. и 16. августа 2016. у изнајмљеном стану у Ветернику. Сабо је две године касније осуђен на 40 година робије због овог језивог злочина, али то оцу и деди не умањује тугу и бол за најмилијима.

Унука имала само четири месеца

- Кад сам их видео мртве, нисам знао које тело пре да загрлим... Моје унуче је најмлађа жртва која је икада страдала у насиљу у породици. Моја унука је имала свега четири месеца када ју је отац убио... Пратим све што се дешава, свако убиство, свако насиље, и ово у Босни, као и сва остала, сваки тај злочин ми врати слику мртве ћерке и унуке, коју, док сам жив, не могу заборавити - објашњава несрећни човек.

Он напомиње да се лавовски борио да спаси своје дете од насилника, али није успео.

policija
полиција / Извор: Србија Данас

- Моја ћерка је трпела насиље и пре убиства, пријављивао сам насилника али, нажалост, нисам успео да је спасим. Знао сам са каквим монструмом живи, међутим, мислим да је она заправо желела да га промени, надала се да ће моћи... Желела је брак какав имамо ја и њена мајка, надала се томе и упркос свему што је доживљавала од мужа пре убиства, остајала је са њим и није желела да га пријави полицији. Верујем да није мислила да ће јој се тако нешто десити јер је могла да га остави кад год је хтела, имала је свој дом код нас, али то за њу није била опција - прича неутешни отац, и додаје:

- Више пута сам насилника пријавио полицији, а последњи пут месец и по дана пре убиства. Сећам се тог првог маја, поноћ је била и Ускрс, био сам у полицијској станици да га пријавим јер је претио да ће нас све побити и да ће нам бацити бомбу на кућу. Сећам се и тог његовог позива, кад ми је претио преко телефона, чуо сам унуку како плаче и ћерку како се свађа с њим... Отишао сам да га пријавим јер сам веровао да је заиста у стању да направи неко зло. Полицајци су ме у станици саслушали, али су ми јасно дали до знања да му не могу ништа уколико моја ћерка не пријави насиље у породици. А она то није хтела...

beba
беба / Извор: Профимедиа/илустрација

Отац истиче да са зетом од почетка није био у добрим односима баш због тога што је убица био алкохоличар и насилник.

- Једном приликом сам га избацио из куће јер је био насилан. Од тада није долазио код нас, долазила је ћерка са унуком. Последњи пут смо их видели живе на женин рођендан. Сећам се да је ћерку константно звао телефоном. Жена је исекла торту, ћерка ни пола парчета није стигла да поједе, морала је да оде са бебом код мужа... Дан након тога, то зло нам их је одузело - објашњава несрећни човек. Он напомиње да се нико не бави породицама које доживе овакве трагедије.

- Породице убијених, поред тога што доживе трагедију, не остају да живе у свом болу без трзавица. Ту је суђење и гледање човека који вам је одузео све драго што сте имали у животу. Он је нама зауставио живот оног дана када нам је убио ћерку и унуку. Са тим човек не може да се помири и ту бол време не лечи. Најтеже је када дођу празници, рођендани и годишњица убиства и ту не можете ништа да промените. Остали смо без живота какав смо до тада живели, без осмеха, радости... Зло нам је све одузело у свом тренутку лудила. Даље живимо како морамо, чувајући успомене на наше анђеле, које не дамо да буду заборављени док год дишемо - каже отац.

silovanje
силовање / Извор: Профимедиа

Спавао поред тела

Иначе, убица је пре седам година ножем заклао жену и њихову четворомесечну ћеркицу, која је била у колевци, наводно, само зато што му је несрећна жена приговорила што је све паре које су имали, око 2.000 динара, потрошио на алкохол.

После крвавог пира, убица је легао да спава поред унакажених тела, а у зору се пробудио и побегао уз Дунав, ка Бачкој Паланки. Стравичну слику у кући је затекао станодавац, а убица је ухапшен два сата касније, био је пијан.

Крвник је 3. јула 2018. пред Вишим судом у Новом Саду осуђен на тада максималних 40 година затвора, а пресуду је саслушао скамењеног лица, без емоција.

- Окривљени је са предумишљајем, после свађе са супругом, убио њу и своје дете. Жену је три пута убо ножем и пререзао јој врат у купатилу. Потом је усмртио ћеркицу, која је лежала у дечјем кревецу у дневној соби. Рукама је стиснуо бебину главу и поломио јој темене кости, па јој ножем пресекао врат - навео је судија Боривоје Пап, образлажући пресуду.