Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

НОВИ ДОКАЗИ! Откривено ко је власник плаца на ком је Џонић сакрио новац украден од убијених Ђокића

19.03.2022. 22:38
Пише:
Србија Данас/Блиц
Porodica Đokić
Породица Ђокић / Извор: Фото: Shutterstock/Ilustracija/Facebook

Плац на којем је нађена закопана врећа са 40.000 евра и белешкама, отетих након убиства трочлане породице Ђокић, налази се у власништву Горана Џонића, првоосумњиченог за монструозни злочин.

- Иако се све време спекулисало да је новац закопан на плацу Стефана Џонића, сина Горана Џонића, права истина јесте то да је плац у ствари у власништву Горана Џонића, а да је његов син Стефан само корисник земљишта јер је на очевом плацу направио кућу. Овај податак само може додатно да иде у прилог сумњи да је Горан Џонић главни и једини извршилац тешког убиства, јер је и новац сакрио на имању чији је власник. За остале актере догађаја који су повезивани са случајем, после скоро шест месеци истраге не постоји ниједан доказ - каже извор.

Горан (57), Гордана (56) и Лидија Ђокић (26) из Алексинца, отети су и убијени 27. септембра након што су из Моравца кренули за Алексинац а њихова угљенисана тела пронађена су 2. октобра у атару Моравца док је спаљени аутомобил "фолкасваген пасат" откривен у околини Тешице. Због сумње да су починили тешко убиство крајем октобра прво је ухапшен Ђокићев брат од тетке, пензионисани ватрогасац Горан Џонић, а потом и двојица његових синова Милан и Стефан, као и браћа Милошевић, на које је Горан Џонић покушао са свали кривицу.

"ЛИЛЕ, ОЧИ МОЈЕ ЛЕПЕ" Шест месеци од бруталног убиства породице Ђокић - Горанова мајка се умало срушила од бола, њене речи кидају душу

"ЛИЛЕ, ОЧИ МОЈЕ ЛЕПЕ" Шест месеци од бруталног убиства породице Ђокић - Горанова мајка се умало срушила од бола, њене речи кидају душу

РУКОПИС ПРОНАЂЕН У ИСТРАЗИ НЕ ПРИПАДА ЏОНИЋЕВОМ СИНУ! Бачено ново светло на случај, тражи се укидање притвора

РУКОПИС ПРОНАЂЕН У ИСТРАЗИ НЕ ПРИПАДА ЏОНИЋЕВОМ СИНУ! Бачено ново светло на случај, тражи се укидање притвора

"ЂОКИЋЕ ЈЕ МОГАО ДА УБИЈЕ САМО ЏОНИЋ" Мештанин Моравца кобне ноћи видео Милана Џонића и открио како се понашао

"ЂОКИЋЕ ЈЕ МОГАО ДА УБИЈЕ САМО ЏОНИЋ" Мештанин Моравца кобне ноћи видео Милана Џонића и открио како се понашао

Полицијском истрагом на плацу на којем се налази Стефанова кућа, плитко у корену шљиве, пронађена је закопана врећа са око 40.000 евра и одређеним белешкама. ДНК вештачењем на новцу откривен је биолошки траг Горана Џонића а додато графолошко вештачење би требало да открије да ли је његов рукопис на неким белешкама које су нађене са парама. Те белешке би могле бити списак дужника који су Ђокићу дуговали новац, па се не искључује да је можда међу њима и Џонићева признаница јер се причало да је често узимао девозе на зајам од рођака, или неки други спис који га повезује. Рукописа Џонићевих синова и браће Милојевић, нема на поменутим белешкама.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

У притвору су тренутно још само Горан Џонић, као првоосумњичени за убиство, и његов син Стефан, након што им је 11. марта Апелациони суд продужио ову меру. У том тренутку се очекивао налаз графолошког вештачења рукописа Стефана Џонића, који је у међувремену пристигао, па је његов бранилац Филип домазет поднео жалбу на решење о притвору, јер ни ова анлиза, као ни остале, не доводи га у везу са убиством.

Након петомесечне истраге Милошевићима, које је Горан Џонић означио као планере а једног од њих и као извршиоца злочина, 1.марта је укинут притвор па су пуштени да се бране са слободе јер нису нађени никакви докази који их повезују са убиством.

Džonić
Џонић / Извор: Фото: Facebook Printscreenv

Из притвора је 3. марта пуштен и Џонићев син Милан, ватрогасац, јер нема доказа да је умешан. Оба Џонићева сина имају јаке алибије да су у ноћи убиства били на својим радним местима, па се очекује да и Стефан, који је по занимању професионални војник, буде пуштен да се брани са слободе.

Сви трагови воде до Горана Џонића

Сви докази за сада повезују само Горана Џонића. Његов ДНК је на новцу и врећи са 40.000 евра, ископаној из воћњака као и на пиштољу који је нађен сакривен након што је он испричао полицији где се налази, а за који је балистичким вештачењем утврђено да је из њега убијена породица Ђокић.

Сигурносне камере у Тешици снимиле су „пасат“ Ђокића како са земљаног пута долази из правца Моравца у два часа иза поноћи, и Џонићев жути скутер како се враћа два часа касније истим путем. Снимљен је како сипа гориво у канту на дан нестанка Ђокића, а истог дана је био и у Тешици крај места где је касније нађен запаљен пасат... Један младић посведочио је да је 26. септембра око 15 часова довезао Џонића из Тешице јер је наводно код мајстора оставио мотор, али је провером је утврђено да је мотор био на поправци још у августу па се сумња да га је Џонић довезао на место где ће запалити пасат како би се њиме вратио кући.

Металостругар из Моравца је посведочио да је Џонићу помогао да направи навој за метални део за који се испоставило да је пригушивач, а две недеље након злочина напрасно је рођаку вратио дуг од 10.000 евра.